RADIO RIVARELA - ISJEČCI IZ PROGRAMA
Ovdje su dijelovi programa Radija Rivarela sa Novigradskog proljeća 2005. Isječci su u Real Media formatu, a izrezani su iz snimke onoga što je išlo van iz odašiljača radija osim clipa br. 1 kojeg ekskluzivno objavljujem samo ovdje na blogu (emitiran je ali se NIJE NAŠAO na finalnoj CD kompilaciji "16 ZA 16 x 2".

1. NOVIGRADSKA RAZGLEDNICA
2. PJESMA O ŽOHARU

Radio Rivarela

26.02.2005., subota

I JOŠ JEDNA TOP LISTA (samo za Psiha i Damjana)

Eto Psiho, smatram Vas "odgovornim" za osnivanje ove top-liste. Mislim da ćete je sastavljati zajedno s Damjanom a vjerujem da će se i Roce rado priključiti

SVE-ŠTO-IM-PADNE-NA-PAMET TOP 10

1. KYU SAKAMOTO - ASHITA NA ARUSA (predložio: Psiho)
2. KYU SAKAMOTO - NAMIDAKUN SAYONARA (predložio: DiDžej....eto, uspjeli ste me zaraziti!)

A dalje ćete sami :-)
Za velike fanove Kyu Sakamota postavio sam i sliku pokojnog Kyua i njegove obitelji.

- 14:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

STIŽU TOP LISTE (za sada samo prijedlozi)

Sastavio sam prvu top listu prijedloga. Najlakše mi je bilo sastaviti onu ovogodišnju tematsku, a top-lista trenutnih stranih i domaćih hitova slijedi kada dobijem za nju dovoljno prijedloga. Kao treću top listu mislim sastaviti listu svega-što-im-padne-na-pamet pa tako kao njen prvi i jedini prijedlog stavljam KYU SAKAMOTO - ASHITA NA ARUSA (predložio: Psiho). Khm khm....evo dakle prve službene top liste prijedloga:

ITALO/CANADA/EUROBEAT TOP 10

1. VALERIE DORE - EMOTION (french version)
2. ALAN BARRY - HIE HIE HIE
3. SABRINA - BOYS
4. SILVER POZZOLI - AROUND MY DREAMS
5. RAGGIO DI LUNA - COMANCHERO
6. SILICON DREAM - ALBERT EINSTEIN
7. SANDRA - (I´ll never be) MARIA MAGDALENA
8. TAFFY - I LOVE MY RADIO
9. TATJANA - CHICA CUBANA
10.INVIDIA - PLAZA DE TOROS

Za slušanje ovih clipova potreban vam je REAL PLAYER kojeg besplatno možete skinuti OVDJE. Ugodno slušanje i - DAJTE GLASAJTE!!! (....i naravno, svaki je novi prijedlog dobrodošao)

- 10:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

25.02.2005., petak

TESTIRALI SMO GA.....OPET

Trenutačna situacija s prozora moje kuće Tiče se odašiljača. Prvo testiranje otprije tjedan-dva je završilo prilično neslavno. Nakon samo pola sata morali smo ugasiti odašiljač jer se na cesti iznad kuće pojavio poveći broj policijskih vozila....i to baš kod iranskog veleposlanstva. Nismo htjeli riskirati pa - klik!
Sada naš PCIMAX opet radi....još od 16:00 sati....i radi dobro. Ja povremeno pogledam kroz prozor u slučaju da se plavo društvo opet počne okupljati, ali ne vjerujem da će itko pomoliti nos na ovo vrijeme (vrlo gust snijeg iz sivih oblaka, što se može vidjeti na slici). Eto, svi koji ovo čitate, a blizu ste Pantovčaka, ulogorite se podno iranskog, korejskog ili belgijskog veleposlanstva, a možete i podno Dvora Stipinih i - slušajte nas na sto osam megahercova :-)

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.02.2005., četvrtak

TEMATSKI GLAZBENI BLOK

VALERIE DORE - osobno meni najdraža pjevačica ITALO DISCA Prošle je godine, zahvaljujući živom emitiranju Radija Rivarele, radijska radionica Novigradskog proljeća uronila u sebe i zaronila u more radiovalova što je usprkos stalnom "plesanju" frekvencije i krčanju u zvučnicima ipak rezultiralo povećanom pozornošću za naš program, barem što se tiče većine hospitanata i "onih starijih". Naime svaki smo dan emitirali sat-dva pjesama rađenih na temu mora, brodova, obale, galebova i svega što se tiče morskog ugođaja. Tako se moglo čuti svašta: od Plattersa i njihovog arhaičnog standarda "Red sails in the sunset" do tada najnovijeg Lukyjevog hita "Ti si more". Ove godine tematski glazbeni blok odlazi u neke sasvim druge vode.
Pretražujući prije par mjeseci svoju kućnu fonoteku, našao sam hrpu tzv. maxi singlova pjesama koje sam kao mladi DJ osamdesetih godina vrtio po klubovima. Počeo sam ih preslušavati i javila se neka nostalgija za prošlim vremenima, tim više što već dugi niz godina nisam ni na jednom lokalnom radiju čuo više od tri ili četiri "jača" hita iz tog razdoblja. Riječ je o stilu koji je 80-tih godina prošloga stoljeća u Europi bio poznat pod nazivom Italo disco. Paralelne podvrste Itala bile su Canada Hi-Energy i Eurobeat, već prema mjestu gdje su pjesme izvorno nastajale. Budući da se radi o pozamašnoj produkciji od nekih 4500 melodija u razdoblju između 1983. i 1989. godine, neki su ih zlobnici podrugljivo zvali "štance" ili "shitalo" što nikome od pravih ljubitelja Italo stila nikada nije smetalo.
Onda se početkom novog milenija dogodio pravi "bum" Italo stila i to gdje? Nećete vjerovati: u Japanu! Netko je u Tokiju na nekom radiju počeo vrtjeti hitove tipa "Boys boys boys", "Dolce vita" i "Lancelot" i japanci su jednostavno poludjeli. Ne treba ni napominjati da je u Japanu vrtoglavo krenula prodaja licencnih reizdanja i remiksa, dok se u ovom dijelu Europe više gotovo nitko nije sjećao ni Sabrine, ni Sandre, ni London boysa.....no dobro, možda tu i tamo po klubovima i to je bilo sve.
A onda sam jednog jutra oko Božića 2004. odlazeći na posao u autu na radiju sasvim slučajno čuo najnoviji dance remiks pjesme "Boys boys boys" što me izuzetno razveselilo i potaknulo me da odlučim: vrijeme je da neki novi klinci upoznaju jedno glazbeno razdoblje koje je (najvjerovatnije) zbližilo njihove roditelje i (potencijalno) uvjetovalo njihovo rođenje.
Dao sam si truda i do danas skupio nekih 1400-1500 ključnih glazbenih brojeva snimljenih u talijanskoj, kanadskoj i njemačkoj produkciji koji su u svoje originalno vrijeme bili nenadmašni hitovi. Bio je to veliki posao jer se ipak uglavnom radi o gramofonskim pločama i kasetama koje je sve redom trebalo digitalizirati. Sada je sve spremljeno u paket i čeka konvoj za Novigrad. Veselim se trenutku kada ću ponosno najaviti: klinci, ovo što ćete sada čuti zove se - Italo disco!

- 16:51 - Komentari (1) - Isprintaj - #

DEMANT: PRIVILEGIJA RADOVANJA? NEĆE IĆI.....

Delitius PsychoDamianius vulgaris maximus Ponukan člankom vrlog Psiha na NOVIGRADSKO.MOJBLOG.NET u kojem navodi da (citiram): "Mislim da se slobodi izbora u kombinaciji jela i slobodi obilja na proljećima među odraslima najviše radujemo Damjan i ja", pišem dodatak navedenoj izjavi koju sam vrlo ozbiljno razmotio.
Naime, moj se trbuščić također vrlo radosno priprema za sve ono što je Psiho tako zorno i trodimenzionalno naveo na stranici. Nije nikakva tajna da su moja usta od lani pa tamo negdje do "tri kralja jahahu" uspjela natući 122 kilograma žive vage, na što uopće nisam ponosan a nisam bio ni ranije, pa sam eto pribjegao spartanskoj dijeti. U mom životu otpala su čak 3 (tri) obroka: večera, povečerje i mali ponoćni sneak. Već punih 46 dana sustavno upražnjavam šumeće tablete Encijanove Jabučne dijete i pijem samo i isključivo kavu (neophodni poslovni napoj i porok) i jabučni ocat razrijeđen vodom u odnosu cca 1:100. Teško je, naporno je, grozno je ali - isplatilo se. Moja trenutačna kilaža (vidi nadnevak) smanjila se na podnošljivih 111 kg. Konačni cilj je - stotka do 8. travnja 2005. Zašto baš toliko i zašto baš do tada? Upravo zato da ne dam baš u potpunosti gore navedenoj dvojici da se sami samcati najviše vesele svim onim švedskim i inim skandinavskim i nekim drugim multinacionalnim stolovima. Taman ću imati dovoljno "manevarskog" prostora da prionem "poslu" onako kako se to od mene očekuje prema domaćoj reputaciji (he, he). Zato Psiho i Damjane - čuvajte se zagrebačkog Radiomanijaka :-)))


- 14:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

SVEMU JE KRIV PCIMAX 2005!!!

Ovo je naš novi odašiljač Neka zlopamtila će se možda sjetiti o čemu sam pričao prošle godine na jednom od briefinga Škole stvaralaštva. Općenito je bilo čudo kako je Radio Rivarela uopće nešto emitirala. Prvo smo skupili materijal za (trebao je biti) odličan odašiljač koji je danima polako nastajao u polumračnom podrumu mog kolege, majstora Srećka. No Srećko i nije bio baš srećković jer je po završnom testiranju potpuno završenog uređaja učinio jednu neoprostivu grešku koja je natjerala našeg slavnog odašiljačkog mališana da ispusti plavičasti dim (čitaj: dušu). Kako smo se tada i Srećko i Višnja i Tea (mentorice radijske radionice) i ja i cijela novigradsko-čitanovanska vesela škola skupa sa mnom našli u vrlo kiselom i neobranom grožđu, jedino je rješenje bilo na brzinu sklepati novi odašiljač. I Srećko ga je sklepao. I radio je....nekako. Da ne duljim, čulo nas se samo do "pučke čitaonice" s jedne i do obale s druge strane. Ništa više od toga. Emitirali smo mono signal......DA, MONO! U doba svemoguće digitalne tehnologije mi smo se "vani" pojavili sa siromašnim jedno(umnim) kanalnim zvukom. Strašno! Najviše mi je žao domara Marina koji je skoro svakog jutra dolazio pun energije u našu tonsku režiju i nosio novi teški akumulator kako bi "RR" mogao nesmetano emitirati. Još jednom - velika hvala Marino!
Ove godine su se našli neki nofci i uspjeli smo nabaviti ovo što vidite na sličici. Zove se PCIMAX 2005, emitira u stereo tehnici sa vrlo kvalitetnim i čistim zvukom i što je najvažnije - ne treba nikakav teški akumulator za napajanje (Marino, nas dvojica ćemo na kavu). Osnovni model s antenom nosio bi zvuk s jedne strane do hotela Maestral, a i u samom gradu bi se signal ponegdje mogao dobro primati. I ono najvažnije: ovaj mališan se jednostavno gurne u bilo kakav PC (po naški: osobno računalo), instalira se software i - radi!
Postavljam pitanje: gdje je bio taj konstruktor PCIMAX-a kada smo se Srećko i ja lani mučili kao magarci? Zašto se PCIMAX prije nije pojavio na tržištu? Ma svemu je kriv PCIMAX i točka! Anyway, sada ga imamo. Točka.


- 13:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OVO JE PRVI POST

Ne znam kako bih nazvao prvi post u ovom dnevniku Radija Rivarele pa sam ga jednostavno nazvao ovako kako sam ga nazvao. Kako je ovaj blog zapravo nastao? Eh, primio sam neki dan mail našeg najdražeg bradatog psihića Škole stvaralaštva koji me obavijestio o postojanju stranica čije linkove možete pronaći sa lijeve strane vašeg ekrana. Ponukan odličnom idejom onoga-tko-je-to-napravio, odlučih biti prvi koji će za članove svoje radionice pokrenuti sličan blog. I tako nastade ovo.
Kako sam već počeo lamentirati bez veze, a nakon ovog ekspresnog dizajniranja stranica čovjek lagano ogladni, pozdravljam sve do slijedećeg javljanja koje će uslijediti nakon što moje moždane vijuge dobiju malo više energije za rad. Ehm....dobar tek svima!

Dario Odobašić, jedan od mentora radijske radionice,
lokalni radiomanijak iz Zagreba i neukrotivi "proljećoljubac"

- 13:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

  veljača, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

ČEMU SVE OVO?
Radio Rivarela službeni je radio Škole stvaralaštva "Novigradsko proljeće" koja se svake godine održava u istarskom gradiću Novigradu (Cittanova). Radio Rivarela je od prošle 2004. godine po prvi puta uz Internet počeo emitirati i na FM frekventnom području preko odašiljača male snage (300 mW) koji se smatra eksperimentalnim uređajem, koji se kod nas na tržištu može legalno nabaviti i za kojeg nije potrebna dozvola za emitiranje. Radio Rivarela potekao je iz radijske radionice Škole stvaralaštva. To je (vjerojatno) jedini radio na svijetu koji svoj program (za sada) emitira samo 9 dana godišnje. Ovo je javni dnevnik RADIJA RIVARELA.
GLAZBENE ŽELJE....
....i sve ostalo što želite znati o Radio Rivareli ili o Novigradskom proljeću možete 24 sata na dan slati kao upite mailom AKO KLIKNETE MIŠEM OVDJE.


Company logo design
Logo Design