< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Čušpajz mog života


subota, 31.12.2011.

2011, Buh-Bye!

Malo šaljive retrospekcije za kraj godine



Pozdravno, Ribac



- 14:42 - Drekni nježno (2) - Tiskaj za WC - Zapamti to


ponedjeljak, 26.12.2011.

Znam da imate vremena :)

Zato će ovaj post biti riječima kratak, videom dugačak. Naime, staviti ću vam film ”Life in a day”. Kevin Macdonald (The Last King of Scotland) i Ridley Scott (Alien, Gladiator) su se udružili da van prikažu ovu jedinstvenu 90 minuta dugačku razglednicu sa planeta Zemlje u svim njenim bojama i emocijama. Sastavljen od 80,000 YouTube videa iz 192 zemlje koji su snimljeni na dan 24.7.2010. Ovaj prikaz nas kao globalnog društva ima sve, od svakodnevnog do dubokoumnog. Daje nam introspektivan pogled u ljudske živote koji su udaljeni nezamislivi broj kilometara od nas, no koji su sličniji nama iako to možda ne bi rekli na prvi pogled.



PS: preporučam visoku rezoluciju i full screen!

Pozdravno, Ribac



- 11:00 - Drekni nježno (3) - Tiskaj za WC - Zapamti to


petak, 16.12.2011.

You can't kill me, I'm having a dinner party!

Holy smokes, nakon dugo vremena film koji je mene iznenadio svojim završetkom. A pretjeranog konzumenta tvornice snova poput mene je teško iznenaditi.

The Perfect Host


The Perfect Host. Nakon što sam ga odgledao pitam se kako je ovaj film prošao nezapaženo, ali i shvaćam. Nema velikih filmskih imena, trailer djeluje napola zbrčkano kao da ne zna u koji bi se filmski žanr svrstao i sve u svemu tri četvrt filma se događa u jednom te istom interijeru. Međutim trailer je napravio ono što bi današnji traileri trebali raditi. Navukao me na film i zadržao dovoljno radnje neotkrivene da me film iznenadi. A balans između vrlo crne komedije i psihotičnog trilera je potpuno izbrisana.

Radnja kao takva se odvija u prvoj polovici filma. Pratimo Johna, kriminalca koji je upravo opljačkao banku. Da bi pobjegao od policije kuca na vrata snepoznatim ljudima, sve dok ne naleti na Warwicka, naizgled plahog i povučenog čovjeka. And boy was he in for a surprise! Warwick se pokazao kao sve samo ne ”normalna” osoba, dapače negdje poslje prve trećine filma definitivno će te zaključiti da je Warwick šizofrenični serijski ubojica. Od početnog ”John loš - Warwick dobar”, doći će te u obrnutu situaciju, ali ne očekujte da stvari ostanu na tome. Hm, kako napraviti daljnju recenziju filma a ne otkriti vrlo zanimljivu radnju. Ovako, reći ću vam da od klasične situacije ”zločinac protiv luđaka”, gdje očekujete kraj u kojem jedan od njih dvoje pogiba ili bar završi u zatvoru, dođete na sasvim jedan neočekivani spektar pričanja priče u kojem oboje dobiju ono što su trebali. Znaaaaam da zvuči vrlo neodređeno, ali toliko me iznenadila zadnja trećina filma da vam ne želim kvariti iznenađenje. Ja sam širom otvorio vilicu na nekoliko scena, u javnosti, u vlaku, na putu za Zagreb.

Sve u svemu, David Hyde Pearce (ili vam ga Fraiserov brat) nosi lavovski dio filma i natjerat će vas da se na kraju filma upitate što je norma normalnoga i koje bi se radnje trebale smatrati ludima. Pomalo subverzivno i psihotično, no sa dosta smješnih trenutaka.



Pozdravno, Ribac



- 17:00 - Drekni nježno (3) - Tiskaj za WC - Zapamti to


petak, 09.12.2011.

Free Hugs!

Sutra, u subotu 10.12.2011. u 13.00 sati u Zagrebu na Trgu bana J. Jelačića ispod sata. Eeeeeerm, što?

Free Hugs, Free Hugs


Ako do sada niste znali Free Hugs kampanja je počela sasvim slučajno 2004 godine. Čovjek pod pseudonimom Juan Mann je bio i sam u potrebi za zagrljajem te ih je počeo djeliti u Sidneyu u trgovačkom centru Pitt Street. Tom akcijom je donio osmijeh na lice sebi i drugima. 2005 Free Hugs kampanja je zabranjena zbog pravnih zavrzlama, međutim već tada Juan nije bio sam. Sa drugim entuzijastima koji su počeli djeliti zagrljaje, uspio je organizirati peticiju i spasiti kampanju. 2006 se pokret raširio globalno nakon što je donji video stavljen na YouTube. Znak ”Free Hugs” je postao svojevrsna ikona ponovnog uspostavljanja ljudskosti u ovom ubrzanom internet svijetu. Već je ranije došao u Hrvatsku no izgleda da je možda malo zaboravljen, hm?

Nakon svih političkih priča , recesijskih događanja i trenutno ne-snježnog adventa, par cura se odlučio na ovaj hrabri potez. Nisu prve, vjerovatno neće biti i jedine, ali mislim da im je tempiranje odlično. Zato dođite sutra, dobijte zagrljaj ili se pridružite i postanite free hugodajke. Sve što trebate je spremnost i veliki natpis ”Free Hugs/Besplatni Zagrljaji” i malo dobre volje. Tko zna,možda ugledate i svog omiljenog blogera...



Pozdravno, Ribac



- 16:15 - Drekni nježno (1) - Tiskaj za WC - Zapamti to


srijeda, 07.12.2011.

Nabrzinsko pitanje

Opet sam u dvojbi je li da radim izbor za najtete. Naime, broj čitatelja mi je opasno opao, time i broj glasača, pa ne znam tko bi uopće više glasovao. Koliko god ja kukao kako ih je komplikovano raditi, svaki popis uvijek gledam sa smješkom na licu. Sam izbor bi počeo negdje iza Božića a popis bi bio objavljen krajem sječnja. Dakle,molim lijepo, fino prosim, da se svi moji čitatelji oglase da li da se bacam u ovaj posao ili ne? Evo vam i podsjetnik kako je bilo ”prošle” godine

Pozdravno, Ribac



- 14:10 - Drekni nježno (3) - Tiskaj za WC - Zapamti to


četvrtak, 01.12.2011.

Dixieland

Nisam već dugo nikakvu seriju preporučio niti recenzirao. E pa mislim da je vrijeme da sa vama podjelim jednu od tri koje sam pokupio ove jeseni. Dosta drama, sve imaju elemenata komedije.

Hart of Dixie


Ono što Hart of Dixie izdvaja od ostalih jest da je zapravo najveće iznenađenje. Za početak mreža na kojoj ide je CW. Uh-huh. Druga činjenica je bila da je riječ o medicinskoj drami. Kao da njih nemamo dosta. Treća činjenica je da je glavnu junakinju, ujedno i doktoricu pristala glumiti Rachel Bilson. Koliko god bila simpatična, mislim da mi je lakše bilo prihvatiti Roberta Downey Jr.-a kao crnca. Međutim, izgleda da se promjena na vrhu mreže dobro odrazila na program, od medicinske drame nismo ni blizu trenutnim serijama a Rachel kao doktorica... pa klapa na neki čudan način.

Radnja se pokreće sa dilplomiranjem Zoe Hart (koju glumi Rachel Bilson) te misterioznom ponudom od Dr. Harley Wilkesa da dođe raditi u njegovu privatnu praksu u Bluebell, prvo skretanje ljevo Bogu iza nogu negdje u Alabami. Kako joj je propao plan da stažira u New Yorku, prihvati ponudu, no po dolasku sazna da je cjenjeni doktor umro i ostavio joj oporučno svoj dio prakse. Naravno Dr. Brick Breeland koji drži drugi dio prakse to ne odobrava a odmah staje i na žulj njegovoj kćeri Lemon jer ne znajući, baci oko na njenog zaručnika Georgea. Iako ga je odmah u prvoj epizodi zbog svoje krivice morala primiti u svoju ordinaciju, postaje jedan rijetkih saveznika i prijatelja. Njih još uključuju Lavon Hayes, gradonačelnik Bluebella i nekadašnja superzvijezda američkog nogometa, te Wade, susjed i zločesti dečko koji je bacio oko na Zoe. Ostatak toplog i šarmantgnog grada s Juga trenutno uopće ne pada na NY osobnost doktorice Hart.

Štimungom bih seriju opisao kao dijete Everwooda i Gilmorica. Mnogo trenutaka za smijuljenje i smijanje na glas. Eye candy za škicanje ne fali jer ipak pričamo o Jugu gdje je stalno toplo. Na kraju svake epizode imate onaj feel-good osmjeh na licu jer ova serija makar ponekad prštala nekim rom-com klišejima to odrađuje na vrlo, vrlo šarmantan način. Za sada je izašlo 8 epizoda a naručena je cijela sezona od 22. Ja jedva čekam da jave da je obnovljena za drugu sezonu. A što vi čekate?



Pozdravno, Ribac



- 11:10 - Drekni nježno (2) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>