< svibanj, 2008 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis bloga
službeni blog kluba studenta povijesti umjetnosti

kspuff@gmail.com

službeni sajt kspuff-a


PUME PIŠU...
5. Berlinski bijenale
by Jelena Pašić

ljudi & PROJEKTI!!
BLOG
DIZAJN
KULTURNI KRUŽOCI
SLUŽBENI SAJT KSPUFF-a
STAKLENIK
SUBOTNJE KAVE


linkovi...

akademija art
culturenet
e flux
ff
institut za povijest umjetnosti
InZg
kiber đezva
kulturpunkt
mdc
platforma kustos
salon revolucije
SCCA
sc
stipendije
u drugom filmu
udruženje arhitekata
volonterski centar
ZaMirZINE


galerije...
g-mk
galženica
nova
VN
škuc, ljubljana

pume i to.
17.05.2008., subota
izložba- Dalibor Martinis: ‘Vječna vatra gnjeva’

Akcija Dalibora Martinisa 'Vječna vatra gnjeva' ('The Eternal Flame of Rage') - Projekt neregularnog privremenog spomenika ('Data recovery') održava se u subotu, 17. svibnja, s početkom u 20,30 sati, u dvorištu stare tvornice Badel.

Akciju 'Vječna vatra gnjeva' organizirao je MSU u sklopu Festivala subverzivnog filma – hommage 1968, koji se održava od 18. do 24. svibnja na različitim lokacijama u Zagrebu.

'Projekt komemorira akt pobune koja neredovito, ali učestalo izbija na rubovima svjetskih velegradova, a gotovo se po pravilu iskazuje spaljivanjem automobila. Čini se kao da je ovom fragmentiranom, predpolitičkom i nepovezanom gnjevu zapaljeni auto potreban kao zajednički oblik-znak. Umjetničkom akcijom paljenja automobila namjera nam je da posvojimo sve takve iskaze nezadovoljstva, pobune i bijesa koji su se dogodili u prošlosti ili će se događati u budućnosti u različitim prilikama, na različitim mjestima. Smještajući ovaj čin u područje umjetnosti možda ćemo moći sve sljedeće paleži automobila razumijevati kao dio nekog, jasnije strukturiranog idejnog, metapolitičkog sklopa. Istovremeno, vraćamo izravno na asfalt i u društvenu memoriju, sve one slike zapaljenih vozila koje su stizale ili će stići iz Pariza, Bejruta, Nablusa, Bagdada, Berlina ili Beograda.

Image Hosted by ImageShack.us


U dvorištu stare tvornice Badel podignut je postament od betonskih blokova na koji je postavljen automobil. Na fasadu zgrade projicira se film 'Inspektor Madigan' (Don Siegel, 1968.). Kontroliranim paljenjem automobil izgara u roku od cca 30 minuta.'

*Ova izvedba 'Vječne vatre gnjeva' svoje ishodište ima u dvije fotografije fotografa Jeana Claude-a Seine-a koje dokumentiraju događaje u Parizu, svibnja 1968. Na prvoj se vidi gorući automobil, a na drugoj studenti na barikadi napravljenoj od panoa s plakatom za film 'Police sur la ville' (Inspektor Madigan). Iz teksta Dalibora Martinisa
- 20:30 - reci kaj misliš - printaj za uspomenu - #

<< Arhiva >>