Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

Nick and Norah's infinite playlist

Juno. Charlie Bartlett. Nick and Norah's infinite playlist. Trio koji je 2008 godinu učinio hrvatske movieplexe malo manje komercijalnima, a malo više indy simpatičnima.

N'N IP


Naravno, samo sam uspio uhvatiti Juno u kinu nakon cijele strke sa Oscarom. Hrvatski opet napada i prijevod naslovnog filma je "Nick i Norah, spoj za jednu noć". Hmpf, nije ni čudo da mi ga moja videotekarka nije mogla odmah naći iako je znala o kojem filmu govorim. Na stranu sprdanje, zapravo je prijevod odličan. Radnja kad ju opišete ne obećava puno. Cura ostavi dečka, on pati i naleti slučajno na curu koja mu je zapravo idealan par ali on to ne shvaća isprve. K'o svako tipično muško.

Međutim simpatičnost glavnih glumaca i uvrnutost onih sporednih te šašave i (ne) pretjerane situacije u kojima se nalaze su zapravo ono što film izdvaja iz ostatka sličnih uradaka. Nije slučajno da sam povezao ovaj film sa Charlie Bartlettom gdje glumi Kat Dennings, te Juno u kojem glumi Michael Cera. Ako ste pogledali iti jedan film iz ovog trojca svidjet će vam se i druga dva. No ovaj ima glazbeni pomak. Soundtrack i film su usko povezani i zapravo u tom slučaju imam "jaje ili kokoš" dilemu koji je prije nastao

Kad smo kod jaja, easter eggova ima na bacanje. Film je rađen prema književnom predlošku i autore vidite u sceni kada restorana Veselko. I da, misli se na veselu osobu ili barem prezime iste. Zvono koje glavnom glumcu zvoni na mobitelu je "Boy's don't cry" od The Cure a kakva je simbolika u tome, proguglajte riječi ako ne znate. Ostatak playliste je prepun zanimljivih glazbenih brojeva a tokom cijelog filma se naganja bend imena "Wheres Fluffy?" koji koristi gerila tehniku oglašavanja. Manhatan i Yugo! No da ne postanem previše nekoherentan, evo vam trailer pa vi sami prosudite.



Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 03.11.2009. u 21:00 sati.