Politička odgovornost...

12.08.2012.

Kako sjedim doma u vrijeme godišnjih odmora umjesto da trošim puste pare po mjestima sodome i gomore gdje se pije, pleše i seksa od jutra do mraka (tako barem prikazuju na slikama što nam serviraju), doduše nekako se više osjećam da bi mi bilo mjesto u Opatiji među stogodišnjim bakicama, no dobro - uglavom, kako nemam ništa pametnijeg za raditi čitam, gledam i razmišljam...

Najgore je dozvoliti ljudima da počnu razmišljati. No - uglavnom - stalno se pitam gdje je kraj pokvarenoj i korumptiranoj politici? Ne, nećemo sad o hadezeovskim smicalicama i pustim parama što su netragom nestale iz ove jadne države nego o ovim "novopečenim" ministrima, direktorima javnih preduzeća i ravnateljima raznoraznih agencija.

Zanima ne konačno - kada će se politički kazniti (to znači automatska ostavka i prekid javnog političkog života) nadobudni ministri što unaprijed bez natječaja postavljaju svoje pulene?

Jer - ako to ministar može, zašto je onda raspisan natječaj? Ili jedno ili drugo. I onda, gle bezobrazluka - još nas uvjerava kako je to sitna omaška i kako će dotični ipak biti prvi čovjek koji će voditi multibilijunski posao (ne zavaravajte se - dogradnja Zračne luke Zagreb biti će rupa bez dna!).

Onda, novoimenovani direktori raznih važnih državnih poduzeća (npr. jedno energetsko poduzeće sada vodi politolog, ajde - valjda ipak ima diplomu barem neku i valjda nije izBosne) nemaju ni približne kvalifikacije za dotična odgovorna radna mjesta, bitno je da su u SDP-u ili HNS-u. No, s obzirom da im je pomanjkalo imalo sposobnih, sad podstavljaju budzašto svoje maltene malodobne pulene.

I sam pristup visokoj politici - imenovanja ministara vode na tom tragu. Zar stvano mislite da jedna osoba od dvadesetak i nešto godina, s manje od pet godina radnog staža (ni približno nekoj rukovodećoj funkciji, ali kako neki PR-ovci vole to lijepo zamotati u "respektabilna karijera s odgovornim zadacima" ili tako nešto sl.), jer ipak očekujemo od ministra da je studirao i završio faks, a ne kao Kerum ili Mamić ili Rojs radio od svoje 13 da prehrani gladnu braću (šmrc), može biti sposobna da vodi neko ministarstvo? Halo??

Da se vratim na političke nepodopštine i ostavke. Na kraju je popušila samo Hollyca. I to samo zato što se gadno zamjerila onom koji si voli reći da je Prvi. Tako da sad nemamo više ni zadovoljstvo da se zgražamo ili oduševljavamo njezinim (čudnim) kreacijama. Nisam znala da su one ružne sunčane naočale s bijelim okvirima od Toma Forda. No dobro...

Ps. Kad smo već kod politike moram i ovo komentirati:

I dalje mi nije jasno kako se to lijepo može objasniti u Studiji utjecaja na okoliš da ugljen može biti manje škodljiv od plina kao energenta? Halo?

Zar stvarno mislite da nam ovaj planet ide k vragu sa svim tim sušama i poplavama sam od sebe? A Kinezi uopće ne kure faking ugljen sto na sat i puštaju emisije COx i NOx u zrak?? Ma to vam zna i ona Knjazova baka, kako li se zove??

<< Arhiva >>