Malo kineske kuhinje. Prijedlog za brz ručak/večeru.
SASTOJCI (4 osobe)
(ovo Italic su moji zamjenski sastojci)
450 g pačjih prsa, bez kože (ja zamijenila s puricom)
1 žlica laganog sojinog umaka
1 žlica kineskog rižinog vina ili suhog šerija (može i tetin liker od višanja)
svježi korijen đumbira, dug 2,5 cm ( đumbir u prahu)
3 režnja češnjaka
2 mlada luka (nema sad mladog. može i običan.)
2 žlice konzerviranog crnoga graha
1 žlica ulja od kikirikija ili biljnog ulja
150 ml pileće juhe (voda + Vegeta)
mladi luk, narezan na trake, za ukrašavanje (neeema ukrašavanja)
svježe kuhani rezanci, kao prilog
(1) Debelo narežite meso i stavite u posudu. Izmiješati sojin umak i šeri (tetin liker) i preliti preko patke(purice). Ostaviti sat vremena u frižideru.
(2) Češnjak i đumbir (u prahu) sasjeckati i pomiješati. Dodati (mladi) luk i zgnječeni crni grah.
(3) Zagrijati wok ili veću tavu za pečenje (ja sam wok). Dodati ulje, i sve pod (2). Pržite pola minute. Ocijediti (1) i staviti u tavu. Pržiti 3-5 minuta.
(4) Politi pilećom juhom (voda + Vegeta), lagano kuhati 5 minuta.
(5) Umak s mesom staviti na tek kuhanu tjesteninu i (ako ste nadobudni) ukrasiti mladim lukom.
Post je objavljen 11.11.2004. u 10:23 sati.