< siječanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Čušpajz mog života


četvrtak, 26.01.2012.

Najtete 2011

Daaaaaaaakle, ovako stvari stoje. It's alive! Ali dolazite na gotovu stvar. Rekoh, što? Lipi moji, lista najteta vas čeka ispod ovog teksta. Kako su razno razni izbori zbog financija odlučili biti interni, tako sam i ja sa tetama nakon nekoliko godina odlučio prijeći u novi način izbora. Više zbog vremena, manje zbog financija.

Kao prvo, jako sam srezao broj teta, kako u samom izboru, tako i u finalnoj listi gdje vas čeka okruglih 20. Teška srca odlučio sam gurniti one tete koje su mi zbilja pale u oko i one koje su nešto napravile ove godine, a ne samo živjele na staroj slavi. Malo više od četvrtine liste predstavljaju tete koje nisu bile prošle godine, a neke nisu uopće bile. I najveća novost jest da to nisam sve napravio sam.

Ovogodišnje uredništvo (osim moje malenkosti čine) Junac i Chokl8crave. Sveto trojstvo je predlagalo tete, eliminiralo tete, ocjenjivalo tete, svađalo se oko teta, skoro počupala kose oko nekih teta i sve u svemu odlično se zabavila oko cijelog posla sa tetama. Međutim ne bi ja bio Orwellijanski nastrojen da ih nisam držao do kraja u mraku. U prijevodu: ni oni ne znaju ovogodišnju nositeljicu titule! Šanse za fulanac su im 50%, ali da i njih i vas ne držim dalje u mraku, predstavljam vam listu najteta 2011 godine prema Ribcu (i kolegama).


20. Lea Michele (40)

Lea Michele, Lea Michele


Rachel Berry je došla i na naše male ekrane, a zajedno sa njom i Lea. Iako sama priznaje da je u prošlosti imala podosta sličnosti sa napornom Rachel, kolege sa seta kažu da je od tada evoluirala. Iako nije imala sreću pa joj je prva veća filmska uloga dodjeljena nasuprot bivšeg Mr. Demi Moore, oduzela nam je dah glasom i stasom u drop-dead gorgeous haljini u New Year's Eve.

19. Stana Katic (35)

Stana Katic, Stana Katic


Serija Castle je underdog. Kritičari je hvale, publika ju voli, no nagrade ju zaobilaze. Niti jedna domaća TV kuća nije odlučila otkupiti ovaj dijamant, no to nas ne spriječava da tu i tamo bacimo pogled na Stanu kao odličnu detektivku Kate Beckett. Seksi i odlična u poslu a kemija sa Nathanom Fillionom se može rezati nožem. I zbog nje je nastala nova grana odrasle industrije - hairporn!

18. Cheryl Cole (49)

Cheryl Cole, Cheryl Cole


Cheryl nam ove godine nije imala puno sreće. Otišla je iz sudačke stolice sa britanskog X Factora zbog američke verzije da bi tamo bila ubrzo izbačena. Drugi album nije imao hitova kao prvi, a treći je u izradi. Američko tržište nije pokorila, još, ali ne ne bi se bunili kada bi sva pop glazba izgledala ovako. Plus što će ”glumiti” sutkinju u What to Expect When You're Expecting.

17. Emma Stone (32)

Emma Stone


Za razliku od niže rangirane tete, Emmi cvjetaju ruže. Em se valjala sa Ryanom Goslingom u Crazy, Stupid, Love em joj predviđaju potencijalnog Oscara za ulogu u The Help. Snimila je toliko filmova da je polovica morala biti puštena u opticaj tek 2012 a u svemu tome smo saznali da je prirodna - plavuša! I ne znam za vas, ali ovdje jednostavno padamo na njenu poderotinu od glasa.

16. Kristen Bell (6)

Kristen Bell, Kristen Bell


Nakon niza romentičnih komedija koje su gledane samo zbog nje, odlučila se na jedan vrlo pametan potez. Vratila se na televiziju. Ionako ju svi najviše pamtimo po ulozi Veronice Mars. Hoće li House of Lies ponoviti kritički uspjeh teško je reći, no nama je drago da se ova glumica od metar i šumske jagode vratila na male ekrane u redovitim dozama. Do sljedeće Sarah Marshall!

15. Marion Cotillard (26)

Marion Cotilard, Marion Cotilard


Definitivno ćemo ju gledati u Batman: Dark Knight Rises no njena uloga još nije svima poznata. Da može glumiti pozitivku i negativku to znamo, ali ako je u pitanju double back stabbing bitch sigurni smo da ova oskarovka može i to izvesti. Na privatnom planu joj također ne ide loše. Naime, ako niste znali, također je i friška mamica od petog mjeseca. E pa Mazel Tov!

14. Katy Perry (3)

Katy Perry, Katy Perry


Katica je ove godine uspjela dostići zvijezde i Michaela Jacksona. Ako niste znali jedino njih dvoje imaju po pet uzastopnih broj 1 singlova sa jednog albuma. Neću nabrajati sve ostale uspjehe, parfeme, uloge i nagrade koje je pobrala jer bi samo to bilo dovoljno za ovu cijelu listu. Najnovija vijest jest ta je pokrenula razvod protiv Russela Branda. Znamo da je on kriv!

13. Nicole Scherzinger (16)

Nicole Scherzinger, Nicole Scherzinger


Bivša frontwoman Pussycat Dolls je izdala svoj prvi relativno uspješan album sa nekoliko hitića od čega je Don't Hold Your Breath dosegnuo broj 1 u Velikoj Britaniji. Onda je ovogodišnji broj 18 sa liste izletio iz USA inačice X Factora i uskočila je Nicole. Iako se činila kao najdobroćudniji sudac od svih pristunih, ljevanje suza je ponekad dovela do apsurda. Ohan bona, curiš na sve strane!

12. Kate Winslet (-)

Kate Winslet, Kate Winslet


Ako se definicija ”stari kao dobro vino” može primjeniti na bilo koju tetu sa ove liste, to je onda Kate. Vratila se na velike ali još više na male ekrane gdje je pokupila hrpetinu nagrada za Mildred Pearce gdje je tumačila naslovnu ulogu. Međutim, pridružila se redu razvedenica i time bacila sebe natrag u ring. Pri tome izgleda stani-pani i na svakom crvenom tepihu nam oduzima dah.

11. Evan Rachel Wood (-)

Evan Rachel Wood, Evan Rachel Wood


Kao i prethodna teta, glumila je u Mildred Pearce, no jednu drugu miss Pearce. Vidjeli smo ju i u The Ides of March a više ju nećemo vidjeti u True Blood gdje su ubili njezino veličanstvo. Iako i dalje čekamo neku ulogu koja bi ju napokon gurnula na zasluženu A-listu to nikako da se dogodi. I nemojte se zajebavati s njom. Mala ima crni pojas u karateu, složit će vas kao sendvič. Ha-ja-ca!

10. Rachel Bilson (-)

Rachel Bilson, Rachel Bilson


Pokušavala se smucati u velikoj ligi Hollywoodskih filmova, no izgleda da još nije dovoljno popila mlijeka. Nije glupa pa je shvatila da je televizija skoro pa jednako vrijedan medij. Bacila u novu seriju zvanu Hart of Dixie i sve što možemo reći da smo možda našli zamjenu za Gilmorice. Iako Summer Roberts već odavno skuplja prašinu, Zoe Hart joj je dostojna zamjena. O.C. what?

9. Amber Heard (-)

Amber Heard, Amber Heard


Jedna teta sa ove liste koj priznaje da je - u vezi sa drugom tetom! Kladim se da to niste znali. Međutim to nije toliko bitno. Bitno je da je The Playboy Club neslavno propao i time onemogućio tjedne doze Amber u naše male domove. Više uspjeha ima na velikom platnu gdje smo ju nedavno gledali nasuprot već pomalo ofucanog Nicolasa Cagea u akciski nabrijanom Drive Angry.

8. Beyoncé (14)

Beyonce, Beyonce


Još jedna friška mamica kojoj se neću petljati u izbor kćerinog imena Blue Ivy. Ove godine je izazvala dosta kontroverzi oko toga je li zbilja trudna ili ne, no to je sve sad prošlost. I dalje hara naše uši i glazbene ljestvice sa svojim pjesmama i zadnjim albumom 4. Hoće li ju majčinstvo usporiti tek nam je vidjeti, no do sada je postigla zavidan uspjeh. Mislim(o) da je zaslužila odmor.

7. Natalie Portman (2)

Natalie Portman, Natalie Portman


Hellen Mirren i Meryl Streep. Jedine dvije osobe koje bi mogle uz Natalie glumiti da su zaljubljene u Ashtona Kutchera. Your Highness je misteriozno nestao sa kino projekcija, no zato je tu bio Thor u kojem je glumila ljubavni interes naslovnog junaka. Još nismo zaboravili ulogu u Black Swan koja joj je donjela i Zlatni Globus i Oscara a ušla je i u MILF klub. Kad te ide, ide te.

6. Rihanna (44)

Rihanna, Rihanna


Čini se da ne može proći niti jedna godina a da nam Rihanna ne izda neki ultra-mega popularni dance hit. Dok i dalje mrdamo guzovima na We Foud Love, pitamo se gdje je nestala crvena kosa? Dok je frendica broj 14 stigla Michaela Jacksona, ona je stigla Madonnu sa 20 najbrže prodavanijih top 10 singlova, a bacila se i na veliki ekran pa ćemo ju vidjeti u filmu Battleship.

5. Christina Hendricks (1)

Christina Hendricks, Christina Hendricks


Prošlogodišnji broj 1 je pao na broj pet iz jednog jedinog razloga - Mad Men nije bio na malim ekranima! To ne znači da se uljenila, aaaa ne! Čak pet filmova je ugledalo svjetlo dana te jedna serija i jedna posudba glasa. Iako nam nije jasno zašto bi itko pomislio da Christina ima bolji glas nego stas, pustit ćemo tu grešku, svatko ima pravo na jednu, a ona nema nijednu.

4. Jessie J (-)

Jessie J, Jessie J


Ako nekome treba dati aplauz za debitanticu godine, onda to treba biti Jessie J. Još nije prepoznata u USA kao velika pjevačka zvijezda. Oni uvijek nekako kaskaju za nama, ne? Europa uživa u njenom zaraznom hibridu r'n'b-hip-hop-terapije. Kladim se da svi znaju Price Tag no tu ne staje. Biti će sutkinja/mentorica u UK verziji još jednog pjevačkog showa The Voice.

3. Mila Kunis (12)

Mila Kunis, Mila Kunis


Mila je jednim jedinim filmom pokzala kako može, hoće i bude uskočila na Hollywoodsku A-listu. Friends With Benefits nam je pokazao podosta kože i komercijalnog talenta a odlazak na Marine Corps Ball sa vojnikom koji ju je pozvao preko YouTubea... E pa sve što možemo napraviti jest skinuti kapu. Em je zgodna, em je talentirana, em znamo da ima zlatno srce. Samo nastavi tako!

2. Zooey Deschanel (9)

Zooey Deschanel, Zooey Deschanel


FOX možemo slobodno preimenovati u Deschanel Network. Osim što joj sestra tamo godinama glumi u Bones, od ove jeseni možemo gledati New Girl, gdje Zooey u principu glumi samu sebe. Što uopće nije loša stvar. Djelile su je decimale od prvog mjesta, no kako je temeljito krenula, iduće godine joj ta pozicija ne gine. Jednostavno volemo indie artsy cure kojh je Zooey apsolutna kraljica. Junac nije osjetio ovakvu privlačnost još od Rory Gilmore, a Chokl8crave je taman toliko quirky i taman toliko lijepa da vam bude čisto drago što postoji takva čarobna.

1. Adele (-)

Adele

Za početak da se izrazim riječima svojih co-chairs.

Junac kaže:

”Bolje pjeva od mene, žene je vole više nego mene, žene će radije slušati nju nego mene - sasvim dovoljno da je nesimpatiziram. Ok, da je ponešto vitkija i tamnija, ili da joj je bar neka bradavica ispala nakon razuzdanog izlaska, lakše bih joj oprostio. Bez brige, ne bih se ni ja njoj svidio; ona traži nekog sa završenom srednjom muzičkom, dubokim basom (ja bariton), a sada bradatim kazališnim režiserom. Ali, objektivno, prevelikom broju cura je pomogla preboliti bivšeg ili pronaći se u tko-sam-ja potrazi, da bi joj se ne bi priznao utjecaj u pop civilizaciji.”

Chokl8crave kaže:

”Adele je čista desetka. Tri su "jer" za to, ako mene pitate. Jer nitko nije masovno poharao cijelu proteklu 2011 godinu kao ona. Jer njen glas izaziva fever-pitch ovisnost od koje hoćete jošjošjoš (moja traje od neke davne epizode Grey's Anatomy kada sam u navali pmsapokalipse prekopala internet trazeci tko to pjeva i pronašla hometown glory). Jer je debela i gorđs, i ja sam, i kaj nam možete!”

A što da ja kažem?

Uz Adele su i oni koji nisu do sada znali što znači slomljeno srce saznali. Ona je svoju bol pretočila u megauspješan album 21 koji je poharao nagrade, ljestvice i naša srca. Došla je kao oaza u ovom svijetu synth-pop-auto-tune-dance poplave. I mi joj na tome zahvaljujemo.

Do idućeg izbora pozdravno, Ribac



- 13:00 - Drekni nježno (7) - Tiskaj za WC - Zapamti to


utorak, 10.01.2012.

Dao nam je Bog Ninu i Eurosong

Trebalo nam je samo 20 godina da na Dori netko kaže ”Dosta javnosti bez ukusa, dosta veza, dosta podmazanog žirija i maminih i tatinih pernatih sinova i kćeri! Ajmo poslati nekoga za koga znamo da može napraviti hit koji nije šund i koji može biti vrlo aktualan.” Je li moguće da je negdje u Hrvatskoj struka došla prije poznanstva i odvjetnika?

nina dora eurosong, nina dora eurosong


Ja sam osobno zadovoljan ovom vjesti, pogotovo kad je u najužem izboru glavna konkurencija bila Jelena ”bižuterija” Rozga. Kad smo već kod jeftinjaka, je li se itko sjeća tko je pobjedio na Dori 2003 godine? Tada nam je Nina osvojila drugo mjesto sa svojim Čarobnim Jutrom koje je bilo i ostalo jedno od najvećih hrvatskih pjesama sa početka milenija. Pretpostavljam da vam je teško naprenuti vijuge, pa ću vam reći da je pjesmuljak u pitanju Više nisam tvoja koju je pjevala danas isčezla Claudia Beni.

Fala nekoj stvari pa je netko imao mozga, ukusa i glazbene kompetentnosti pa je rekao ”Nina over Rozga”. Bez uvrede Jelenku, ali dok se god drži Huljićeve škole neće biti ništa više od (karakterno) jeftinog šunda. Nina se ipak trudi, ne uspjeva baš svaki put (Mama) ali često pogodi (Čarobno Jutro ili aktualna Dat će nam Bog). Vijest nije stara ni 24 sata a već se javila hrpetina ljudi koja se žali što nije otišla Rozga i što se ne bira žirijem ili javnim glasovanjem. Prije su se žalili kada je javnost birala pa smo završavali negdje na dnu, pa nije bilo dobro kada se zvalo ”kompozitore”, a božemesačuvaj prošlogodišnjeg jada od kopiranja Američkog Idola. Ne može se svakome udovoljiti, a voljeli ju ili ne, morate priznati Nini da zna svoj posao. Tko zna, možda ove godine, nakon dugog niza godina (čitaj: od Štikle) pogledam Doru i Eurosong a ne samo izvješće o materijalnoj šteti. Kako vas pogađa ova vijest?



Pozdravno, Ribac



- 14:00 - Drekni nježno (10) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>