Vozači.....

07.06.2009.

Da li ste se kada vozili iza nekog usporednog aut(ić)a, obično unutra sjedi čića, dedica s francuskom kapicom ili šeširom i po-la-ga-no se probija kroz promet?

U toj priči mene osobno ne živcira što je vozač spor (kao recimo Guzdu), nego zato što me strah učiniti bilo kakav manevar jer su obično dotični vozači totalno neuračunljivi, pa ne znaš da li će stati, srenuti naglo lijevo (naravno, bez žmigavca) ili naglo zakočiti da skrenu desno (kao da voze šleper)...

Nekidan je jedan takav (stari Jugač, bordo crvene boje) uletio u ENC traku i sav ljut što nema nikoga da mu naplati cestarinu počeo dernjavom dozivati prodavače tj. one operatere HAC-a.

A mi ostali (s ENC-om) lamatati, trubiti i potiho mu psovati blabla, već kako to ide...

I sad se ja pitam, kako li bi taj i znao brže voziti kad sjeda u auto samo u onih par situacija godišnje:

a) odlazak na sprovod u susjedno selo

b) odlazak doktoru u bolnicu u susjedni veći grad (u slučaju puta u Metropolu - obavezno vlak ili autobus)

c) odlazak na groblje povodom Svih Svetih (eee... tu ima gužve na cesti!!)

d) eventualno odlazak na more (ako je u igri penzić, onda otpada ova točka jer nažalost oni više nemaju novaca za taj luksuz)

e) vožnja do vinograda / voćnjaka / kletice (onih par kilometara od kuće)


Ps. Jučer na Spravišću u Križevcima pojao Oliver.. Vol je skoro pa bio pojeden (na ražnju bila samo rebra i glava), nismo pronašli janjetinu (nije nam se sjedilo u šatoru sa živom muzikom tipa "Dunje", "Jabuke" i kako već idu one poznate pjesme što voli moja prijateljica) - pa je Guzda bio razočaran, a kako je puhao vjetar, ni frendica nije htjela na "Balerinu" (vrtuljak), kako prošle godine. Ali smo zato nas dvije vidjele izložbu slika (da vam velim kako nema ništa na internetu, nećete vjerovati, jebemu i turističke zajednice i njihovo komp. znanje)

Jedino što nije padala kiša! Kao obično.... nut

<< Arhiva >>