A sad red politike (zašto su neki prošli na izborima)

01.06.2009.

Nakon sexa, došao je red i na politiku. Kad je već takav čušpajz i pičvajz nema smisla da se i ja ne ubacim u lonac... naughty

Hi hi...

Kao prvo, u mom selu, a i nekoliko manjih i većih uokolo - načelnici i grado-načelnici su uglavnom prošli sa 70 i više postotnom udjelu biračkog tijela oma u prvom krugu i to samo zato što su imali nekoliko dobrih stvari na svojoj strani:

a) u posljednjih četiri godine radili su na planskom i vizualnom identitetu mjesta / grada, na opće veće ili manje oduševljenje građanja, uključujući kanalizacije, vode, struje, ceste, trotoare, svjetleće objekte (javnu rasvjetu) ...

b) nisu razjebali proračun s novim (autobusni kolodvor, a u jednom drugom slučaju stvarno seoska grobnica) objektom za puuste pare, kao da je građen sa zlatnim listićima (nećemo sad kako je Bandić ipak prošao na izborima bez obzira na svemirske wc-e i slične skupe pizdarije)

c) bili su socijalno osvješteni, tj. općina i tzv. "općinari" su znali prepoznati sitne stvari koje život znače - koncerti (rock i pop, jeee!!), školski, sportski i ekološki skupovi mladeži, odlasci na sportska natjecanja neatraktivnih sportova (u kojima su neki "seoski" mladci okićeni europskim i svjetskim medaljama)

d) nisu bili pijanci ni pretjerani kurviši

e) u većini slučajeva narod nije gledao / nije znao kojoj su stranci dotični pojedinci lojalni.

I to je bit ovih lokalnih izbora. Da se glasa za kvalitetnog i sposobnog pojedinca, a ne za inertnu stranku s nekim polupismenim lokalcem kao prvim čovjekom grada / sela / mjesne zajednice (pr'don, odbora).

A Kerum?

Jebiga, sami su si ga htjeli. Mislim Splićani. smijeh

<< Arhiva >>