Pljuske i udarci...

16.03.2014.

Svakim me danom sve više šokiraju izljevi bijesa i agresije u javnosti.

Posljenji ispad je onaj Z. Mamića kako šamara "nekog huligana". Ma da je i crni Cigan (oprostite mi Romi, ali ne mogu to drugačije opisati) tko ima pravo javno šamarati ikoga??

Doduše, onaj dio priče o psovanju i spominjanju majke u nezgodnim konotacijama (koju niti jedan takav sileđija više manje ne šljivi kao crno ispod nokta) kad muškarcima kakti pada mrak na oči - ne razumijem. No dobro, valjda je to nešto na što opaki muškarci koji se ne boje snijega, leda, smrti niti političara obično popizde.

No, ako je netko javna ličnost kao dotični Mamić, ako je u međuvremenu omanđijao milijune i milijune novca koji nisu vidjeli niti Linić kroz pedeve niti državna kasa kroz bilo koji oblik poreza na dobit, kako taj dotični može bilo koju osobu smatrati "huliganom"?? Pa bio to i neki bezobrazni klinac dugog jezika.

Da sad ne spominjemo Mamića br.2 (ili 1.) koji psuje majku i sve po spisku novinarima i svima koji mu se nađu na putu, pa istovremeno tim ispadima završi u Prime time dnevniku bez imalo srama i stida. I bez ijedne dobivene kazne za takve huliganske napade u javnosti.

Kao i gospodin Predin na košarkaškoj utakmici. Doduše, dotični mi se dopao kad je već isti dan stao pred kamere i skrušeno se ispričao svima uključujući i mladeži koja ga sluša, a kojima je uzor kao glazbenik, kao otac i bome kao muž (u sretnom je braku već dugi niz godina što obično kod takvih nije običaj).

Jednom riječju - govor mržnje uključujući i nasilje i fizičke obračune postaju nam svakodnevnica i primjer djeci što odrastaju u takvom okruženju. Istovremeno dotičnu djecu ne smijete po niti jednom zakonu niti malo po "turu" oliti peleni, a kamoli pljusniti u javnosti, a bome niti u vlastita četiri zida jer vas isti potomak oma tuži "plavom", "zelenom", name it telefonu....

Pa tko je tu pametan???

<< Arhiva >>