Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Pater Luka Rađa
Molitve
Vitraj-Spectrum Glass Studio
koliko vas sad gleda blog:


Najbolji blog 2007

BLOG JE OSVOJIO 1. MJESTO !

NAUČI MOLITI KRUNICU
-KRUNICA-

MOLI JE SVAKODNEVNO

_BANNER_
  POSJETI   MOJ   BLOG
ICCRS
Image Hosted by ImageShack.us
By ordulj at 2007-06-29
Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPicrijec_zivota

29.09.2007., subota

DOĐI GOSPODINE ISUSE! MARANATHA!Kad nas zabole nepravde, kad upadnemo u dugu mračnu noć bez svjketla na vidiku, kad nas sumnja muči i duša boli, valja nam misliti na onaj dan. Pokušajmo srcem razumjeti Otkrivenje.


- 13:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.09.2007., petak

Vlč. ZLATKO SUDAC U PODMILAČJU KOD JAJCA

Od petka popodne do nedjeljne mise u Podmilačju kod Jajca duhovni seminar je imao vlč. Zlatko Sudac, katolički svećenik, karizmatik sa stigmama na rukama i na čelu.
Nažalost nisam mogao biti, a prijatelji koji su tamo bili govore o deset do pedeset tisuća vjernika. Recimo novinarski: nekoliko desetaka tisuća vjernika i znatiželjnika je pohodilo Podmilačje. Autobusi su pristizali iz Splita, Zadra, Šibenika, Požege, Zagreba, Trogira, Drniša i mnogih mjesta iz BiH. U Mostaru je nekoliko stotina vjernika ostalo jer jednostvano nije bilo više autobusa. Slično se dogodilo u Tomislavgradu.
Vjernici Središnje Bosne će uskoro imati prigodu ponovno se susresti s ovim neobičnim svećenikom u Novoj Bili, gdje će imati u bolnici misu za bolesnike, koju će ostali nazočni moći pratiti preko video zidova oko bolnice.
Svjedoci kažu da je Sudac u petak u uvodnom predavanju imao posebno emotivan i iskren nastup u kojem je "prozvao" nazočnu braću svećenike, političare i sve odgovorne za povratak povjerenja i učvršćenje mira u BiH. Nema mira bez istine. Ne istine kao apstraktne kategorije nego one osobne, priznanja svakog od nas. Priznanja i pokajanja. U tom kontekstu je spomenuo neistražene masovne grobnice na tom području za koje je rekao da ga ne pitaju kako zna za njih.
Pozvao je nazočne da se okanu rasprava o Medjugorju o TV sapunicama i showima, da otvore srce za Isusa, inače će se i njegov dolazak u BiH pretvoriti u Big Brother, a u tom slučaju on "ode ća", pakira se i odmah odlazi. Mnogi su plakali dok je Sudac govorio o ratu, potrebi opraštanja, pomirbe, osobnog mira, mira u BiH i u svijetu. Naglasio je da nije došao samo Hrvatima, nego svakom čovjeku koji želi otvorenog srca ostati živjeti na tim prostorima. "NE ĆETE MOĆI GRADITI BUDUĆNOST I SVOJOJ DJECI REĆI NIŠTA DOBRO AKO NE KAŽETE ISTINU VLASTITOG SRCA I ŽIVOTA" poruka je vlč. Suca.
Nije bilo uobičajenih karizmatskih pojava: odmora u Duhu, govorenja u jezicima, ozdravljanja, "čudesa". Ako čudo nije mir koji je vladao za vrijeme mise, mir kakav nije zabilježen za vrijeme tako masovnih misa u Podmilačju.
Kako će reagirati službena crkva na spominjanje pojedinih biskupa i kardinala, na otvorenu kritiku braće svećenika? U svakom slučaju, dobro je što je ta služben crkva dopustila seminare ovog tipa, jer narod, vjernici očito traže spas u duhovnom, traže iskrene svjedoke vjere.
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

- 15:25 - Komentari (4) - Isprintaj - #

27.09.2007., četvrtak

Malo predaha. Nije molitva, ali jest sjećanje. Za sva naša skrivena i tek otkrivena djetinjstva. Za sve nostalgične duše, malo bosanskog sevdaha:


A vidite da i Bosna i Slavonija mogu zajedno:
- 14:38 - Komentari (4) - Isprintaj - #

SLIKE VLČ. ZLATKA SUCA

Duh Sveti puše kako hoće i dijeli darove. Vlč. Sucu je podario stigme koje su i "teret" i veliki dar koji obvezuje. Ali, manje je poznato da je Zlatko neobičan slikar i još neobičniji pjevač. Nisam još pronašao duet s Ivicom Puljićom, ali budem uskoro. Do tada evo nekoliko njegovih slika :


- 01:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.09.2007., srijeda

emanuel

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
EMANUEL

Proroci su ga dugo navještali.Narodi su ga čekali.Po Duhu Svetom je začet bijo U štalici se rodijo i ljude volijio Iscjeljivao ih je i za njih Oca svog molio Za otkupljenje grijeha ljuckih je teški križ nosijo Na njega je raspet bio Neprijateljima je svojim oprostijo Nikad nas nije napustijo Treči dan uskrsnuo i na nebo uzašao Branitelja Duha svetoga nam je poslao Kroz sve vjekovu s grešnim čovjekom je ostao. I Sada je s nama tu Kličemo mu s radošču
kardinal don Branko

- 20:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Ne žurite. Pregledajte ove slike. Razmislite o porukama. Pomolite se za našu Lijepu Herceg Bosnu.
Otvorite oči, otvorite oči svog srca za ove ljepote i Onoga koji ih je stvorio.
Bože neka se po Tvom sluzi Zlatku Sucu događaju čudesa, neka slijepi progledaju, neka hromi prohodaju.
Otvori mu put u Medjugorje. Otvori mu srca onih koje će privući njegove riječi.
Neka se Tvoje ime proslavi Bože, Oče, Gospodaru svega stvorenoga.
Liječi srca slomljena, ojačaj nemoćne, podigni posrnule, zalijevaj zemlju žednu, suhu, bezvodnu...
Obriši suze s lica ranjenih. Utješi ožalošćene. Ojačaj nam vjeru, osnaži ufanje. Pošali Duha svojega i obnovi lice Zemlje.

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.09.2007., srijeda

SJEĆANJE NA HRABRE VATROGASCE - POKOJ VJEČNI DARUJ IM GOSPODINE
UZMI GOSPODINE i primi svu moju slobodu moju pamet,moj razum i svu moju volju sve što jesam i što posjedujem Ti si mi dao tebi GOSPODINE SVE VRAČAM sve vračam sve je tvoje raspolaži sa svime po svojoj volji Daj mi samo svoju ljubav i milost i to mi je dosta
kardinal don Branko

- 17:33 - Komentari (15) - Isprintaj - #

16.09.2007., nedjelja

POMOČ ZA VID DJEČAKA MRIO

DRAGI ČITATELJI DOBROG SRCA
ZAMOLIJO BI VAS DA PROČITATE OVU MOLBU DO KRAJA JER VAŠA DOBRA VOLJA MOŽE POVRATITI VID MARKU
MARIJO VUKIČ danas dvanajstogodišnjak, imao je nesreču da je tjekom trudnoče zatražen cito- megalo virus to je ostavilo stravične posljedice po njegov život tim više što je dijagnoza nije postavljena do osmog mjeseca života Oštečenja koja virus ostavljaju na mozgu su trajna i ireparabilna lječnička prognoza MARIJOVA budučnosti bi bila poražavajuča MARIJO nikad neče vidjeti ni hodati ni govoriti Kada je njegov psiho motorni razvoj ipak započeo obistinio se veliki dijo crnih slutnji MARIJO je imao hemiparezu što znači da mu desna strana tjela bila djelomično paralizirana mikrocefaliju,cerefaliju,cerebralnu paralizu i cistu na mozgu .Njegov vid također nije bijo pošteđen Vidno polje mu je bilo u dometu niti pola metra,te nije mogao izbjegavati suradnju s predmetima u prostoriji U devetoj godini života javila su se dodatne opterečenja,epi napadiu svaki nekoliko minuta po danu i po noči čak i snu Da bi MARIJO mogao nastaviti rehabilitaciju i ljećenje trebamo vašu pomoč molimo vas donirajte po svojim mogučnostima svaka pomoč vodi korak bliže k normalnom djetinstvu MARIJA povratak njegova vida vjerujete MARIJO če cjeniti vašu pomoč svoj cjeli život zahvalna

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.09.2007., četvrtak

Kraljica miraŠtogod govorili o Medjugorju kao i bilo kojem drugom fenomenu te prirode, teško ćemo primaknuti sučeljenja razmišljanja. Kao rijetko gdje drugdje tu se sučekjuju argumenti racionalnih, "učenih" i običnih vjernika koji jednostavno traže potvrdu svoje vjere. I jedni i drugi bi od vjere htjeli napraviti znanost, znanje, iskustvo. Ali, zašto jednostavno ne možemo priznati da je to mjesto posvećeno tolikim molitvama, da se tu u zadnje vrijeme manje-više poštuju i odredbe njesnog biskupa, da župa živi svoj reovni život, da su djeca nakon toliko godina raznih pritisaka, ispitivanja, sumnjičenja... izrasla u zrele vjernike koji svjeoče svoju vjeru u svojoj župi, pred hodočasnicima, javno i privatno. Jesu li što gdje rekli nelogično, kontradiktorno,.. Jesu. Pa što. Zar su vidioci automatski predodređeni za svece.
Zar je za očekivati od djece pa i danas od zrelih katolika da baš sve doživljaje iz tog nadvremenskog, besprostornog, višedimenzionalnog svijeta, znaju prenijeti bez pogrješke?
Zamislimo se još jdnom zašto nam Majka tako ustrajno ponavlja osnovnu školu naše vjere?
Radije nego da raspravljamo, pomolimo se zajednički našoj Majci. Kraljici Mira.

- 20:38 - Komentari (3) - Isprintaj - #

10.09.2007., ponedjeljak
By Matej

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2007., nedjelja

SAN U LJUBAVI SA MAJKOM MARIJOM

Image Hosted by ImageShack.us

Zazvi me u dane tjeskobe oslobodit ču te psalam 5o,15
To je snažan poziv BOŽIJI nama u vrijeme koje sve više poprima apokaliptički karakter,buduči da nas nevolja zahvača na razne načine tko je u nevolji ,počinje zazivati djeca zovu majku odrasli zovu one koji su bliski Često doživljvamo da ti pozivi ostaju nuslišani čak su ljudi koji nas inače ljube i spremni su pomoči možda to utom trenutku zauzeti nečim drugim tako da su prečuli naš uzvik ili jednostavno nemaju mogučnosti da nam pomognu u određenoj situaciji nevolji tim snažnijim odazivom BOŽIJE ponude Život je kratak,smrt je stalna ja joj neznam dana ni časa ako vrijeme gubim sad možda propast i moj spas Imam samo jednu dušu nju mi dade vječni BOG probadne li ona ludo nema večeg od zla tog BOG me vidi BOG mi sudu ili pako ili raj u paklu strašan oganj u raju divan sjaj sve sa jednoč svršit mora samo vječnost ostaje vječna slava spašenima vječna muka za sve zle Raspeti moj SPASTTELJU dušu mojoj sada daje pokajanje oproštenje poslje smrti vječni raj don Branko

- 16:10 - Komentari (4) - Isprintaj - #

MOLITVA MAJCI TEREZIJI

Moli Majko za nas svoje Hrvate i tvoje Albance, za nas male katolike. Molimo za Tvoju Indiju, za sirotinju kojoj te Bog poslao, za novinare koji Ti ni mrtvoj mira ne daju.
Sama si rekla: "Najstrašnije siromaštvo je osamljenost i osjećaj da si neljubljen".
I da je današnji svijet izokrenut naglavačke zbog nedostatka ljubavi u obiteljima, u našim domovima.
Sjećajući Te se, molimo za obnovu vjere naših otaca na našim ognjištima.
Moli za naš narod, za iskorjenjivanje psovke, za obnovu krsnog zavjeta u našim obiteljima, za silazak Duha Svetoga na svakog od nas pojedinačno i na cijeli hrvatski narod. Da mognemo biti svjedoci Kristove Ljubavi, da nam vjera ojača i da nam nada ne gasne. Da nam obitelji budu po uzoru na Svetu obitelj. Da mognemo osjetiti i podijeliti bol bližnjega svoga. Da znamo čitati znakove vremena. Izmoli nam milost da ne prođe dan a da ne učinimo dobro, da ne zaboravimo tko smo, odakle smo i kamo ćemo. Nek naše molitve budu prepoznate po djelima milosrđa.
Moli za prosvijetljenje onih koji nas vode da nas ne zavedu.


- 08:45 - Komentari (5) - Isprintaj - #

06.09.2007., četvrtak

LIJEPO LI JE HRVAT BITI

Livno, Duvno i Borova Glava

- 09:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POSLJEDNJA MISA PATRA PIJABLAGOSLOVLOVNA MOLITVA
Blagoslovljen si i hvaljen Gospodine,BOŽE naš it po ljutskom darovitosti i radu usavršuješ svoje stvorenje i pronalascima ljutskog roda na divan način obznanjuješ svoju veličinu i dobrotu Udjeli molimo da svi koji see budu služili ovim pomagalima za napredak svog života spoznaju kako si čudesan u svojim djelima i u svojem ti životu gorljivije služe Po KRISTU GOSPODINU našem Amen kardinal don Branko

- 01:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

05.09.2007., srijeda

PORUKA KRALJICE MIRA

GOSPINA PORUKA, 25. kolovoza 2007.

“Draga djeco! I danas vas pozivam na obraćenje. Neka vaš život, dječice, bude odsjaj Božje dobrote a ne mržnje i nevjere. Molite, dječice, da vam molitva postane život. Tako ćete u vašem životu otkriti mir i radost koju Bog daje onima koji su otvorena srca prema Njegovoj ljubavi. A vi koji ste daleko od Božjeg milosrđa obraćajte se da se Bog ne ogluši na vaše molitve i ne bude vam kasno. Zato u ovom milosnom vremenu obraćajte se i stavite Boga na prvo mjesto u vašem životu. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”


- 16:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #

02.09.2007., nedjelja

Papa Ivan Pavao II.


- 21:09 - Komentari (7) - Isprintaj - #

DJIKICOVA LISTA

FERAL, U OŠTROJ KONKURENCIJI, IZABRAO 20 KATOLIČKIH SVEĆENIKA KOJI SU SE ISKAZALI U BORBI PROTIV DRUŠTVENE TOLERANCIJE, LJUDSKIH SLOBODA, CIVILIZACIJSKIH DOSTIGNUĆA I ZDRAVOG RAZUMA

VOŽNJA U KLERU

Topliji dani – od Svetog Ante do Male Gospe – itekako pogoduju oltarskoj agresiji. Stvar je relativno lako objašnjiva: dok su Božić i Uskrs okrenuti obiteljskim okupljanjima, ljetni blagdani dernečkog su karaktera, a u okruženju tople janjetine, razvodnjenog piva i kiselog vina lakše se poseže za kletvama i istjerivanjem izmišljenih zloduha. Ove sezone briljirali su biskupi Jezerinac, Župan, Ivas i Bogović, a u ovom smo im izboru pridružili još šesnaest katoličkih pastira što su tokom proteklih godina značajno obogatili anticivilizacijsku misao u Hrvata. Oni su, naravno, tek mali dio brojnog svećeničkog plemena što ovu zemlju marljivo natapa strahom i mržnjom, šovinizmom i isključivošću

1. BABAIĆ, don MILJENKO
2. BAKOVIĆ, don ANTO
3. BARIŠIĆ, msgr. MARIN
4. BOGOVIĆ, msgr. MILE
5. BOZANIĆ, msgr. JOSIP
6. ČORIĆ, don JOSIP
7. IVAS, msgr. ANTE
8. JEZERINAC, msgr. JURAJ
9. JURČEVIĆ, vlč. FRANJO
10. KAĆUNKO, don ANĐELKO
Dosta dugo funkcionirao je kao službena maskota Katoličke crkve, pa mu je onda naloženo da se malo primiri, a u posljednje se vrijeme ponovno vraća na javnu scenu. Iz prebogatog opusa kancelara Vojnog ordinarijata izdvajamo sljedeće misli. "Djela apostolska izvješćuju da su u prvoj Crkvi obraćenici javno spaljivali svoje poganske knjige. Možda će radikalni kršćani uskoro i kod nas organizirati lomače za televizore? Iako smo već mnogo puta čuli prigovor da tko spaljuje knjige, spaljivat će i ljude, ne dajmo se zastrašiti." (2004.) "Znamo da nisu kršćani gradili konclogore i krematorije pa neće ni danas. Ali kršćani su - kao i nekoć u rimskim arenama - ginuli u tim tvornicama smrti, koje su podizali tajni suradnici svjetskih bankara i drugih moćnika. A tako je i danas." (2004.)
11. KUSTIĆ, don ŽIVKO
12. LASIĆ, don VJEKOSLAV
13. POZAIĆ, msgr. VALENTIN
14. PRCELA, don LUKA
15. PRIMORAC, don PAVLE
16. REBIĆ, preč. ADALBERT
17. SRAKIĆ, msgr. MARIN
18. URSIĆ, don ANDRO
19. VUCO, don LUKA
20. ŽUPAN, msgr. VALTER

Ivica ĐIKIĆ, FERAL TRIBUNE, 23. kolovoza, 2007.

- 01:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2007., subota

Sta znaci obratiti se

Rafo Legenda mp3


eto dolje se vidi da ima i saljivih hakera, bili su dobrocudni pa im necemo zamjerit :)

svaki prvi tjedan u kol

- 15:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Srce Isusovo


by MATEJ

SRCE ISUSOVO

Presveto Srce Isusovo, izvore
svakog dobra. Ja ti se klanjam.
Vjerujem u te Ufam se u te.
Ja te ljubim. Kajem se za sve
svoje grijehe. Tebi poklanjam
ovo moje siromašno srce. Učini ga
poniznim, strpljivim i čistim da u
svemu odgovara tvojim željama.
Daj, o dobri Isuse, daj da živim
u tebi i ti u meni. Štiti me u opasnostima
tješi me u nevoljama i žalostima.
Udjeli mi zdravlje tijela,
blagoslovi sav moj rad i daj mi.
milost svete smrti.

AMEN.


- 05:38 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Svibanj 2013 (1)
Siječanj 2013 (1)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (4)
Kolovoz 2011 (2)
Prosinac 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (2)
Srpanj 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (2)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (17)
Srpanj 2009 (3)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (1)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (6)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (5)
Studeni 2007 (10)
Listopad 2007 (14)
Rujan 2007 (19)
Kolovoz 2007 (28)
Srpanj 2007 (63)
Lipanj 2007 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv