The Doors: The End

četvrtak , 26.01.2023.

Polako ali sigurno, iz dana u dan, približavamo se konačnom rješenju svih svjetskih kriza.
Ono što je prije pola godine bilo nezamislivo sada je realnost. Rat u Ukrajini je sve bliži nuklearnom sukobu. Njemačka ministrica otvoreno kaže u Bundestagu da Njemačka vodi rat protiv Rusije. Rusija poručuje da će upotrebu granata s uranovom jezgrom smatrati napadom nuklearnim oružjem. Biden kaže da je isporuka njihovih i njemačkih tenkova Ukrajini doprinos završetku rata. Možda je u pravu, pitanje je samo kakav će to završetak biti.
A jedini mogući nenuklearni završetak ovog rata je za stolom ukoliko plan nije da stanje u Ukrajini postane kronični karcinom koji polako izjeda supstancu Evrope i Rusije.

Reklama i apaurin bez aktivne supstance

srijeda , 04.01.2023.

Bila jednom, ne baš davno, više nedavno, jedna TV reklama što ju je naručila država Hrvatska da umiri svoje građanke i građane.
U toj reklami, zamalo bajci, baka sjedi u fotelji i nešto radi a bistrooka unuka čita novine i usklikne: "Bako, kad dođe euro sve će ti poskupiti!" A baka ima spreman odgovor, baš kao da su joj ga napisale naše najsjajnije stručnjačko-ekonomske glave: "Neće, vidiš, sve će cijene i dalje biti iskazane u obje valute."

I gle, došao euro, cijene su iskazane u obje valute i sve je poskupilo. Reklama je skinuta, nema je više među nama, netko je ipak imao barem malo srama.

Baka i unuka su meni bile simpatične. Unuka bistra a baka očigledno ne baš, možda zbog godina.

Mene je jedino smetalo naravoučenje reklame-bajke: "Vi ste drage građanke i građani hrpa ovaca kojima mi možemo prodati bilo kakvu budalaštinu i to ne jedanput, ne dvaput nego n-puta. A čak i ako niste svi ovce baš i nemate drugog izbora doli vjerovati u bajke".

Prolaz

utorak , 03.01.2023.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.