...in patria sua

01.09.2018., subota

Koliko Interneta?

Mak Adam se jednom zagledao u neku stranicu s navodno duhovitim sličicama i začas mu je prošlo pola sata. Nakon te nezgode postao je puno oprezniji s Internetom.

Ana Liza se pak zaskrolala po fecesbuku. Stranicu po stranicu, post po post i ode joj cijelo jutro. Nakon toga je, svjesna opasnosti, izbrisala svoj fecesbučki račun i ubuduće se klonila takvih stranica.

Rita Lina je jednu večer zašla na neki forum, upustila se u par rasprava i kad je konačno iz svih uspjela izaći, bilo je već skoro jutro. Sneno zureći u jutarnje rumenilo koje joj se uvlačilo kroz prozor, zarekla se da više nikad neće reagirati na argumente koji se svode na ispravljanje pravopisa. Za svaki slučaj, pored toga je i otvorila svoj laptop i iz njega iščupala i prelomila karticu za Internet.

Boro Vice je dugo vremena bio oprezan, ali jednom mu se ipak omaklo i na Internetu je, ne zna ni sâm gdje sve i kako, proveo punih tjedan dana. Nije se mogao sjetiti ni što je jeo, ni koliko je spavao, ni je li se išta dogodilo u tih tjedan dana; sve je prošlo u nekakvom bunilu. Kad je konačno došao k sebi, prvo se oprao, a zatim bacio laptop u smeće i otišao van skupljati divlje cvijeće i slikati leptire.

Oto Rino je bio još oprezniji, tako da ga je Internet još lakše zaskočio. Jednom, dok se smucao po nekom šumarku, iza jednog grma iskočile su mu tri obavijesti sa stranica na kojima nikad prije nije bio. Naivno pogledavši o čemu se radi, odjednom se našao okružen prozorima, postovima, galerijama, komentarima i inim čudesima od nula i jedinica. Uhvaćen u stupicu, gledao je uokolo kako se izvući, ali izlaza nije bilo. Tražio ga je u slikama, nadao se da će ga iščitati između redaka komentarâ o desetim i jedanaestim stvarima, zagledavao se u izvorne kodove stranica ne bi li se negdje ukazalo "exit here", ali sve je bilo uzalud. Kad se, nakon više godina potrage, napokon pomirio s time da je zarobljen u Internetu, konačno je naletio na izlaz. Na jednom prozoru, na koji je slučajno kliknuo, vidio se isti onaj šumarak u kojemu ga je ugrabio Internet. Umorno uzdahnuvši, spremio je link "za pogledati poslije".


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.