Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/radiorivarela

Marketing

SVEMU JE KRIV PCIMAX 2005!!!

Neka zlopamtila će se možda sjetiti o čemu sam pričao prošle godine na jednom od briefinga Škole stvaralaštva. Općenito je bilo čudo kako je Radio Rivarela uopće nešto emitirala. Prvo smo skupili materijal za (trebao je biti) odličan odašiljač koji je danima polako nastajao u polumračnom podrumu mog kolege, majstora Srećka. No Srećko i nije bio baš srećković jer je po završnom testiranju potpuno završenog uređaja učinio jednu neoprostivu grešku koja je natjerala našeg slavnog odašiljačkog mališana da ispusti plavičasti dim (čitaj: dušu). Kako smo se tada i Srećko i Višnja i Tea (mentorice radijske radionice) i ja i cijela novigradsko-čitanovanska vesela škola skupa sa mnom našli u vrlo kiselom i neobranom grožđu, jedino je rješenje bilo na brzinu sklepati novi odašiljač. I Srećko ga je sklepao. I radio je....nekako. Da ne duljim, čulo nas se samo do "pučke čitaonice" s jedne i do obale s druge strane. Ništa više od toga. Emitirali smo mono signal......DA, MONO! U doba svemoguće digitalne tehnologije mi smo se "vani" pojavili sa siromašnim jedno(umnim) kanalnim zvukom. Strašno! Najviše mi je žao domara Marina koji je skoro svakog jutra dolazio pun energije u našu tonsku režiju i nosio novi teški akumulator kako bi "RR" mogao nesmetano emitirati. Još jednom - velika hvala Marino!
Ove godine su se našli neki nofci i uspjeli smo nabaviti ovo što vidite na sličici. Zove se PCIMAX 2005, emitira u stereo tehnici sa vrlo kvalitetnim i čistim zvukom i što je najvažnije - ne treba nikakav teški akumulator za napajanje (Marino, nas dvojica ćemo na kavu). Osnovni model s antenom nosio bi zvuk s jedne strane do hotela Maestral, a i u samom gradu bi se signal ponegdje mogao dobro primati. I ono najvažnije: ovaj mališan se jednostavno gurne u bilo kakav PC (po naški: osobno računalo), instalira se software i - radi!
Postavljam pitanje: gdje je bio taj konstruktor PCIMAX-a kada smo se Srećko i ja lani mučili kao magarci? Zašto se PCIMAX prije nije pojavio na tržištu? Ma svemu je kriv PCIMAX i točka! Anyway, sada ga imamo. Točka.



Post je objavljen 24.02.2005. u 13:19 sati.