< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Čušpajz mog života


ponedjeljak, 30.11.2009.

Najtete... skupina C

Pravila? Evo kad ste već navalili

naj


Ocjenjuje se ocjenama od 1-10 gdje je 1 najlošija ocjena, 10 najbolja. Tete sam odabrao na temelju izgleda, no vaše glasovanje neka bude i više od seksi izgleda. Gledajte koliko bi ste željeli da je br.1 žena inteligentna, kazimatična, ambiciozna, humoristična. A i ne mora. Obavezno je napisati i ocjenu, a ne samo npr. "glasujem za tu i tu". Ako netko ne zna tko je dotična neka klikne na ime, automatski će vas prebaciti na guglove rezultate slika o dotičnoj gospodični/gospođi.

Ako ste namjerno ignorirali prijašnje grupe u isčekivanju svoje ljubimice, namjerno vam ovdje i ovdje guram linkove za prethodne skupine da vas podsjetim na glasovanje ako nite.

U ovoj skupini distribucija svakojakih talenata je bila poprilično ravnopravna ali je upravo ovdje najviše malobrojnih hrvatica, cjele četiri. E, da u inat Kahuncu nema Loosice, ali zato su tu dvije sestre, obe glumice. Pa to bi bilo to.

Malin Akerman
Avril Lavigne
Anne Hathaway
Kristen Bell
Gemma Arterton
Salma Hayek
Beyonce
Emily Deschanel
Amy Adams
Rachel Bilson
Liv Tyler
Eva Mendes
Heidi Klum
Rosario Dawson
Nicole Scherzinger
Doris Vrećko
Jennifer Garner
Natalie Portman
Renata Sopek
Alessandra Ambrosio
Cate Blanchett
Mirna Maras
Zoe Saldana
Iva Jerković
Zooey Deschanel


Pozdravno, Ribac



- 08:30 - Drekni nježno (13) - Tiskaj za WC - Zapamti to


subota, 28.11.2009.

Backstreet's Back

I tako, provedoh koncert u dobrom društvu, boljoj atmosferi i zabavih se kao malo dijete.

BSB


No bilo je i ozbiljnog trenutka kada sam shvatio da jedini mumljam riječi novih pjesama. Hah, netko je bio, a netko je opet fan. Izgleda da je i dalje tabu u "patriotskoj" državi vidjet mušku osobu na ovakvom koncertu, tako da je većina muškaraca bila u narančastim jaknama sa natpisom REDAR. Najprije nas je malo posjetio Bojan Jambrošić na čiju sam pojavu reagirao: meh. Ajd' dečec, nisi loš, ali ipak nismo zbog tebe došli. No žene nisu tako mislile, već se tada vrištalo. Naravno da je bilo karata za kupit ispred, no to više nije biznis s kojim se može zaraditi. Najveći vic je bio kada je jedan tip nudio karte, a tri metra dalje je drugi tip žicao karte. A ne vide se. Ironija na kvadrat. Minus jedino idu organizaciji gdje je svatko sjedio i gužvao se kako hoće i polu... punoj dvorani. Belj.

A onda... „Everybody“ i totalni delirij, bubnjići mi nisu popucali zbog odličnog razglasa kojeg moram pohvaliti, već od ženskadije koja je bacala plišane igračke i intimno rublje na pozornicu. Par puta se priprjetilo da će netko na pozornici dobit u glavu. Osim zvijezda večeri, zabavljao nas je u nekim trenutcima i DJ koji je bio u/pod pozornicom i tu i tamo bi izvirio kompletno van sa cijelom svojom stanicom. Ni za baciti nisu bile 4 prateće plesačice od kojih je oku najviše zapela... hm, zaboravih ime iako su ih na kraju predstavljali, no jedina je crnačkih korijena sa ogromnom afro frizurom koja je bila postojana. Spektakl od početka sve ko konfeta na kraju.

Neki stari hitovi su pjevani u kraćem obliku, no bili su pjevani i mogu samo primijetiti izostanak "Get down" što mi nekako i nije falilo, no trebalo je sve strpati u dva sata. Dvadesetak pjesama je bilo prekinuto u nekoliko trenutaka kada su se Boysi presvlačili, sa kratkim filmićima gdje je po jedan bio glavni junak. Tako je Howie najprije glumatao u "Fast and Furious", zatim A.J. u "Fight Club"-u, onda Brian u "Enchanted" (e ovo stvarno nisam očekivao) i finalno Nick u "Matrix"-u. Sve su završili sa "Straight To My Heart" koja je publika na moje iznenađenje, znala i pjevala i plesala, za razliku od ostalog najnovijeg materijala.

Na kraju sam pročitao jednu malu obavijest na poruci na fejsbuku. Naime dečki su imali službeni afterparty zaboravih gdje i navodno su tamo trebali biti. Heh, srećom, jedna histerija zaobiđena a ponekad treba izbjeći skidanje zvijezdama njihov status. Iako mislim da su normalni, bar su se tako doimali. Onako na nekoliko desetaka metara. Sa tribina.

Pozdravno, Ribac



- 01:20 - Drekni nježno (7) - Tiskaj za WC - Zapamti to


ponedjeljak, 23.11.2009.

Najtete... povratak teta

Drugo od 4 kola je ovdje. Vidim da je bilo bune, pa ako vaša mezimica nije do sada bila na popisu, velika je vjerovatnost da će tek naletiti u ovoj ili idućoj od dvije grupe.

naj


Pravila? Evo jopet. Ocjenjuje se ocjenama od 1-10 gdje je 1 najlošija ocjena, 10 najbolja. Tete sam odabrao na temelju izgleda, no vaše glasovanje neka bude i više od seksi izgleda. Gledajte koliko bi ste željeli da je br.1 žena inteligentna, kazimatična, ambiciozna, humoristična. A i ne mora. Obavezno je napisati i ocjenu, a ne samo npr. "glasujem za tu i tu". Ako netko ne zna tko je dotična neka klikne na ime, automatski će vas prebaciti na guglove rezultate slika o dotičnoj gospodični/gospođi.

Trivijalno: ovdje ima najviše teta koje su plaćene za to da budu ljepe, tj. ima najviše modela. Također najmanje glumica, iako postoji jedna koja pokriva oba prijespomenuta područja. Jedna misica i političarka su također ovdje sletile. Poprilično šarena grupica ovaj put.

Isla Fisher
Ana Ivanović
Gwen Stefani
Hayden Panettiere
Natasha Bedingfield
Carla Bruni
Jennifer Morrison
Adriana Lima
Olivia Wilde
Rebecca Romijn
Sarah Ćosić
Summer Glau
Mia Kovačić
Ellen Paige
Jessica Stroup
Hilary Duff
Lilly Allen
Tina Katanić
Dita Von Teese
Britney Spears
Lana Jurčević
Tina Fey
Carmen Electra
Tyra Banks
Petra Nemcova


Ne zaboravite prijašnje kolo ako niste glasovali

Pozdravno, Ribac



- 08:30 - Drekni nježno (15) - Tiskaj za WC - Zapamti to


četvrtak, 19.11.2009.

Ovo smo mi

Nostalgija će nas puknuti idućeg petka a dojmove vam napišem poslje događaja i vraćanja u tamo neki treći osnovne. Naravno niti jednu moju glazbenu kritiku ne shvaćaje obiljno, iako tako možda zvuče.

this is us


A sada recenzija posljednjeg albuma Backstreet Boysa, da odlučite splati li se skidati posljednji album prije koncerta. Ajmo po redu. Prvi dojam, lagano zbrčkan. 90-e su odrasle, i zvuk je napravljen negdje između njihovog tadašnjeg zvuka i današnje dobre produkcije, što na kraju uopće ne zvuči loše. Sve dok ne krene miksacija njihovih glasova. "By Bye Love" još i ajde de, ali "PDA" nikako ne mogu progutati.

Na žalost, "This Is Us" neće ostaviti većeg utiska na sceni, ali će fanovima prožiti ipak malo one magije koja im je falila, bez Kevina. Opet, dajem im veće šanse nego New Kids On The Block. Dao bih albumu 4, čisto zbog sentimentalne vrjednosti i skoronailazećeg koncerta, no ipak to moram spustiti. Ocjena: 3/5

Neki polu-rap stil na "If I Knew Then" i "She's a Dream" (rekao bih da je ovo napravljeno za Akona ili nekoga sličnog) mi ne paše nikako, bar ne u njihovoj izvedbi i ne na ovom albumu. "Undone" i "International Luv" su glatko mogle ostat negdje drugdje ili se složiti drugačije jer se vidi da su pokušaji da se osuvremeni nekadašnji image, no uspjeh nije ni upola ostvaren.

A sada na dobre (dvije trećine) strane albuma. Spot za prvi singl "Straight Through My Heart" mi je napravio kontraefekt i nije me zakvačio koliko samo slušanje pjesme, no ako smijem reći, dobar je primjer neprimjetne transformacije od djetinjastog ka zrelijem zvuku. Ostale laganice i ubrzanice su me skupa sa prijespomenutom vratile u neke mlađe dane i veselo cupkam kad god čujem neku. Za razliku od prije 10-ak godina, ovaj put vas možda i neće biti sram priznati da ih slušate. Da nema pjesama koje sam prije iskritizirao, album bi bio skoro i odličan.

Pozdravno, Ribac



- 21:45 - Drekni nježno (5) - Tiskaj za WC - Zapamti to


ponedjeljak, 16.11.2009.

Najtete... idemo opet

Hah, opet ja sa nemogućim projektom koji nema nikakvu javnu potporu. Pa, tko ih šiša, meni za gušt. Promjene? Naravno.

naj


Ove godine od stotinjak teta koje su mi zapele za oko glasovat će te u 4 skupine, koje će biti totalno izmješane. Pa, bilo mi je dosadno, napravio sam popis, istrgao papir i krenuo za izvlačenjem iz šešira. Nositeljice lista su: uskoro mamica Penelope Cruz, francuski bombončić Marion Cotillard, manje poznata AliG/Borat/Bruno/Sashnia žena Isla Fisher i prošlogodišnja debitantica sa začelja Malin Akerman. Primjetite kako niti jedna nije rođena u USA... imam deja vu na Oscare 2008, valjda će sve bit žive u vrijeme dodjele titula... Plus što sm odlučio stavljati i neke druge potove između pojedinih teta, da vas baš ne ugnjavim do kraja.

Pravila? Hah, evo da se sjetite.
Ocjenjuje se ocjenama od 1-10 gdje je 1 najlošija ocjena, 10 najbolja. Tete sam odabrao na temelju izgleda, no vaše glasovanje neka bude i više od seksi izgleda. Gledajte koliko bi ste željeli da je br.1 žena inteligentna, kazimatična, ambiciozna, humoristična. A i ne mora. Obavezno je napisati i ocjenu, a ne samo npr. "glasujem za tu i tu". Ako netko ne zna tko je dotična neka klikne na ime, automatski će vas prebaciti na guglove rezultate slika o dotičnoj gospodični/gospođi.

Mala trivia uz ovu grupu: najdosadnija, najviše državljanka USA i prepuno glumica sa 0 supermodela. Jedna hrvatica. Tako mi pao grah. Valjda vas neće otjerati da se ne vratite idući put.

Penelope Cruz
Kate Walsh
Jessica Biel
Eva Longoria Parker
Alicia Keys
Christina Aguilera
Cheryl Cole
Anna Paquin
Jennifer Connelly
Kate Winslet
Franka Batelić
Sophia Bush
Charlize Theron
Emma Watson
Erica Durance
Jessica Alba
Sara Ramirez
Eliza Dushku
Angelina Jolie
Christina Hendricks
Freida Pinto
Keira Knightley
Halle Berry
Kyle Minogue
Rihanna


Pozdravno, Ribac



- 08:30 - Drekni nježno (22) - Tiskaj za WC - Zapamti to


utorak, 03.11.2009.

Nick and Norah's infinite playlist

Juno. Charlie Bartlett. Nick and Norah's infinite playlist. Trio koji je 2008 godinu učinio hrvatske movieplexe malo manje komercijalnima, a malo više indy simpatičnima.

N'N IP


Naravno, samo sam uspio uhvatiti Juno u kinu nakon cijele strke sa Oscarom. Hrvatski opet napada i prijevod naslovnog filma je "Nick i Norah, spoj za jednu noć". Hmpf, nije ni čudo da mi ga moja videotekarka nije mogla odmah naći iako je znala o kojem filmu govorim. Na stranu sprdanje, zapravo je prijevod odličan. Radnja kad ju opišete ne obećava puno. Cura ostavi dečka, on pati i naleti slučajno na curu koja mu je zapravo idealan par ali on to ne shvaća isprve. K'o svako tipično muško.

Međutim simpatičnost glavnih glumaca i uvrnutost onih sporednih te šašave i (ne) pretjerane situacije u kojima se nalaze su zapravo ono što film izdvaja iz ostatka sličnih uradaka. Nije slučajno da sam povezao ovaj film sa Charlie Bartlettom gdje glumi Kat Dennings, te Juno u kojem glumi Michael Cera. Ako ste pogledali iti jedan film iz ovog trojca svidjet će vam se i druga dva. No ovaj ima glazbeni pomak. Soundtrack i film su usko povezani i zapravo u tom slučaju imam "jaje ili kokoš" dilemu koji je prije nastao

Kad smo kod jaja, easter eggova ima na bacanje. Film je rađen prema književnom predlošku i autore vidite u sceni kada restorana Veselko. I da, misli se na veselu osobu ili barem prezime iste. Zvono koje glavnom glumcu zvoni na mobitelu je "Boy's don't cry" od The Cure a kakva je simbolika u tome, proguglajte riječi ako ne znate. Ostatak playliste je prepun zanimljivih glazbenih brojeva a tokom cijelog filma se naganja bend imena "Wheres Fluffy?" koji koristi gerila tehniku oglašavanja. Manhatan i Yugo! No da ne postanem previše nekoherentan, evo vam trailer pa vi sami prosudite.



Pozdravno, Ribac



- 21:00 - Drekni nježno (12) - Tiskaj za WC - Zapamti to


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>