Policijski diplomski...

23.11.2012.

Ne mogu, a ne u skočiti u raspravu o diplomskim radovima kolega policajaca...

Doduše, koliko su mi kolege - o tom, po tom.. nut

Diplomski radovi, čak ni u moje doba nisu bili neki bauk. Nakon što si četiri - pet godina studirao, nije to bila neka frka napisati. Čak ni u doba prije kompjutora! Baš sam se nekidan pokušavala sjetiti, a nisam uspjela, kako li sam ja to pisala? Valjda sama na pisaćoj mašini. I naravno, radovi su se crtali tušem na onom - jebiga, kako li se zove onaj poluprozirni papir... thumbup

No, ako studiraš kao ovi gore navedeni prozvani policajci - "uz rad" (a takvih je u moja doba bilo i na mom fakultetu), onda su i kriteriji prolaza ispita bili malo blaže. Jel - no b(l)ože, pa oni nose novce..... "kolega, jeste li baš sasvim sigurni da je točan odgovor?..."

Onda je i njihovo sakupljeno znanje ipak bilo malo slabije nego jednog običnog prištavog klinca. A političke i ine obaveze uvijek na prečem mjestu od nekakvog studiranja. Da se vidi da si studirao, jebiga, moraš napisati i diplomski rad. Jel tako?

Uglavnom, jedan dobar teklić kojem nije bilo žao vremena (za novce), jedan dobar predložak bivšeg rada, susretljiv mentor - i vidi ga vraže - eto nekoliko diplomskih ko iz ... (sad tu ne smijem biti prosta, ali mi je na vrh tastature došla jedna jaako prosta bosanska) naughty.

I da - ipak malo hvale - Rudarka je napisala dobrih dvijestotinjak stranica doktorskog rada, jučer friško ukoričenih i predanih gdje već treba, te se sprema uvjeri članove komisije i šire gledateljstvo da je ona u pravu.

A nakon toliko muke, čitanja, pisanja i proučavanja (naravno, uz normalne radne obaveze - sve skupa nisam bila na slobodnim danima ni tri u komadu), tko zna više od mene u Hrvatskoj o predmetnoj temi?? Naravno, nitko. zubo

Tako se brani znanje!!

<< Arhiva >>