16

četvrtak

listopad

2008

NeT TV i Kapital Network uskoro u ponudi Digi TV

Photobucket


Najveća digitalna satelitska pay tv platforma u jugoistočnoj Europi ponovo će proširiti svoju programsku ponudu sa nekoliko novih tv kanala. Neki kanali koje smo otprije najavili već su se pojavili u ponudi Digi TV-a, a to su prije svega treći kanal rumunjske nacionalne televizije TVR 3 te slovački komercijalni kanal JOJ Plus koji prikazuje uglavnom serijski i filmski program.

Photobucket

No, imamo i nekoliko dobrih vijesti za gledatelje odnosno pretplatnike Digi TV-a u Hrvatskoj i Srbiji. Naime, platforma će svoju ponudu za ove zemlje pojačati sa dva nova kanala; NeT TV Kutina (Nezavisna Televizija) i poslovnom televizijom Kapital Network.

NeT TV odnosno Nezavisna Televizija iz Kutine već je započela sa testnim emitiranjem u okviru platforme i to na mjestu kanala Service 10-3, a riječ je o frekvenciji 12.563 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4. Kanal se emitira kodirano u sistemima Nagravision 2 i Nagravision 3 u solidnoj kvaliteti (razlučivost 544x576 i varijabilan bitrate). NeT TV je jedna od gledanijih tv postaja u Hrvatskoj unatoč tome što nema koncesiju za nacionalnu pokrivenost. Zahvaljujući emitiranju preko satelita Amos na 4° zapadno u nekodiranom obliku dodatno su proširili svoju dostupnost, a samim time i gledanost.

Iako kao regionalna televizija svoj program mora zasnivati na lokalnim temeljima, na ovom kanalu se mogu vidjeti i filmovi, serije te dokumentarne emisije. S obzirom da je NeT TV jedan od "sudionika" novog umreženja lokalnih i regionalnih tv postaja Jabuka TV, ne sumnjamo da će se na programu naći i još zanimljiviji sadržaji.

Photobucket

Kapital Network je usko specijalizirana tematska poslovna televizija koja je prisutna u svim većim kabelskim i digitalnim platformama u Hrvatskoj. Kanal je regionalnog karaktera pa se na njemu nerijetko mogu pronaći emisije iz susjednih zemalja (BiH, Crna Gora, Srbija). Na Kapital Network emitiraju se financijske i poslovne vijesti, informacije s burze, a emitiraju se i mnoge zanimljive autorske emisije iz istih područja. Dolazak Kapital Networka u ponudu Digi TV platforme još uvijek nije potvrđen, no prema našim pouzdanim izvorima to bi se trebalo dogoditi do kraja ovog tjedna.

Kapital Network mogao bi se pojaviti na nekoliko slobodnih programskih pozicija. Izgledno je da bi se mogao pojaviti na mjestu kanala Service 9-1 odnosno na frekvenciji 12.607 GHz V, no možda se pridruži Nezavisnoj Televiziji na 12.563 GHz V - ostaje da vidimo u narednim danima.

Zanimljivo je da su oba nova kanala u Digi TV dostupni u nekodiranom obliku preko satelita Amos (4° zapadno) odnosno Atlantic Bird 3 na 5° zapadno.

Tekst i foto: mPortal

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.