Večera za 5..

24.07.2012.

S vremena na vrijeme uletim u epizode poznate kulinarske sapunice. Doduše, kako svaka nova emisija uleti, naravno da je prvu sezonu jaako zanimljiva, pa slijedeću malo manje... i tako do konačnog kraja kad ni stara baka ne skuži da više nema njezine omiljene serije..


Anyway, imam nekoliko poruka onima koji se odluče javiti u ovu predmetnu emisiju:



  • ne, nije fora da se javite ako ne volite meso, jaja, zeleno povrće i to ističe u svakoj emisiji,

  • ako već ne volite gore navedeno, pa još ni ne jedete jako slatko, jako kiselo i jako začinjeno, nema smisla da to utječe na vašu odluku tokom bodovanja,
  • da, ako ste već upali u emisiju, nema smisla da smislite menu koji nikada prije (a možda niti poslije) niste isprobali, ne, onda ima tisuću sitnih stvari što vas mogu zeznuti kod kuhanja,
  • ako već kuhate, pogledajte neke posljednje epizode, pronađite stare emisije i ne ponavljajte recepte i/ili fore koje su već drugi prije vas odradili,
  • ako već kuhate, a kuhinja nije vaša - vrijeme je da puno prije snimanja otkrijete gdje stoji koja stvar, od vilica i noževa do zdjelica i lonaca,
  • ne, ne očekujte da se vaši gosti sami od sebe osjećaju ugodno (osim oni koji kuhaju posljednji dan, kad se svi već više puta zajedno podruže, upoznaju i opuste pred kamerama),
  • ne, nemojte filozofirati nepoznatim ljudima jer će vas kazniti lošim ocjenama

Uglavnom, ovo što gledam posljednjih nekoliko dana nije baš reprezentativno. Vidjeti ćemo kako će se stvar razvijati.


Ps. Jebemti i ove nove fore. Ja mali razmak, a drek veliki...

<< Arhiva >>