JOŠ MALO PA GOTOVO

17.10.2015.

Evo me natrag nakon malo više od mjesec dana ... Moram priznati da me početkom rujna "smrznula" vijest o dječaku Inuku iz Omišlja koji je početkom rujna preminuo od (vrlo vjerojatno) slične bolesti s kojom se ja borim. Jednostavno nisam znao u ovih mjesec dana što bih napisao s obzirom na činjenicu da je dječak nažalost preminuo cry cry zbog toga što roditelji nisu dopustili njegovo liječenje primjenom "klasične" medicine nego su se odlučili isključivo za alternativu. I onda sam pročitao da su roditelji izjavili da su im liječnici "ionako davali SAMO oko 70% šanse za izliječenje". SAMO 70% je beskonačno više od 0% - meni je hematolog na početku liječenja rekao da su mi šanse oko 75%, a ja sam sebi rekao da ja definitivno moram biti u onih 75% i da me ostalih 25% niti ne zanima.

Ovdje moram naglasiti da se ja izuzetno zalažem za primjenu alternativnih načina liječenja, ali je jako bitno naglasiti da je kod određenih boesti kao što su Hodkin, Non-Hodkin i neke vrste leukemija klasična medicina strašno napredovala te da su kemoterapije izuzetno učinkovite. Dodatno, zanimljivo je i to da je kemoterapija učinkovitija kod onih oblika bolesti koje se pokazuju agresivnijima. Dakle, agresivniji oblik Non-Hodkina s kakvim se ja borim je izuzetno opasan ako ga se ne otkrije na vrijeme i ako ga se ne liječi jer vrlo brzo može dovesti do lošeg ishoda, ali se zato vrlo učinkovito može liječiti kemoterapijom ako se na vrijeme krene s liječenjem.

Ovdje moram spomenuti i kolegu koji se liječi zajedno sa mnom koji je na liječenje došao u 4. stadiju (Hodkinova bolest), a na kontrolnom CT-u nakon treće kemoterapije se pokazalo da je bolest u potpunosti nestala !!! sretan


Upravo iz navedenog razloga sam se i ja odlučio ići na kemoterapiju i nisam požalio. Kemoterapija sa sobom nosi određene nuspojave, ali za početak mi je bitno da u potpunosti ozdravim, a s posljedicama kemoterapije ću se početi "obračunavati" kroz mjesec dana kad završavam s kemoterapijama.

I zbog toga bih želio sve koji boluju od nekog agresivnijeg oblika Hodkina ili Non-Hodkina ohrabriti da se odluče na primanje kemoterapije jer je šansa za izlječenje sigurno veća nego primjenom samo alternativnih metoda.

A što se tiče alternative, ja i dalje primjenjujem sve pripravke koje sam počeo primjenjivati od početka liječenja (kurkumu, piskavicu, ulje crnog kima, zeleni med, zeolit, vitamine i minerale, aroniju, sodu bikarbonu, ... i još puno, puno toga).

I sigurno je da se zbog primjene svih tih pripravaka cijelo vrijeme liječenja osjećam vrlo dobro (poslije svake kemoterapije postoji par dana kad se čovjek osjeća malo lošije, ali to je zanemarivo u odnosu na period u kojem se osjećam ODLIČNO). I cijelo vrijeme liječenja sam uspijevao imati vrlo visoku razinu hemoglobina i nisam morao primiti niti jednu vrećicu transfuzije - mnogi od onih koji su se odlučili ne koristiti neke od navedenih pripravaka su imali problema u održavanju razine hemoglobina - vjerujem da to stvarno ima veze s prehranom za vrijeme liječenja. Na razinu leukocita i trombocita vjerojatno ne možemo utjecati, ali na hemoglobin očigledno možemo. A to je izuzetno bitno kako se za vrijeme liječenja ne bi osjećali slabi, kako bismo imali dobar apetit i sl.

Znam da svatko mora pronaći i odabrati svoj put u borbi sa svojom bolesti, a ja ovdje mogu dati savjet samo za onaj način koji sam i sam prošao - odabrao sam kemoterapiju i cijelo vrijeme sam si pomagao sa svim dodacima koje sam naveo u nekom od prethodnih članaka, a sada ću navesti još par koje sam počeo koristiti u posljednjih mjesec dana:
- za početak, svako jutro popijem šalicu čaja od kopriva
- od kolege koji se također sa mnom liječi, saznao sam za još jedan pripravak koji sam počeo koristiti, a zove se DIVLJA SIBIRSKA ČAGA (DIVLJA SIBIRSKA ČAGA)
- i za kraj, tijekom ovog mjeseca sam počeo svakodnevno koristiti i čaj od lišća aronije (šaku bobica pojedem svaki dan u voćnoj salati, ali od lišća pravim čaj) - u nastavku je link na upute kako se priprema navedeni čaj - ČAJ OD ARONIJE

U svakom slučaju, 2 i pol tjedna prije zadnje kemoterapije, ja sam siguran da sam se već izliječio i da ću kroz mjesec dana početi s čišćenjem organizma od negativnih učinaka kemoterapije.

Nadam se da ću kroz mjesec dana (kad ću obaviti konačni kontrolni CT) imati dobre vijesti za objaviti sretan

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.