Knjiga: Moj Zivot Moja Prica

Dragi moji pratioci, prijatelji i svi koji cete to postati.
Zelim da vas obavestim da je moja prva knjiga pod nazivom
Moj Zivot Moja Prica konacno gotova i u prodaji je u Pdf formatu.
Jako sam zadovoljna prodajom u poslednja dva dana,
gde sam prodala 20 primeraka. Kritike su sve pozitivne i presrecna sam.
Hvala svima.
Za one, koji ne znaju o cemu se radi evo kratka prezentacija
na Youtube. Uzivajte :)
https://www.youtube.com/watch?v=y0K77IzYPek

09.02.2016. u 16:31 | 3 Komentara | Print | # | ^

Kako se izlečiti mislima

Istinska realnost nije materija, već je to vibracija/energija; to dokazuju istraživanja fizičara, posebno atomskih fizičara. Ova činjenica ima nesagledive posledice po naš život. Ako je sve energija, tada su i naše misli energija, a to znači: naše misli poseduju potencijal, koji u izvanjskom svetu može proizvesti neki učinak.
Misli nisu nešto što se odvija samo u našim glavama. Ako je sve energija, tada je i čovek energija, a to znači dve stvari.

Prvo je čovek sposoban razvijati se kako i koliko god želi, a drugo, čovek je besmrtan. Energiju nije moguće uništiti.

Pogledajmo šta se događa, ako nekom telu dovodimo energiju.

Vibracija (frekvencija) tog tela povećava se, a to znači: stanje tela se menja. Iz komada leda nastaje voda. Ako i dalje dovodimo energiju, voda se pretvara u paru – i ako naše oči više ništa ne vide, ipak je još uvek sve tu, ništa nije jednostavno nestalo.


Ako je dakle čovek vibracija, tada se te vibracije daju po volji menjati. Pitanje je samo, kako? Odgovor je jednostavan: kroz naše misli. Našim mišljenjem, mi menjamo vibracije tela. To je lako isprobati. Mislite na ljubav. Mislite na mržnju. Učinak na telo je sasvim različit, zato što se vibracija menja.


17.01.2016. u 01:44 | 1 Komentara | Print | # | ^

Meditacija

Koncentracijom usmeravamo pažnju na što manji predmet, no u meditaciji našu svest širimo u beskraj. Posao je koncentracije očistiti puteve za meditaciju. Kad meditiramo, nastojimo se proširiti kao što ptica širi svoja krila. Nastojimo proširiti svoju ograničenu svest i ući u Univerzalnu svest, gde je radost, mir i Božanska snaga.
Meditacija je poput spuštanja na dno mora, gde je sve mirno i tiho. Na površini ima možda mnogo valova, no to ne deluje na more ispod površine. U svojim najdubljim dubinama more je sama tišina. Kad počnemo meditirati, prvo nastojimo posegnuti za svojim vlastitim unutarnjim postojanjem, za svojim pravim postojanjem, tj. za morskim dnom. Misli nas ne mogu uznemiriti jer je sav naš um mir, tišina, jedinstvo. Kao ribe u moru one skaču i plivaju, ali ne ostavljaju trag. Zato kad smo u najdubljoj meditaciji, osećamo da smo mi more, a morske životinje ne mogu delovati na nas. Osećamo da smo nebo a sve ptice koje proleću pokraj nas ne mogu nas uznemiriti. Naš um je nebo, a srce nam je beskonačno more. To je meditacija.

16.01.2016. u 22:07 | 6 Komentara | Print | # | ^

Kako nam univerzum donosi sreću

Da moramo paziti šta želimo, uči nas mit o kralju Midi koji je poželeo da se sve što dotakne pretvori u zlato, pa je skoro umro od gladi i žeđi pošto se sva hrana i voda zaista i pretvarala u zlato dodirom.

Ako ste čitali knjigu „Tajna“ ili „Zakon privlačenja“ ili gledali film „Tajna“, mogli ste steći utisak da istorija počinje od Amerike i da je Tajnu čovečanstvu obelodanio tandem Abraham–Hiks. Međutim, takvo razumevanje stvarnosti da Nebo ispunjava naše želje utkano je u duhovne tradicije svih naroda i vera sveta. To ste sigurno mogli i sami zapaziti kada ste nekada celim bićem stvarali nešto (umetničko delo, gradili kuću, otvarali firmu i sl.), da vam se činilo kao da vam ceo Univerzum pomaže da poduhvat uspe. Tajna je u tome što nije bilo „kao“ da vam univerzum pomaže nego vam jeste pomagao.

Među najstarijim zapisima čovečanstva, u indijskim vedama od pre tri hiljade godina, rečeno je da „postaneš ono što misliš“. Sveta knjiga Sika („Šri Guru Grant Sahib“) kaže: „Kakva je tvoja svesnost, takav je tvoj put“. U Bibliji ima mnogo mesta koja kazuju da mišljenjem i verom možete menjati Stvarnost:

„Imajte vjeru Božju; jer vam zaista kažem: ako ko reče gori ovoj: digni se i baci se u more, i ne posumnja u srcu svojemu, nego uzveruje da će biti kao što govori: biće mu štogod reče.“ (Jevanđelje po Marku 11:23).


A kako nam to i zašto Univerzum (Milost, Nebo, Bog, Stvarnost...) pomaže u ispunjavanju želja i snova? Pa zato što u suštini našeg Bića – mi jesmo Univerzum (jesmo „Luča mikrokozma“).

„Carstvo je Božje unutra u vama.“ (Jevanđelje po Luki, 17:21)

I zato ako Boga ne nađete u sebi, drugde ga nećete naći. To je lepo predstavljeno u konceptu Braman–Atman, gde je Braman svet, a Atman njegov odblesak u nama. Stvarnost je okean, a mi smo talas koji je uvek (i kada nastaje i dok traje i kada nestaje) deo tog okeana, znali to ili ne, hteli to ili ne. A kada smo već kod talasa, upravo energija talasa misli – talasna dužina (frekvencija) – jeste način kojim smo vezani sa svim što jeste. Stvarnost je mreža energija različitih frekvencija (N. Tesla: „Materija je ’smrznuta’ energija“), a mi smo njen suštinski deo, jer je Svest osnova Univerzuma. Svest je Matrix.

Poimanje da nam Univerzum ispunjava želje ušlo je u bajke i mitove. Sećamo se svi Aladinove lampe i Duha koji stalno govori: „Gospodaru, reci svoju želju“, ili mita o kralju Midi. U Indiji odvajkada decu uče da anđeli stalno lete nebom i neprestano ispunjavaju naše želje i da zato moramo paziti šta mislimo i želimo da nam se ne bi ispunilo nešto ružno („Misli pozitivno“, rekli bismo na Zapadu i poverovali da smo to mi izmislili). Stvarnost i nema neku unapred programiranu sadržinu nego je mi ispunjavamo svojim mislima i željama. A da moramo paziti šta želimo, uči nas mit o kralju Midi, koji je poželeo da se sve što dotakne pretvori u zlato, pa je skoro umro od gladi i žeđi pošto se sva hrana i voda zaista i pretvarala u zlato dodirom.

Prvo želim da vam kažem da vam za najsigurniji način nikakva posebna tehnika nije ni potrebna da bi se postigao uspeh i ostvarili snovi i sreća. Da je, zapravo, dovoljno da se potpuno prepustite Toku da vam bira i put i način („Neka bude volja Tvoja“). Okretanje sebi, vraćanje u sedište Bića, traganje za unutrašnjim mirom, zaustavljanje u sadašnjem trenutku (meditacijom, molitvom, igrom, pesmom, stvaralaštvom), prosvetljenje, spasenje – sve su to samo različite reči i imena za put koji vodi Blaženstvu. Stanju u kome direktno vidimo Bićem bez posredstva uma, u kome i spoljni svet i sebe posmatramo kao gledaoci pozorišnu predstavu. Stanju u kome imamo misli i emocije, ali one više nemaju snagu, već ostanu samo prazne ljušture; postojanju u kome takođe reagujemo, ali vidimo, kao svedoci, sebe u reakciji (više nismo s njom poistovećeni). To Blaženstvo donosi vam sreću u kojoj se sve postavlja na svoje mesto („sneg pada i svaka pahuljica leže tačno na svoje mesto“). Ako se umu i učini da je nešto nepovoljno, svedok u vama zna da um ne razume šta je dobro a šta ne i taj tihi posmatrač zna da je sve savršeno.

13.01.2016. u 16:04 | 1 Komentara | Print | # | ^

Svemir vas podržava

Bez obzira kako se činilo na prvi pogled golim okom, život je u svom čistom neiskvarenom obliku ključajući kotao mogućnosti sastavljen od čiste, savršene ljubavi.



Činjenica da i dalje vidimo bol, ograničenja i smrt je dokaz da uopšte ne razumemo stvarnost.Fokusiramo se na vrlo uzak krug iskustava, potpuno negirajući mnoge dimenzije iza pet fizičkih osećaja.Naše neznanje je generiralo pogled na svet temeljen isključivo na problemima, strahu i zaštiti sebe od svega što bi moglo krenuti pogrešno.To nas je dovelo do odvajanja od celine i verovanja da je ovaj ograničeni vizir ispunjen individualnim bićima jedino što imamo.Ali dominirajuća „život je patnja, a onda umreš“ paradigma je ništa nego fiktivna priča, izmišljeni paket laži u koje smo se uveravali zadnjih 40,000 godina.Poput radio signala, naše misli emituju naša verovanja i očekivanja u kvantno polje i vraćaju natrag u naš život iste takve vibracije.
Kvantni fizičari su dokazali da je nemoguće gledati u nešto bez uticaja na tu stvar koju gledamo.
To se naziva efekt promatrača i dok baca senu na sve što smo mislili da znamo, zapravo je vrlo uzbudljivo jer to znači da:

1. Nismo zarobljeni u 3-D stvarnosti za koju mislimo da je „to“
2. Nismo bespomoćne žrtve
3. Postoji celi niz multidimenzija koje samo čekaju na nas

Ono što znamo jest da sve što smatramo objektivnim svetom nije ništa nego odraz onoga što postoji unutar svesti koja vrši observaciju.
Totalno je super što vaše misli vladaju ovakvom vrstom uticaja. To znači vi i relativno aktivna mašta možete stvoriti skoro sve što poželite. Time što šaljete svoje misli u kvantno polje kao skaute, one donose natrag najrazličitije vrste nagrada.
Prava stvarnost (da smo svi jedno, da je svet pun obilja i ugodnosti i da je ljubav konačni odgovor) počinje izranjati u srcima i umovima pojedinaca, pojedinaca koji ustaju i proglašavaju: „Ovo ne može biti u redu. Mora postojati bolji način!“

Po mom mišljenju postoje samo dve stvari koje moramo znati:

1. Svemir nas podržava
2. Sve će na kraju biti u redu

To je samo 10 reči. Sve ostalo je samo velika smicalica u koju smo, u našim krivo usmerenim mislima, poslali skaute da dobave nešto iz polja beskonačnog potencijala.
Kao bebe prilagođavamo se odraslima oko nas. Vidimo što ih privlači, kako se ponašaju, što odbijaju i što cene. Rano učimo što je lepo, a što nije. Učimo šta da mislimo i osećamo prema bogu zvanom novac. Primećujemo da istog trena kada se razbolimo vode nas doktoru koji nam kaže da nam treba nešto izvan nas da ozdravimo.
Kada se rodimo mi smo divovski generatori. Zračimo našom čistom energijom svetla i neusporedive radosti. Na neki način izgledamo kao dupini jer šaljemo naš specijalni sonar bezuvetne ljubavi.
Kada ovaj sonar bezuvetne ljubavi naiđe na neisceljena mesta u našoj kulturi, ona mesta gde se stvorilo nepoverenje ili gde je radost odbačena, sonar odskače natrag i šalje nam nepoznatu informaciju, informaciju koja nije ljubav.
Kada se naša bezgranična radost sudari s tim rigidnim verovanjima i „zadebljalim“ emocijama, brzo učimo kako se uskladiti s energijama, verovanjima i razmišljanjima naše kulture. Smatramo ta verovanja bogovima, bojimo ih se, verujemo im i potpuno im se pokoravamo bez ijedne reči protesta.

13.01.2016. u 15:52 | 3 Komentara | Print | # | ^

Kada radite što volite, onda ne radite ni dana u svom životu :)

Želim vam svima lep dan.
Danas ću ovaj post posvetiti svima onima koji ste me pitali: " A kada radim ?".
Zaista vam hvala na tom pitanju, jer eto o tome nisam razišljala, da će nekoga zbuniti moj jedan dan. :)


E pa ovako. Kada udjete u meditaciju i afirmaciju, onda se zaista dešavaju čuda u našim životima.
Mi verujemo u onu : " Ako radite šta volite, ne radite ni dana u svom životu ".
Moj suprug i ja radimo inače online poslove, i radimo to kada hoćemo i koliko hoćemo. Svako napravi raspored prema svojim potrebama. Ako volite svoj posao, onda odlično. Ali, ako ga ne volite, potrudite se da promenite nešto u svom životu.
Svakako se prepporučuje da dan započnete za zahvaljivanjem dok ste još u krevetu, i za to vam treba par minuta. I obavezno pre posla meditirajte najmanje 15 min. Kažem najmanje 15 min jer je to neko vreme koje je optimalno, da se možete potpuno opustiti, uživati u tišini, a onda nastaviti svoj dan.
Dok idete na posao, svakako možete iskoristiti vreme do posla da govorite afirmacije, zahvaljujete ili vizualizirate. Ukoliko idete peške na posao, to je savršeno vreme za vežbanje svesti. Dok hodate ulicom, osvestite svaki trenutak. Brojte korake, budite svesni leve noge, desne noge. Svideće vam se, a put do posla će vam brže proći. Mnogi na poslu imaju pauzu za doručak ili kafu, pa dok to radite vežbajte svoju svest, afirmirajte i zahvaljujte.
Eto, ukoliko imate još pitanja, pitajte. Rado ću odgovoriti svakome.
Pozdravljam vas
LidiJa

04.01.2016. u 14:50 | 3 Komentara | Print | # | ^

Moj dan...


Pozdrav dragi moji. Ovde ću vam sada ispričati kako ja provodim jedan svoj dan.
Sve što radite, radite onda kada i kako vama odgovara.
Nema određenog ni vremena ni mesta, već samo da je vama lepo, udobno, da vas ispunjava, i da vam pruža mir.

Obično ustajem u 9 ujutru. Ne ustaje mi se ranije zimi, leti je to ranije.
Dakle ustajem u 9h, dok ležim u krevetu zahvaljujem se na svim blagodetima koje imam u životu.
Zatim govorim ili čitam, ili u sebi izgovaram afirmacije za novi dan i dobro jutro.Nakon toga pročitam molitvu koju sam ja odabrala za sebe.

Kada sve ovo završim, ustajem iz kreveta, odlazim u kupatilo sredim se, i onda odlazim u sobu za meditaciju.



Soba za meditaciju mi je opremljena tako da u njoj imam sve što mi je za to potrebno. Jastuk napunjen heljdom, prostirku od sunđera koju sam sama napravila, jedan nizak stolić, gde mi stoji mirisna sveća, mirisni štapići,figurice bude, i par kristala koji meni znače.


Način meditacije mi je sledeći:
Sednem na jastuk od heljde, tako što kleknem i samo se spustim, takoreći sednem na noge. Upalim mirisni štašić i sveću, stavim slušalice i pustim neku finu muziku za meditaciju koja traje 15min. Meditaram svako jutro 15min i pred spavanje 15 min, i često preko dana ako imam vremena još jednom ili više puta, zavisi od vremena. Jutarnja i večernja meditacija mi je obavezna.


Dakle, sednem u položaj kao na slici. Stavim ruke u krilo, desnu ruku stavim u levu i sastavim palčeve. Sveća i mirisni štapići su upaljeni. Stavim slušalice, i počinjem. Prvih 5 min. opuštam se.
Opuštate se tako što se fokusirate na pojedine delove tela, i samim fokus taj deo tela se opušta.
Počinjem od stopala, preko listova, podkolenice,kolena, nadkolenice, karlice, zadnjice, stomaka, grudi, leđa, vrata, šaka, podlaktice, laktova, nadlaktice, ramena, glave, obraza, vilice, čela, i na kraju očiju. Polako se fokusirajte na svaki ovaj deo jedan po jedan, kada se potpuno opustim, počinjem sa brojanjem udaha i izdaha. Udahnem duboko i lagano kroz nos, i zatim polako izdišem takođe kroz nos. Kada izdahnem, kažem JEDAN. Ponovim isto to i kada izdahnem kažem DVA. Brojim tako do deset, a onda krenem opet od jedan. Pošto meditacija treba da bude stanje bez misli, ukoliko počnete da mislite na nešto drugo, počnite opet da brojite od jedan i fokusirajte se na disanje.

Meditiram 15min, i kada se završi meditacija, tj kada mi prestane muzika znam da je prošlo 15min, tada otvorim oči, protrljam dlanove, pređem dlanovima preko lica, kao da se umivam, zatim stavim dlan na dlan kao prilikom molitve i kazem NAMASTE. (o tome ću vam naknadno pisati).
Nakon meditacije, idem u šetnju takođe 15-30min. Dok šetam, uglavnom slušam neku laganu muziku, afirmiram, vizualiziram.

Nakon šetnje, standardne neke obaveze planirane ili neplanirane. U toku dana uvek nađem vremena da učim, čitam, slušam... Uvek nađem vremena da afirmiram i vizualiziram i da radim vođene meditacije. O svemu ovome ću vam još pisati.

NAPOMENA: Bitno je da ne odustajete, ako ne ostvarite svih 15min bez misli. Čak šta više sigurno to nećete uspeti jer se to postiže vežbom. Ne nervirajte se ako u toku meditacije počnu da naviru misli. Samo udahnite, izdahnite i počnite da brojite.

Ako vas bilo šta još zanima pitajte. Rado ću vam odgovoriti.

Toliko za sada. Do sledećeg čitanja, srdačan pozdrav.

04.01.2016. u 00:23 | 6 Komentara | Print | # | ^

Dobro došli

Pozdrav dragi moji. Ovde ću se truditi da vam približim sve ono što čini moj jedan dan, i celi moj život.
Svi oni koje zanima, kako raditi na sebi, kako napredovati, kako izgledati fino i slično,
ovde će pronaći mnogo toga interesantnog.
Nadam se da ćemo se lepo družiti.

Ko želi može se prijaviti i pratiti moje objave.
Uživaćemo zajedno i putovaćemo zajedno ...

http://blogspot.us12.list-manage.com/subscribe?u=5ca143583fe9c9a579629af32&id=87cbf55f32

Srdačan pozdrav
LidiJa

03.01.2016. u 23:28 | 3 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Veljača 2016 (1)
Siječanj 2016 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi