petak, 19.05.2006.

OTKAZI SE DIJELE, DOKTORI TREKELJAJU GLUPOSTI...

Kakvo je to vrijeme došlo? U kakvom mi to društvu živimo?
Otkazi je dijele kako se kome sprdne. Moja kolegica je dobila otkaz u utorak. Bez ikakvog posebnog objašnjenja. Znači, radi u kladionici isto kao i ja. I baš kad smo se poveselile da ćemo zajedno radit, da ćemo imati istu poslovnicu kad se ja vratim sa bolovanja njoj su javili tu neugodnu vijest. Poslala mi je sms " dobila sam otkaz, u komi sam " . Prvo što je meni prozujalo kroz glavu je to da je dobila otkaz radi svojih godina. Naime, ona ima 42 godine. To je po nekim kriterijima prestara koka da radi u kladionici. Jel i sami znate da tamo samo rade pičkice od 20 – 25 godina. Koje krasno izgledaju, imaju sisice na stolu i sl. A da ne govorim o tome da ih je pola nesposobno za rad. Neke su zbilja prave glupačice. A tamo su radi svoje pičkice i godinica. Da se razumijemo, ne vrijeđam sve cure, ipak i ja radim tamo. Ima ih što zbilja rade dobro ali ima ih i zbilja jako nesposobnih. Jebote, kao da je to neka nauka od posla, ali ako nemaš mozga i tamo si da samo lijepo izgledaš, posao si dobila što si poševila kontrolora ( zbilja postoji slučaj, ali hej, danas je to tako ) onda ti je i takav posao teško za shvatit i naučit.
Dakle, moja kolegica radi u kladi tj, je radila tamo dvije godine. Nikad nije dobila opomenu radi ničega. Uvijek je sve bilo u najboljem redu, ljudi su je voljeli, nikad nije bila na bolovnju niti je radila bilo kakve stvari kojima bi mogla oštetit poslodavca. Mislite, savršen radnik. Ali ne i za novog dišu koji izvoljeva neke svoje gluposti, radi sranja, bez nekog posebnog razloga smanjuje plaće i sl. stvari. Došla joj je šefica u kontrolicu, i rekla da joj je žao, da su se kriteriji postrožili i da je dobila otkaz. I to je to! Blagajna igrom slučaja nije štimala za 40 kuna i to je bio i više nego dovoljan razlog da je najure. Prije bi to progledali kroz prste jel svaka od nas na kraju dana ipak nadmiri blagajnu iz svog džepa ako ne štima, ili bi dobili opomenu. Ali ne i ona. Izvanredni otkaz. Užas! A zašto? Da, to je dobro pitanje. Možda zato jel će vjerovatno na snagu stupit neki novi zakon koji kaže da sve mame koje rade moraju dobit slobodnu nedjelju. To je prvo, a ima još i ono da u kladionicama neće smjet radit žene starije od 38 godina. Zašto? Kaj su one nesposobne? Ružne? Glupe? Smrde? Ili im sise više ne stoje dovoljno dobro?
I tako je majka troje djece ostala bez posla. Muž zadnje tri plaće nije dobio, ona će jako teško nać novi posao. Znamo kako je to kod nas. Krasnog li života!
I stvarno da se čovjek zapita. Pa kaj će bit s nama kad žene u 40. ima više nemaju gdje radit! ?
Maloprije sam se vratila sa komisije. Još malo bolovanja. Hehe Do sljedeće nedjelje. To će biti točno dva mjeseca. Ja sam dobro. Nalazi su ok i sa ponosom mogu reći da je boleština iza mene. Nije nimalo lagana ta mononukleoza. Ja sam mislila da je to pizdarijica od bolesti, kad vidiš nije niti tako bezopasna. A da samo znate kako se šugavo osjećam. Ostao mi je onaj umor. Nakon malo hodanja ja se sva uspušem, nemrem ni dihat ko' čovjek. Rekao mi je doktor da će se i to smirit kroz mjesec do dva dana. Da je to uvijek tak kod virusnih bolesti. Ali sjebala me totalno, nema alkohola za mene, i to još jako dugo.
Da vam se samo pohvaim, hm, mislim da i nije za neku pohvalu. Kako sam morala i kardiologa obavit radi srca, ležim ja na onom krevetu, gola do pasa a gospon doktor mi sluša herc sa svim onim spravicama, gleda na monitoru i sve to. Završio nakon nekih pola sata, napokon gotovo jel nije bilo baš ugodno ležat gola pred potpunim strancem, pa makar bio i on doktor. I sad, kaže on meni da smo gotovi da se mogu obuć, i pomogne mi da se ustanem sa kreveta ( premda nije bilo potrebno ) i nekako mi stavi ruku na lice, kaže da je predivno i usporedi me sa Severinom. Kojeg li smijeha! Imam jako puna usta a po njegovom stručnom mišljenju su puno ljepša od naše poznate pevaljke. " Prvenstveno zato jel su prirodna a ne umjetna kao njezina " , kaže on. E sad, još da sam i bila obučena, ali onako gola i dobila kompliment da sam bolja od osobe koja je snimaila najgledaniji pornić na ovom dijelu kugle zemaljske. Ne znam, da se zapitaš. Koliko je bilo smiješno na početku, malo mi je bilo i bed kasnije. Ha jebiga, koliko je striček doktor bio profesionalan, ne znam.

| 15:57 | Komentari (7) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>