SASTOJCI (12 peciva)
450 g oštrog brašna 1,5 žličica soli (ja bi podebljala sol) 2 žličice suhog kvasca 2 jaja 1 žličica bistrog meda 2 žlice suncokretovog ulja 250 ml mlake vode Tijesto zamijesiti. Nakon što se digne, ponovo promijesite i podijelite u 12 komada. Od svakog se oblikuje valjčić, zatvori u prsten i pritisnu krajevi da se dobro slijepe. Ostaviti da stoje 20 minuta. Zagrijati vodu sa 1 žlicom šećera (u prahu). Nakon što zavrije, svako pecivo umočiti na 15 sekundi. (Meni ovaj korak bio skroz blesav, ali… dobro ispalo.) Staviti peciva u protvajn. Premazati peciva tučenim jajetom. Trećinu peciva posuti makom, a na trećinu staviti luk (pola luka narezanog na male kockice i 2 žličice suncokretovog ulja). Peći 15tak minuta. S lukom su mi super. |