Danas poduka, i zajebancija...

29 rujan 2008

Iz ovog poučnog filmića možete saznati što smijete, a što ne smijete
činiti na ribolovu....


Za naprednije i one koji se ne boje malo smočiti možete naučiti
kako uz malo vježbe i malo snage uhvatiti velike ribe...krv,znoj i suze III-dio...


Ovaj filmić je zapravo poučna priča o ribi koja je pljuvala na
stari način prehrane.Ona nije željela čekati da padne nešto u vodu...


U slijedećem postu pročitat ćete jednu lijepu priču o ribolovu na moru,
a koju mi je poslao osobno autor, gospodin Petar Ivas...
Do tada neka vam bude bistro...

NOĆNI RIBOLOV

25 rujan 2008



Image Hosted by ImageShack.us


Drhtim od uzbuđenja. Odlučio sam - nakon dugo vremena, noćas ću opet na vodu. Pripremam pribor i potrepštine: štapovi, sandučić sa sitnim priborom, žganci, baterijska svjetiljka, sredstvo za odbijanje komaraca, prijenosni hladnjak s tri piva... Samo da nešto ne zaboravim.
Zadnjih je dana tipično ljetno vrijeme – vrući, sunčani dani, ugodno svježe noći. Vlage u zraku malo previše, tlak zraka visok i stabilan. Vjetra nema. Možda će gristi? Najvažnije je da nađem dobro mjesto na vodi. Voda je niska, sigurno se pokazala ona šljunčana plažica na malom jezeru.
Parkiram podaleko od jezera i od plažice. Jezero je tiho, glatko. Zlatna, topla voda baca mi u oči pregršt sunčevih zraka. Sunce se smije: “A, evo tebe, dugo te nije bilo! Malo ću te gledati pa odlazim, a ti se dalje snalazi sam!”
Image Hosted by ImageShack.us

I stvarno, dok raspremam pribor i trudim se napraviti moje privremeno boravište čim ugodnijim, suncu se sklapaju oči. Bacam šaku kukuruza za primamljivanje ribe, daleko koliko mogu, tamo gdje mislim zabaciti udice. Štropot zrnja po vodi podsjeća na pljusak, budi želju za toplom ljetnom kišom koje već dugo nije bilo. Čudaka to ne uznemiruje. Zijeva, trepne, prolijeva još malo zlata po vodi i nestaje iza krošanja.
Bok, sunce! Vidimo se ujutro!Ostao sam sam. Na jezeru ni žive duše. Sutra je radni dan, drugi ribiči čekaju vikend. Kupači su se razišli još prije mog dolaska. Ipak, pomalo postajem svjestan bujnog života oko mene. Nakon početnog nepovjerenja i muka, društvo me prihvaća. Najprije bojažljivo i ispitivački, a zatim sve glasnije i odlučnije, kreće razgovor žaba. Pridružuju im se kosovi, vrapčje društvo okupira grane pored mene. Ti neumorni brbljavci uvijek imaju još nešto za reći, svaki od njih misli da o temi zna više. Leteći, jarko ljubičasti insekti slijeću i polijeću sa svojih heliodroma, lišća lokvanja. Je li im to zadnji dan života? Iz vode viri glava kornjače, radoznalo me promatra. Ne miče se čak ni kad zabacujem udice.
Image Hosted by ImageShack.us

Crveni vršci mojih pera vire iz vode, mirno, kao štapići mikada zabodeni u glinu. Gledam u njih neko vrijeme, čekajući da se barem malo pomaknu, zatitraju, krenu. Ništa. Pogled mi odluta. Površina vode skoro neprimjetno titra u sumraku. Voda je živa, tiho diše kraj mene. “Starče, odi doma spavati! Viš da se svi spremaju na san. Kaj ti to treba da tu probdiješ noć?”
Stvarno, moja se okolina utišala, stanovnici jezera i obale traže zaklone u lišću i travi, zaklone u kojima će moći spavati bez straha za život. Ova nježna nadolazeća noć pružit će im slatki san samo ako se najprije pobrinu za svoju sigurnost. Ali, neki se tek sad bude. Najprije komarci. Mažem svoje gole udove i lice sredstvom koje bi ih trebalo držati na distanci.
Još se nije sasvim spustio mrak, a moj stari drug već se diže iznad šumice s istočne strane i događa se čarolija. Do nedavno zlatna, voda se sve više srebri. Mjesec me pozdravlja kroz izmaglicu: “Stari moj, dugo te nije bilo! Skoro sam ti i facu zaboravil! Noćas bumo razgovarali ili barem meditirali zajedno, nadam se. Drago mi je da si opet tu!”
Bok, mesec! Dobro izgledaš, čim si stariji tim si lepši!
Image Hosted by ImageShack.us

Pričamo. Prisjećam se naših zadnjih susreta od prije godinu dana. Bilo je to nedugo nakon što je umro moj sin jedinac. Svi su mi tada, naravno, izrazili sućut, ali su nakon nekoliko dana već pričali viceve u mom prisustvu. Dolazio sam tada nekoliko puta ovamo na noćni ribolov. Mjesec je svaki puta razgovarao sa mnom, plakao sa mnom, tješio me, hrabrio.
“Frend, vidim da si opet onaj stari. Drago mi je. Falil si mi. S tobom mi nikad nije dosadno.”
Tu sam, rista! Fala ti za sve! Kaj ima novog?
Provjeravam mamac na udici na većem štapu. Kuglica žganca se razmočila i samo je dio još gore. Stavljam novi. Nakratko moram posvijetliti da pronađem krpu u koju su umotani žganci. Gasim svjetiljku, mjesec se više ne vidi. Prekrivaju ga tanki, poluprozirni oblaci i samo prigušeno svjetlo na nebu, aureola oko oblaka, odaje gdje se nalazi. Čekam da se pojavi, da nastavimo razgovor, ali oblaci ga uporno skrivaju. Malo dalje na nebu, sve više zvijezda smije se svojim tajanstvenim kristalnim zveketom, gledajući me iz neizmjernih dubina svemira. Ne izgledaju spremne za razgovor. Ne gledaju me neprijateljski, ali su strašno daleke, hladne, strane, nedodirljive. Oslovljavam ih ali čini se da me ne čuju. Ipak, nakon nekog vremena do mene dopire tihi, vrckavi šapat na nepoznatom jeziku, koji konačno na neki način uspijevam razumjeti. “Tužan si, čovječe. Preni se, lijepa je noć a ljudski život je kratak.”
Image Hosted by ImageShack.us

Zbunjen, ništa ne odgovaram. Jesam li zaista tužan? Zašto bih bio? Imam topli dom, cijenjen sam u društvu, uživam u ovom prekrasnom noćnom ribolovu... Da, želio bih ja i svašta što ne mogu imati, želio bih putovati, igrati se s unucima, želio bih da me dobra i draga žena poljubi kad se sutra ujutro vratim kući. Ali, trebalo bi mi više od jednog cijelog života za sve što želim. A i ovaj više neće trajati predugo.
Da, želio bih ljubav.
Čučnem i uranjam ruku u toplu vodu, da sperem prljavštinu od žganaca, a voda ju blago obuhvaća, ne puštajući da ju izvučem.
Plačem.
Plačem očima i grlom, iako vele da to nije muški. Muškarci trebaju plakati samo dušom. Kad muškarac plače, samo bi on trebao znati da plače. I nitko drugi. Pa dobro, nitko me ne vidi, nitko se ne ruga. Smirujem se i voda mi pušta ruku. Krijesnica proleti pored mene.
Ljepotice mala, zamijeni mi mjesec. Tako sam sam, pričaj sa mnom!
Ali krijesnica ne razumije ili ne čuje. Svijetla točkica nestaje u mraku. Druga točkica, moje svjetleće pero, treperi, zajedno sa svojim odrazom, na vodi koju sam lagano zaljuljao izvlačeći ruku. Uskoro se smiruje voda, smiruje se i pero. I ja sam miran. Moj prijatelj, mjesec, zastrt je sve gušćim oblacima. Izgleda kao da se skupljaju između nas da bi nam osujetili razgovor.
Image Hosted by ImageShack.us

Glupane stari, sad si dobil inspiraciju! - pričam sam sa sobom, palim svjetiljku i tražim račun iz trgovine u kojoj sam kupio pivo. Stavljam ga na kutiju s udicama, sjedam na šljunak a kutiju stavljam na koljeno. U džepu košulje uvijek imam zataknut flomaster. I pišem kratku pjesmu na poleđini računa. Vjerojatno glupu. Nema veze, nitko ju neće vidjeti, to je samo za moje oči i za moju dušu.
Moje su noći daljine plave
nad kojima lebdi pjena sna i jave.
Poći ću skoro, poletjet kao ptica,
vidjet ću opet neka draga lica.
Gasim svjetiljku. Zabliješten njenim svjetlom, ne shvaćam odmah da se nešto promijenilo. Usprkos oblacima koji su se proširili preko cijelog neba, uskoro zamjećujem i drugo pero, ono bez svjetla, na koje sam skoro zaboravio. Znači, jutro. Pa, prošla je i ova noć. Sviće, a nisam uopće umoran.
Image Hosted by ImageShack.us

Svjetleće pero je nestalo! Hvatam štap, trgnem, osjećam otpor. Štap se svinuo. Zatežem, motam, privlačim. Voda se uzburkala, pojavljuje se riba. Velika. Šaran. Podmećem mrežu, oslobađam ga udice. Gledam visoka, tamna leđa, izbezumljene, izbuljene oči, škrge pulsiraju od napora i strave. Okrećem mrežu i puštam ga kući.
Zalutal si, prijatelju! Nisam ja tu zbog tebe.
Pospremam štapove u futrole, skupljam sve potrepštine u vrećice, uzimam i hladnjak s tri piva, ukrcavam stvari i sebe u auto. Uključujem brisače jer je počela tanka kišica.
Na ulazu u zgradu mimoilazim se sa susjedom s trećeg kata koji žuri na posao.
- Dobro jutro, sused! Je’l bilo kaj noćas?
- Noćas ništa, možda drugi put.

Ivica Smolec, 2005.

Image Hosted by ImageShack.us


Nadam se da vam se dopalo...Bistro vam bilo...





psmtr...ruteru...adsl-u....

22 rujan 2008

Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us


bistro....

Tri ubijena i dva ozlijeđena zbog svađe o veličini penisa

16 rujan 2008





Go to ImageShack® to Create your own Slideshow


Tri su muškarca ubijena te još dvojica ozlijeđena nakon pucnjave u jednom baru u Durbanu u Južnoafričkoj Republici, do koje je došlo nakon što su se dvojica muškaraca sukobila oko veličine penisa.
Policija je uhitila petoricu muškaraca koje sumnjiči da su povezani s pucnjavom i ubojstvima.Jedan zaposlenik lokala, koji je želio ostati anoniman, ispričao je tamošnjim medijima da je do sukoba došlo nakon što je jedan posjetitelj indijskog porijekla na WC-u dobacio jednom bijelcu da ima veći penis od njegovog.- Nakon toga obojica su se vratila svak' svome društvu, no ubrzo je došlo do dobacivanja i prepucavanja među skupinama. Nakon toga je skupina od pet Indijaca, zajedno s provokatorom, otišla iz kafića da bi se ubrzo vratili naoružani vatrenim oružjem i počeli pucati po muškarcima s kojima su se prethodno posvađali. Trojica su na mjestu preminula, a dvojica su prebačena u bolnicu s teškim ozljedama i u kritičnom su stanju, kaže zaposlenik.Durban je, inače, dom dvije trećine od 1,2 milijuna Indijaca koji žive u Južnoafričkoj Republici. Poznati su po 'smiješnom' naglasku, koji je često predmet javnog ismijavanja.

Kaj reći na to...?
A da je bistro...

Koja dosada...

13 rujan 2008

Naletim tako neki dan na zgodan link, i kažem to moram dati svojim blogerima...
Radi se o pregledu glazbe po datumima rođenja. Klikni slobodno i provjeri
OVDJE
Volio bih znati što je bio hit kad su se rodili
Eurosmijeh,
Fizikalac,i
Kenguur...
Neću pitat cure...ako kriju godine...
Image Hosted by ImageShack.us

Zatim želim pitati,što radite kad je vrijeme ovakvo kakvo je danas...?
Kad imate red kiše, red oblaka...?
Smišljate li nešto novo,ili imate prokušani recept...
Ja sam takvih dana volio biti na ribolovu, ali u zadnje vrijeme sam više za
Kompjutorom, bilo doma ili na poslu...
Image Hosted by ImageShack.us

Uklopio sam se izgleda u sivilo stereotipa...radoholika...
Postajem sve sličniji onima kojih sam se grozio u mladosti...
A to su uredski štakori...
Da mi nije poslova izvan ureda, mislim da ne bih dugo mogao raditi...
Image Hosted by ImageShack.us

Društvo ugodan vam vikend i bistro vam bilo...

IZ PRVE RUKE...SAMO ZA BLOGERE

08 rujan 2008





BISTRO...POZDRAVLJA VAS MOJA UZDANICA SA
THAILANDA...IZ BB KUĆE

KONAČNO...

05 rujan 2008



Konačno su me pozvali da dođem, po vozilo.
Zadovoljan sam učinjenim.
Četvero vas je pogodilo do kad ću čekati.
To su.. DJ Da Force... Szsas...i... Anchi...te...
Barinic
Za nagradu ćemo se dogovoriti...
Image Hosted by ImageShack.us


Neka vam je bistro...

PUNIH MJESEC DANA....

03 rujan 2008

Image Hosted by ImageShack.us

Jutros sam imao čudan osječaj kad sam ustao...
Znao sam da će sye nešto dogoditi, ili ću dobiti nekakvu vijest...
I jesam, dobio sam vijest (doduše iz druge ruke),moj auto je pred lakiranjem...
Image Hosted by ImageShack.us

Naime od mog prijatelja,prijatelj pozna jednog svog prijatelja,koji radi u tom
servisu gdje je moj autek, pa je on javio njemu da javi mom prijatelju,da je auto spreman
za lakiranje...uglavnom službeno još ništa...usput, danas je mjesec dana...
Image Hosted by ImageShack.us

Mjesec dana od kako je moj nikad prežaljeni autek u servisu...
Ali idemo malo vedrije teme načeti...
Javio mi se Uzdanica iz Thailanda. Kaže da je sve ok,i da pola ondašnjih stanovnika Bankoka
ni ne zna da su demonstracije u gradu. Njima je dobro, nitko ih ne dira, i kažu da nema mjesta
nikakvoj panici, da je sve sigurno naročito za strance...
Image Hosted by ImageShack.us

Ovakve poruke su sasvim shvatljive, i znaće da se ne smije svugdje pišati,
ali drugi dio poruke...ne smijem ni pomisliti njegovo značenje...hehehe..
Da upotpunim današnji post evo još jednog znaka koji nije baš jasan...
Image Hosted by ImageShack.us

Naime nisam shvatio mora li se gledati preko, ili se zabranjuje...hm...
Toliko za danas, budite mi zdravi, debeli, i dobro učite u novoj šk.god...
I jasno neka vam bude BISTRO...
Image Hosted by ImageShack.us

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>