Iz zbirke poezije "Para vrti gdje burgija neće"

utorak , 27.07.2021.

Istrijanska elegija

Dobih nepovratne novce evropske umije
Kupujem po Istri da mi članstvo bude punije.
Otvaram abecede zadnje dionice
Gigantskom egu ne trebaju praonice.
Dive mi se u Buzetu i Funtani
HDZ u Istri jači je nego lani.
Tu se još nismo pošteno omastili
Jer Istrijane još nismo razvlastili.
Ipak smo na dobrom putu
Eto nas gospodo po autoputu.

Bikini

utorak , 20.07.2021.

Norveške odbojkašice odbile su nositi propisanu opremu za natjecanja. Ona se sastoji od donjeg dijela bikinija i pripijene sportske majice. Morale su platiti kaznu od 150 eura svaka. Njihov savez im je dao punu podršku i platit će u njihovo ime kazne.
S jedne strane imamo pravila međunarodne asocijacije a s druge strane imamo pravo svakog čovjeka da sam određuje koliko će svoga tijela pokazivati u javnosti. Koji je od ova dva principa jači? Za mene je odgovor sasvim jasan. Ako pravila bilo koje asocijacije zadiru u osnovna prava pojedinke ili pojedinca onda takva pravila treba mijenjati a one koji nepoštivanjem tih pravila ukazuju na njihovu nedostatnost se ne treba i ne smije kažnjavati.
Naravno da dostatnost nekih pravila u najvećoj mjeri ovisi o trenutnim društvenim normama i opće prihvaćenih ljudskih prava.
Postupak norveških odbojkašica pokazuje da je napravljen korak u smjeru smanjenja seksualizacije ženskog tijela, barem u sportu.

Ako ste pri biciklu i još k tome u Istri

četvrtak , 10.06.2021.

U tom slučaju savjetujem da taj bicikl bude neki koji može i po cesti i po polju jer se tako Istra najbolje upoznaje. Nije loše ni biti u nešto boljoj kondiciji jer se Istra uzbibala pa se ide gore, dole, koji put lagano a mnogo puta kratko ali oštro uzbrdo. Nemojte pasti u očaj ako vremešni par projuri kraj vas na uzbrdici jer su najvjerojatnije na električnim vozilima. Takvih električara ima sve više, čak i cijele grupe sa vodičima jurcaju uokolo. Konobe i restorani su uglavnom otvoreni pa se tamo može najesti i odmoriti. Vrlo je ugodno posjetiti vinske podrume ali tu bih preporučio dolazak bez bicikla, po mogućnosti s automobilom kojeg vozi prijatelj antialkoholičar.
U ovih petnaestak godina koliko se vozim po Istri, uglavnom zapadnoj, mnogi makadami su u međuvremenu asfaltirani ali na sreću ima ih još jako puno što prolaze kroz polja i šume. Tamo se rijetko sretnu drugi ljudi pa osim vjetra i ptica čovjek čuje još samo vlastito disanje.

Prvi blog

petak , 04.06.2021.

Sada kada blog više nije u modi kod mladog svijeta, kada facebook mladi izbjegavaju kao kugu a instagram tek što nije napušten, kada tic-toc preuzima sve ludosti ovog svijeta uz ostale platforme koje su in, ja se odlučih vratiti blogu. Još mi niie sasvim jasno što me na to potaknulo, tim prije što nemam baš nikakvu ideju za tekst, ali računam da će me bjelina praznog okvira dovesti do odgovora. Neke ideje mi dolaze na pamet, npr. zašto je u istarskim šumama i škrapama toliko smeća? Ili, kako to da broj stanovnika u RH stalno pada a neprekidno se grade nove stambene zgrade, vile, itd....Muči me i dilema da li se pretplatiti na neki od medijskih portala ili koristiti samo one besplatne, ili možda se informirati samo preko naslova. Ovo je dosta za prvu objavu. Možda bude i druga ili možda odmah treća. Vidjet ćemo.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.