Image Hosted by ImageShack.us

ROKA 470 - JEDRENJE, KAJAK, MTB, TREKING, BIVAKIRANJE..

četvrtak, 12.06.2008.

PENJANJE

Image Hosted by ImageShack.us

penjanje na Okiću
Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.06.2008.

RMT 2008

Duška , Katarina, Domagoj i ja 7.6. uspješno smo završili Risnjak mountin trek 2008 u kategoriji Light od 27 km. Iako je prognoza bila katastrofalna imali smo sreću i tako 7 h uživali u trekingu po nacionalnom parku Risnjak.
Ukupno smo zauzeli 61.- 64. mjesta od cca 100 natjecatelja.
Image Hosted by ImageShack.us

- 11:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.06.2008.

RAPSKA ŠTORIJA

Image Hosted by ImageShack.us

Divna Rapska štorija izrodila se naravno iz nevolje. Naime Kate i ja smo se ozbiljno napalili, a i sukladno time dobro pripremili za jednu zgodnu adventure utrku – X liburniu. Budući da Hrvatska nije zemlja adventure frikova nego pivo-nogometnih likova, tako je i organizatoru bilo jako teško organizirati dobro osmišljenu utrku i ista je bila otkazana za bolja vremena. Da dobar vikend uludo ne propadne natovarili smo sijake na Dobloa i zaputili se do Jablanca s kojega ćemo na Rab i malo okolo.
U Jablancu uz očito redovitu trajektnu strku rutinirano pripremamo kajake i čakulom s domaćima sređujemo osigurani parking za Dobloa. Tko zna – zna!
Image Hosted by ImageShack.us

Blago jugo gomila naoblaku na Velebit no nad Rabom se smiješi sunce. Prelazak 2 km širokog kanala bila je pjesma. Oko rta pa lagano niz vjetrić i niz struju u Barbatski kanal. Kad tamo potpuno druga slika Raba od onog svemirski golog kamenjara koji se svima na dolasku pokazuje, tu je otok niži, bogat vegetacijom i s potpuno drugačijom strukturom obale. Stijne su poput mramornog kolača koji se pomalo odozdo mrvi i tako tvori krupnopješčane prekrasne žučkaste plaže i plažice. Iznenađuje nas mnoštvo turistih koji svojim gliserima okupiraju plažice da bi u nedogled pržili svoje genitalije. Imali smo sreće pa smo i sami ugrabili jednu vrlo zanimljivu. Ima 2 m stijenu po kojoj se može lijep penjuckari i uživati u bogatoj dekoraciji brnistre, crnike i ostalog prekrasno mirisnog mediteranskog bilja. More je lijepo modro i već pomalo ugodno za kupanac.
Image Hosted by ImageShack.us

Nakon kupanca i šejka putujemo dalje uz Barbat, Banjol do uvijek prekrasnog grada Raba. Tko je bio zna, a tko nije bio mora otići vidjeti kako je lijepo u više nizova pitomih uvala smješten grad Rab.
Image Hosted by ImageShack.us

Polako izlazimo iz zavjetrine grada, probio je kasni maestral i počeo kopati more tako da stavljamo špric deke i sprajđekite. U blizini Suhe punte pronalazimo zgodnu plaju s odličnim mjestom za šator u šumici povrh.
Image Hosted by ImageShack.us

Za 2 dana imamo 1. godišnjicu braka tako da je večer u slavljeničkom stilu, uživamo u prefinom grahu iz donacije Podravke, a da stvar bude još glamuroznija tu je novi CAMP-ov beštek. Nakon večer hitamo podiči novi šator pa premijerno lježemo u njega.
Jutro je donijelo relativno vedro vrijeme. Klopamo donirani capucino i kekse, spremamo kajake pa nazad gotovo istim putem. Jugo i dalje popunjava pa nakon razgledavanja grada izlazimo u Barbatski kanal gdje dugi otok Dolin savršeno štiti kanal od juga i daje ugodnu klimu za uživanje na već spomenutim plajicama.
Image Hosted by ImageShack.us

Dva sata odmora i dalje natrag prema Jablancu zapravo prema čuvenoj uvali Zavrtnici. Zavrtnica je mjesto gdje se zavodljivo duboko plavo zeleno more susreće s grandioznim bijelio sivim Velebitom.
Image Hosted by ImageShack.us

Dojmljiva je to uvala oko koje je izgrađeno lijep nenametljivo šetalište. Tu
je i potopljeni brod iz drugog svjetskog rata kao atraktivna lokacija za ronjenje. Na kraju uvale na malom žalu dočekuju nas odloženi sijaci – frikovi su se malo otišli prošetati po Velebitu!
Image Hosted by ImageShack.us

Dodatno napunjeni iz uvale se vračamo do Jablanca da završimo tu lipu štoriju.
Image Hosted by ImageShack.us







- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>