Ravnatelji, lipicanci i ostali politički pamfleti...

10.08.2010.

Ha? Jeste slušali posljednje vijesti? Lijepo veli ministar obrane USA kako će smanjiti broj generala i visokih dužnosnika (čitaj: skresati manager-ske plaće), te drastično umanjiti "vanjske" usluge - znači odliv novaca prema privatnom sektoru. I to obično na mutan način. Kako to već biva. Nemojte se zavaravati, zar mislite da u Americi igraju pošteno?

I zašto vam sve to pišem?

To su stvari koje se očekuju od naše vlade i naravno, direktno od J. Kosor. I to ne na način da se bivši (ruko)voditelji raznih Agencija (koje je navodno konačno smjenila na način da se pospajalo određeni broj poslovnih subjekata) uhljebe sa nekim basoslovnim koeficijentima kako bi zadržali skoro pa ista primanja, već da ih se lijepo odjebe.

Ili radi nešto suvislo, za "običnu" plaću ili idi dalje. Sigurna sam da ih ni jedan privatnik neće i ne bi uzeo k sebi. Barem ne onaj koji drži do svoje firme.

O vanjskim uslugama - kao npr. pravne, prevoditeljske, usluge pisanja raznih "elaborata" i "studija" - u trenutku kad unutar vlastitih resursa imaš hrpu pravnika, prevoditelja i ostalih stručnjaka - eee... to je rupa bez dna. I to ne samo na državnom nivou. Nekidan naletila na neke općinske papire. Općina, gladna kruha, na svoja tri pravnika na plaći dala neke stotine tisuća vanjskoj pravnoj kući da im vodi sporove. Koje će tako i tako popušiti. Ma molim vas... no

Još me nekoliko stvari piga ovih dana, pa kad sam u tim političkim i gospodarstvenim vodama, da sve istresem u jednom postu:

Ako se bolnice plaćaju iz državnog, a ne gradskog proračuna, koji Qu se miješa Grad (Zagreb) u spajanje bolnica? Ne spajaju se bolnice - samo se spajaju uprave tj. smanjuje se broj ravnatelja, zamjenika ravnatelja, tajnika i ostalog ne-profitnog osoblja. (imate Milinovićevu prezentaciju negdje na internetu, ako sam ja našla - možete i vi!)

WTF? Sve su to doktori koji će se vratiti u svoje ordinacije. A da su baš i ekonomisti i pravnici (oliti manager-i), nek si dalje traže posao. Kad radiš za puste pare - očekuju se od tebe i neki rezultati. U protivnom - noga.

I oni faking lipicanci.
i
Ako Grad (Đakovo) želi svoje vodstvo tj. upravu svoje ergele - nek i plati. Ili županija. Jebe se meni. Samo, ako se radi o državnom proračunu (koji ja obilato punim, kao i svi vi - ne zavaravajte se - najviše se uzima ljudima na plaći (ni onu crkavicu od povrata poreza nam ukinulo burninmad), bogataši mogu smuljat na takve moguće načine da je država još njima dužna, a ne oni njoj headbang) - onda nek se jebu. I prihvate upravitelja koji će sjediti u Lipiku.

Uvijek je lijepo mahati sa tuđim. Jel' da?? puknucu

Ps. Obećajem, slijeći post je o sexu. Jebeš politiku. zubo

Update: Ne znam od čega bi vi svi počeli? Od odpuštanja čistačica i ostale raje sitnog zuba? (znam da i njih ima previše po svim razinama državne, županijske, općinske i ine državne birokracije, no nisam sigurna da je to dobar početak). Naravno, znam ja i za aute na leasing, HŽ (o čijem se restrukturiranju totalno zašutilo, isti kuronje su i dalje na čelu, novac se i dalje odlijeva na sve strane, a željeznički vozni par urušava i pitanje je dana i neke grozne tragedije..), o izgradnji spomenika ovima i onima - sve su to stvari koje treba odmah, sad i hitno započeti. Da li je to ova vlada u stanju? Teško. Da li će to ona druga biti - ona tzv. Crvena? Čisto sumnjam i u to. Nama treba svježe krvi. A to zapravo nemamo...

<< Arhiva >>