Borbene...

12 prosinac 2005


Recept:

PERKELT OD ŠTUKE
SASTOJCI( ZA DVIJE OSOBE)
1kg štuke,
0.5 kg crvenoga luka,
200 g slanine,
ukuhana rajčica,
sol , mljevena paprika ,
vegeta, biber,
bijeli luk, ( dva režnja ) ,
tijesto, sir
PRIPREMA
Nakon što smo luk sitno nasjeckali, stavimo ga dinstati, ali samo do pola, nakon čega dodajemo sitno narezano slaninu koja se zajedno s lukom nastavlja dinstati dok luk ne dobije zlatno-žutu boju. Očišćenu i također narezanu štuku zapeći na slanini i luku 2-3 minute, nakon čega sipamo vode toliko da prekrije ribu. Dodati soli, vegete, bibera i kada baci prvu pjenu nasipati 2 dcl ukuhane rajčice. Kada sve skupa prokuha, dodajemo mljevenu papriku prema želji i nastavljamo kuhati do određene gustoće. Deset minuta prije skidanja s vatre dodajemo dva sitno naarezana režnja bijelog luka .
Za vrijeme kuhanja nikako ne miješati sadržaj kotlića, nego ga lagano zavrtjeti ( da se riba ne bi raspala).
Najbolje poslužiti uz domaće tijesto sa sirom.

DOBAR TEK !

Ovaj recept sam posudio odSitke

Kod mene borba i dalje traje,i stoga Vas komentiram,i čitam kad stignem.Uskoro će se i to promijeniti...pozdravljam Vas sve skupa..
Bistro Vam bilo...Franc

<< Arhiva >>