Ako ste pri biciklu i još k tome u Istri

četvrtak , 10.06.2021.

U tom slučaju savjetujem da taj bicikl bude neki koji može i po cesti i po polju jer se tako Istra najbolje upoznaje. Nije loše ni biti u nešto boljoj kondiciji jer se Istra uzbibala pa se ide gore, dole, koji put lagano a mnogo puta kratko ali oštro uzbrdo. Nemojte pasti u očaj ako vremešni par projuri kraj vas na uzbrdici jer su najvjerojatnije na električnim vozilima. Takvih električara ima sve više, čak i cijele grupe sa vodičima jurcaju uokolo. Konobe i restorani su uglavnom otvoreni pa se tamo može najesti i odmoriti. Vrlo je ugodno posjetiti vinske podrume ali tu bih preporučio dolazak bez bicikla, po mogućnosti s automobilom kojeg vozi prijatelj antialkoholičar.
U ovih petnaestak godina koliko se vozim po Istri, uglavnom zapadnoj, mnogi makadami su u međuvremenu asfaltirani ali na sreću ima ih još jako puno što prolaze kroz polja i šume. Tamo se rijetko sretnu drugi ljudi pa osim vjetra i ptica čovjek čuje još samo vlastito disanje.

Prvi blog

petak , 04.06.2021.

Sada kada blog više nije u modi kod mladog svijeta, kada facebook mladi izbjegavaju kao kugu a instagram tek što nije napušten, kada tic-toc preuzima sve ludosti ovog svijeta uz ostale platforme koje su in, ja se odlučih vratiti blogu. Još mi niie sasvim jasno što me na to potaknulo, tim prije što nemam baš nikakvu ideju za tekst, ali računam da će me bjelina praznog okvira dovesti do odgovora. Neke ideje mi dolaze na pamet, npr. zašto je u istarskim šumama i škrapama toliko smeća? Ili, kako to da broj stanovnika u RH stalno pada a neprekidno se grade nove stambene zgrade, vile, itd....Muči me i dilema da li se pretplatiti na neki od medijskih portala ili koristiti samo one besplatne, ili možda se informirati samo preko naslova. Ovo je dosta za prvu objavu. Možda bude i druga ili možda odmah treća. Vidjet ćemo.

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.