< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis bloga
službeni blog kluba studenta povijesti umjetnosti

kspuff@gmail.com

službeni sajt kspuff-a


PUME PIŠU...
5. Berlinski bijenale
by Jelena Pašić

ljudi & PROJEKTI!!
BLOG
DIZAJN
KULTURNI KRUŽOCI
SLUŽBENI SAJT KSPUFF-a
STAKLENIK
SUBOTNJE KAVE


linkovi...

akademija art
culturenet
e flux
ff
institut za povijest umjetnosti
InZg
kiber đezva
kulturpunkt
mdc
platforma kustos
salon revolucije
SCCA
sc
stipendije
u drugom filmu
udruženje arhitekata
volonterski centar
ZaMirZINE


galerije...
g-mk
galženica
nova
VN
škuc, ljubljana

pume i to.
13.03.2008., četvrtak
infocrtice #11

zg...
izložba Ana Kadoić: 'Instalacija – simultano – asinkrono'

izložba Elvis Krstulović: 'Retorička tijela'
Image Hosted by ImageShack.us

Rad Elvisa Krstulovića također se bavi vezom između umjetnika i umjetničkog rada, tijela i identiteta, identiteta 'umjetnika kao sebe' i 'umjetnika kao umjetnika', te dekonstrukcijom esencijalističkog stava o postojanju imanentne biti svake pojavnosti, afirmacijom spoznaje da svijet postoji prije svega kao simbolički poredak, koji se konstruira kroz jezik. Krstulović se nadovezuje na one body art prakse koje koriste strategije fotografskog izvođenja autoportreta.

izvor: SC

izložba Tina Gverović: 'Neumorni putnik'
Image Hosted by ImageShack.us


izložba Marko Tadić: 'Kuverte'
Image Hosted by ImageShack.us


hr...
izložba D6 - Lena Franolić & Marin Dlaka, Krk
Image Hosted by ImageShack.us

Izložbom Lene Franolić i Marina Dlake, pod nazivom 'p_32', završava se projekt D6, koji je kroz mjesec dana predstavio šestoro mladih umjetnika aktivnih na relaciji Krk-Rijeka-Krk. Izložba u Galeriji Decumanos traje od 14. do 21. ožujka.

'p_32.' Galerijski prostor preobražen je u mjesto simboličke stvarnosti. Svaki detalj pridonosi stvaranju atmosfere zrenja, igre, vrtnje u petlji koja ne prestaje. Prevladava osjećaj mekoće i podatnosti. Oblici nisu definirani već samo blago podsjećaju na poznate elemente iz prirode. Instalacije zovu da ih dotaknemo. Dočaravaju zaštitničku mekoću, mjesto za odmor. Dvije prostorije su povezane prolazom kroz kojeg se moramo probiti. Jedna je prostorija simbolična preslika one druge. Tema naznačena u predvorju dalje se razvija u sobi s interaktivnom projekcijom*. Predvorje je materijalizacija ideje koja se projekcijom opisuje kroz eteričnu igru svijetlom.

U oba se slučaja igra s jajašcima - simbolima samog zrenja kojima je protkana cijela instalacija. Ona se privlače i odbijaju, biježe od nas ili nas prate. Situacija je svakim trenutkom drugačija, no promjena je njezina stabilnost, njezina konstanta - vječno zrenje.


Likovna kolonija Grožnjan 2008.
Image Hosted by ImageShack.us

Likovna kolonija Grožnjan 2008., koja traje do 21. ožujka, predstavlja 14 gostiju iz različitih zemalja, te petero autora Grožnjanskog likovnog kruga.

Sudionici: Mirna Arsovska, Barbara Demšar Jakša, Martin Erdeš, Dušan Fišer, Gea Golović, Igor Gustini, Djeko Hodžić, Jasmin Kukavica, Jana Kunovska, Emanuele Martina, Massimiliano Nazzi, Višnja Postić, Leni Raucher, Iztok Šostarec, Claudio Ugussi, Lovorka Lukani, Slavica Marin, Luisa Ritosa, Vedran Burul.


www.gallery-fonticus-groznjan.net

izložba Maja Vodanović i Mihael Giba, Split
Image Hosted by ImageShack.us

Zajedničko njihovom radu jest fokusiranje na problem slike i slikarskog medija - Maja Vodanović okreće se konkretnim izražajnim likovnim sredstvima bitnim u kreiranju prostora i predmeta slike; Mihael Giba istražuje sam stvaralački proces, te širenje slike na prostor točnije u konkretne zadanosti galerijskog prostora.
Njihovi vizualni sadržaji u svijet slike ulaze posredstvom drugih medija - fotografskim bilježenjem (Maja Vodanović), odnosno računalnim modificiranjem (Mihael Giba), te su očišćeni od suvišnih simboličnih značenja i retorike.


multimedijalni kulturni centar Split

izložba
Dražen Vitolović: 'Segmenti', Pula
Image Hosted by ImageShack.us


www.mmcluka.hr

izložba Zeng Yi- kineski fotograf , Rovinj

Zeng Yi bio je kustos kineske 'Izložbe Picassovog slikarstva', 'Izložbe konfucijanske kulture', 'Fotografskog natječaja međunarodne godine mira', 'Međunarodnog suvremenog fotografskog biennala Kine' (Jinan). Objavio je fotografske kataloge 'Veliki mudrac Konfucije', 'Suvremena međunarodna fotografija'.

Vodeći pogled ka čitanju 60 izloženih fotografija u tehnici monokroma i u boji suočeni smo s prizorima socijalnog kineskog života u živom estetskom ritmu, kao u fotografijama naslova: 'Slack Season in farming', 'Fishing off Season', i u slučaju brojnih drugih koji se razmještaju u ovoj igri vizualnog suočavanja, ekspresivnih portreta, igri svjetla, pogleda uznositih i mrskih, razigrane ili umorne djece s izrazima prerane zrelosti, bučnih tržnica, koji nam Zeng otkriva.


vijesti sa strane...
.........................................................................................................................
Hrvatske umjetnice Mirjana Vodopija i Kristina Lenard izabrane su za sudjelovanje na Echigo-Tsumari Art Triennialu 2009. u Japanu.
www.echigo-tsumari.jp
.........................................................................................................................

Jon Winet, američki novomedijski umjetnik i voditelj Odsjeka za intermedijske umjetnosti pri Sveučilištu u Iowi, održat će tri predavanja prilikom svog posjeta Rijeci, od 18. do 21. ožujka.
program
.........................................................................................................................

Ilustracija Andree Peterlik Huseinović, iz knjige 'Jakov lektor', izabrana je za UNESCO-ov plakat za Svjetski dan knjige i autorskih prava (World Book and Copyright Day), koji se obilježava 23. travnja.
.........................................................................................................................
Umjetnički paviljon poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u kreativnim radionicama organiziranima u povodu izložbe Mirka Zrinšćaka, 'Oblici prostora'. Radionica se održava u subotu, 15. i 22. ožujka, s početkom u 12 sati. Ulaz je besplatan.
.........................................................................................................................
Robert Bosch Foundation poziva mlade kulturne menadžere iz centralne, istočne i jugoistočne Europe za sudjelovanje u programu jednogodišnjeg boravka i rada u Njemačkoj. Sudionici u vlastitim projektima predstavljaju mladu kulturnu scenu zemalja iz kojih dolaze. Rok prijave je 31. ožujak.
www.moe-kulturmanager.de

- 23:59 - reci kaj misliš - printaj za uspomenu - #

<< Arhiva >>