Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Bookeraj

    Đakovo, ne Županja. Đakovačka je ergela. Ne znam što to znači u pozadini priče s Đakovom i Lipikom, ali žao mi je Đakovčana i svih novaca koje smo svi mi dosad uložili da bi Đakovačka ergela postojala, ta bismo sad - što? sve to bacili kroz prozor.
    ne znam zašto imaš tako bezuvjetno povjerenje u poteze vlade: spajanje bolnica i premještanje ergele samo su sitni potezi u odnosu na ono što im iscuri kroz džepove za administraciju i vlastito "poslovanje". nažalost, mi u privatnom sektoru znamo što znači štedjeti, tako da što god napravili, nas neće moći iznenaditi.

    avatar

    10.08.2010. (13:51)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    Pa ne miče se ergela iz Đakova, već samo uprava. Tj. biti će jedna uprava. Ili sam u krivu??

    avatar

    10.08.2010. (14:26)    -   -   -   -  

  • turimti

    na jednog konja dva su u kancelariji x dva...da imaju zajedničku nabavu sijeno bi bilo jeftinije.
    a koliko je viška administracije kod tebe?

    avatar

    10.08.2010. (17:55)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    zar sumnjaš da nema???

    avatar

    10.08.2010. (18:48)    -   -   -   -  

  • jja

    Tko je sveta krava u DE? Pa blazena birokracija :-))) tako da ima je ohoho i onda imaju jos i status koji ih dozivotno stiti od otkaza, pa meni za jednu potvrdu iz kadrovske sluzbe treba mjesec i pol jer je doticna prvo bila 3 tjedna na godisnjem (sto se ne smije bez zamjene jel), pa onda 3 tjedna bolesna, a danas nisu znali gdje je LOL. Sutra ce garant biti ne znam kod zubara. Ili tako nesto uvjerljivo. Najbolju sekretaricu sam imala dok sam radila za cisti business, sad radim opet za drzavu i imamo tri sekretarice samo za nas radni odjel od 10-ak ljudi i opet si sami skeniramo, kopiramo, zovemo hausmajstore. Eh.

    avatar

    11.08.2010. (00:02)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Inače s njim se po plotu maše, a ne bezveze po zraku.
    Mi frajeri po plotu mašemo.
    A znaš da si u pravu. Brdo ih se uguzilo i bere pare bez veze.

    avatar

    11.08.2010. (07:19)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ma ne svađamo se nas dvije, dapače - ugodno raspravljamo (mene boli valjda moj lokalpatriotizam, đakovačka ergela i to). u pravu si da se ujedinjuju u jedinstveni centar za konjogojstvo, ali da neće fizički konje premještati, samo mislim... a ne znam, bit će je doista to lokalpatriotizam.
    koga otpustiti? sve koji imaju posla za manje od propisanih 7 sati dnevno: njihov posao mogu obavljati i drugi. sve koji su na pauzi sat vremena prije i sat vremena poslije propisane pauze. sve zbog kojih se živciramo u redu, sve redom otpustiti. baciti ih vodu i neka plivaju.

    avatar

    11.08.2010. (09:26)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    Slažem se s tobom. Općenito je previše zaposlenih u svemu što ima veze sa državom. Agencije, fondovi, jebeni HŽ (kojeg inače ne mogu smisliti!), a gdje su plaće (i regresi) puuuno veće od prosječne plaće nekog, ne znam, profesora ili službenice u nekoj poreznoj upravi. Odlučilo se primjerice (ali to nije baš razvikana, tj. zanimljiva tema) sve škole sa manje od 150 učenika pretvoriti u područne, što NIJE zatvaranje škola, već samo spajanje uprave i smanjenje troškova. Dalje, broj kvadratnih metara koje jedna čistačica u školi mora očistiti se povećao, tako da sad u nekim školama neće više biti njih 4 (besposlenih) nego dvije. To je ono što ja malo pobliže znam. Teško je nekoga proglasiti viškom, pogotovo u situaciji gdje taj netko nema neku alternativu, tj. posla ima na kapaljku (iako tvrdim odgovorno da mnogi Hrvati i dalje biraju i neda im se raditi baš bilo što), ali negdje treba početi. Naravno da je u ovakvoj situaciji najgore početi od radnika s malom plaćom, možda bi trebalo početi sa smanjenjem broja saborskih zastupnika. Ili, sumnjivo stečenu imovinu oduzeti. Ma ima načina, ali za one bogatije zakon nekako teže stupa na snagu. Ja bi prodala HŽ, i ostale gutače novca, jer je očigledno da hrvatske mastodontske firme ne mogu uspjeti. A povrh svega bi trebalo hitno probuditi Hrvate iz dubokog zimskog sna jer ništa političari ne bi smjeli ni mogli da nema naroda koji šuti.

    avatar

    11.08.2010. (10:07)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    ne kužim....pa ovaj post zapravo spada u kategoriju sex...(u mozak)....

    avatar

    12.08.2010. (08:49)    -   -   -   -  

  • Belleepoque

    Spajanje bolnica nikako ne podržavam, pa čak i iz nekih lokalpatriotskih razloga i mojih osjećaja prema Splitu i Sinju , odnosno sinjskom rodilištem :)

    A što se tiče ergele, tu sam potpuno ravnodušan. Mislim da nema nikakvih problema prilikom toga da konji ostanu u Đakovu, a samo se uprave spoje . Ipak, tu se radi o demagogiji ravnatelja Đakovačke ergele koji ne želi izgubiti svoj položaj i svoju PLAĆU

    Pozdrav! :)

    avatar

    12.08.2010. (11:07)    -   -   -   -  

  • pegy

    Baš i ja jučer na Dnevniku 3 gledam "modele" prema kojima se lova iz državnog proračuna vukla van. A sad Šuki smišlja kako će smanjiti plaće i/ili mirovine. Ono što mene smeta da smo svi uvijek u istoj masi - i radnici i neradnici. A zašto je takav problem dati otkaz neradnicima (kojih ima na lopate), a poštene ljude pustiti da rade i da zarade plaću? Ne volim kad se o svima priča jednako i kad se sa svima postupa jednako, bar ne u tom smislu. To je kao u komunizmu. :) A i ovi s konjima. Ne znam tko tu što hoće (priznajem da nisam informirana dovoljno), znam samo da je meni ovdje puno poznatiji lipicaner nego konj iz Đakova. :))

    avatar

    12.08.2010. (15:41)    -   -   -   -  

  • ashtray girl

    Đakovačka ergela postoji 5oo godina. Pet stotina godina. I ona je brand. Za vrijeme vezova masa turista dolazi gledati povorku, ali i konjske utrke, utkre kola i da dalje ne nabrajam. U krugovima uzgajivača konja jamčim ti da je daleko poznatija od lipičke. Sada je tamo napravljena i zatvorena jahaonica i sustavno se ulaže u nju.
    Pripojiti ju Lipiku koji se niti u jednom segmentu ne može mjeriti s njom ili tom famoznom centru za konjogojstvu koji postoji, ispravi me ako griješim 2 godine, je najobičnija nebuloza. Ako će se već pripajati pripojimo Lipik Đakovu i također će doći do rezanja troškova mada su i to čiste besmislice. Uprava nije valjala? Smijenite ju i stavite sposobne ljude ako ima dokaza da je ova neispravna.
    Vjeruj mi ima daleko boljih mjesta na kojima bi se moglo uštedjeti od pripajanja ergela.

    avatar

    13.08.2010. (10:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...