Image Hosted by ImageShack.us

ROKA 470 - JEDRENJE, KAJAK, MTB, TREKING, BIVAKIRANJE..

srijeda, 01.04.2009.

ODLIČNA ZIMA - VIŠEVNIK

Obilje padalina - snijega koji je pao ove zime u Alpama nisu ostale nezapažene od male ali jake ekipe turno skijaša. Sve je počelo još na Zavižanu kada smo se Darac i ja dogovorli da bi bilo uredu ići na turno u Sloveniju. Tako jednog dana dobivam od Duške iz Slovenije odlični link na njihova skijališta s opisom mnoštvo turno tura. www.sloveniaski.info Zovem ekipu i uspješno se skupljamo u subotu ujutro kod mene: Nikola , Darac i ja.
Image Hosted by ImageShack.us

Pravac Alpe! Putem Darac vadi slovenski turno vodič pa demokratski odlučuje da idemo na Viševnik ( najposječeniji zimski 2000-njak u Alpama ) ishodište je Rudno polje na Pokljuki. Sunčani je dan, a nakon Bleda počinje se i snijeg pojavljivati. kod stare vojašnice na Rudnom polju parkiramo auto pa u čudu gledamo 3-4 metra visoke sniježne zidove koji omeđuju parkiralište. Naime tu je poznata FIS staza na nordijsko skijanje i malo skijalište za alpsko. Skijaša je puno no i turno skijaša ima. Sljedimo nekolicinu koji nam izgledaju iskusno preko staze do u strmi kuluar. Nakon kuluara izlazimo na greben po kojem idemo do padine ispod vrha.
Image Hosted by ImageShack.us

Vrh je produžetak kraja široke padine po kojoj penjemo cik-cak. 3 h i evo nas na Viševniku 2050m . Osjećaj je divan, pogled na Triglav, Rjavinu, dolinu Krme, s druge strane prema Komni, Kanjavcu ili nadalje na jug na Vogel. Alpe pošteno zaflitane snijegom dostojanstveno sjaje na zimskom suncu.Uživamo! Spust dolje iako jako zabavan je bio i poluzahtjevan ne toliko radi terena koliko radi neujednačenosti kvalitete snijega. Sve u svemu super.
Image Hosted by ImageShack.us

- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>