LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomačka Podravina - listopad 2011. (1.) - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

06.10.2011., četvrtak

Pitomačka Podravina - listopad 2011. (1.)

PADA VLADA - Mini sabor HDZ-a 4.izborne jedinice u Osijeku - Mi smo 4.izborna jedinica i ovo je naš zastupnik!?
"Još niže se spustio Josip Đakić, predsjednik HDZ-a Virovitičko-podravske županije, ujedno i čelnik čovjek Hvidre. Posebno je Đakić prozvao Radimira Čačića, zbog prometne nesreće koju je šef HNS-a izazvao u Mađarskoj.

rajkova medicina


"Rade može biti ministar samo u županiji Somogy, u Mađarskoj, gdje je stvorio jad jednoj obitelji kojoj se nije ni ispričao", kazao je Đakić koji je poručio da "nitko neće reći da Rajkovoj medicini (Rajko Ostojić op.a.), Radetovoj građevini (Čačić op.a.), ni Zokiju (Zoran Milanović op.a.) koji ima godinu dana pripravničkog staža na Trgovačkom sudu i devet mjeseci u Ministarstvu vanjskih poslova, a sad bi vodio Vladu".
http://www.virovitica.net/mini-sabor-hdz-a-dakic-cacic-moze-biti-ministar-samo-u-madarskoj-slamic-se-zahvalio-vladi/16884/
TEMA DANA na Radio 101
AUDIO:http://www.radio101.hr/podcast/36599/Tema%20dana
Josip Đakić, najnoviji HDZ jurišnik
http://www.radio101.hr/vijesti/36574/Josip-dakic-najnoviji-HDZ-jurisnik-.html

Đakiću, pazi Srbin!
Okrenimo se važnijem pitanju: hoće li Josip Đakić završiti u zatvoru?
Naime, koliko god plemenito bilo njegovo koaliranje sa Srbima, i to njihovim legitim(ira)nim predstavnicima, toliko je utuživo prebrojavanje srpskih krvnih zrnaca. Jedno je mrziti političke protivnike, a sasvim nešto drugo mrziti ih zato što su - navodno - Srbi.
Ako se Željku Jovanoviću skida imunitet zato što je nazivao HDZ zločinačkom organizacijom, onda bi se još više Đakiću trebao oduzeti imunitet zbog pozivanja na rasnu i nacionalnu mržnju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/djakicu-pazi-srbin/575747.aspx

Ingrid Antičević: Đakića i cijelu tu ekipu treba smijeniti na izborima
http://www.vecernji.hr/vijesti/ingrid-anticevic-dakica-cijelu-tu-ekipu-treba-smijeniti-izborima-clanak-333705
'NEPRIMJERENO I NEPRIHVATLJIVO'
Strašna Đakićeva izjava zgrozila i HDZ-ovce
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/152639/Strasna-dakiceva-izjava-zgrozila-i-HDZ-ovce.html
PUČKI PRAVOBRANITELJ UPOZORAVA
'Đakić potiče netrpeljivost prema Srbima'
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/152636/dakic-potice-netrpeljivost-prema-Srbima.html
----------------------------------------
OPĆINA - U srijedu 5. listopada 2011. u dopodnevnim satima na pitomačkoj tržnici održala se SDP-ova akcija Kava s građanima. Akciji se odazvalo mnoštvo zainteresiranih mještana te su mnogi od njih željeli porazgovarati s dr. Biljanom Borzan, saborskom zastupnicom, članicom predsjedništva SDP-a i koordinatoricom 4. izborne jedinice. Osim nje i članova lokalne Općinske organizacije SDP-a za razgovor uz kavu sa mnogim simpatizerima i članovima stranke bio je na raspolaganju i predsjednik Županijske organizacije Virovitičko-podravske županije Tomislav Žagar. Posjetitelje je zanimao plan Kukuriku koalicije poznat kao Plan 21 te su mnogi postavljali pitanja vezana za što brži oporavak zajednice. Svi su se složili oko lošeg stanja u državi te spremnosti i velikoj želji za što skorijom promjenom na bolje.
Općinska organizacija SDP-a Pitomača
----------------------------------------
OBRAZOVANJE - Danas,05.listopada obilježava se Svjetski dan učitelja.Naša mala Pitomača postala je u svijetu poznata upravo po jednom učitelju, Mirku Laušu.
U pitomačkoj Osnovnoj školi Petar Preradović osniva i vodi dramsku grupu, literarnu, novinarsku i recitatorsku sekciju već početkom 50 godina prošlog stoljeća a 1955. osniva školsku fotosekciju, jednu od prvih u Hrvatskoj, dok 1957. nabavlja prvu filmsku kameru i osniva kinoklub, za djecu i za odrasle, nazvan nekoliko godina kasnija "Slavica". Filmovi Kinokluba Slavica prikazuju se u Amsterdamu, Baselu, Beču, Bukureštu, Berlinu, Londonu, New Yorku, Madridu, Montrealu, Halifaxu, Teheranu…i raznose naše ime širom svijeta.
Pitomački učitelj Mirko Lauš proslavio je naše malo podravsko mjesto u cijelom svijetu
U Pitomači su 1967. i 1985. održane, zahvaljujući aktivnostima i uspjesima Mirka Lauša, savezne revije dječjih filmova, a od 1971. do 1988. i sedamnaest festivala dječjeg amaterskog filma FEDAF, sa više 1300 prikazanih filmova iz 150 dječjih klubova. Početkom sedamdesetih nabavljena je i oprema za videosnimanje i montažu pa Pitomača postaje jedan od prvih domaćih dječjih klubova s novom tehnologijom.
Odlaskom Mirka Lauša u mirovinu gasi se i aktivnost Slavice, na čije blistave dane danas podsjećaju dvije sobe u staroj školskoj zgradi, u kojima su pohranjene brojne diplome i priznanja, odavno zastarjela oprema i drugi muzeološki artefakti najslavnijega dječjeg filmskog i videokluba s područja bivše Jugoslavije.
Mirko Lauš bio je među zapaženim predavačima škola i seminara filmske kulture za voditelje školskih filmskih klubova i nesebično je prenosio mlađim kolegama znanje i metodologiju rada s djecom. Autor je knjige Trideset godina Kinokluba Slavica te niza priloga u stručnim časopisima.
Snimao je još godinama, nakon odlaska u mirovinu, od lokalnih događanja, kao svojevrstan medijski historiograf Pitomače, do svadbi i krstitki, kojima je popravljao skromnu učiteljsku mirovinu. Bio je i, možda, najstariji ratni snimatelj u Hrvatskoj, tijekom devedesetih. (izvor:Hrvatski filmski savez)
Danas, ove 2011.godine, na Svjetski dan učitelja, učitelji Virovitičko-podravske županije dobili su i čestitku od našeg mladog župana Tolušića koji kaže...
„Dragi učitelji, u povodu Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, želim Vam, u ime Virovitičko- podravske županije i svoje osobno ime, čestitati Vaš dan, zaželjevši Vam mnogo strpljenja i ljubavi u obavljanju Vaše, za društvo, iznimno važne zadaće. Upravo Vi, dragi naši učitelji, čuvari ste naše stoljetne bogate tradicije, putokaz ste našoj djeci, našoj svijetloj budućnosti čuvajući i prenoseći najveće bogatstvo koje jedan narod može imati – znanje. Virovitičko-podravska županija je u posljednjih nekoliko godina pokrenula brojne projekte ulaganja u školstvo, izgradila mnoge škole i sportske dvorane, jer smo svjesni kako je ulaganje u znanost, u obrazovanje, u znanje, jedino pravilno ulaganje u budućnost, kako naše djece, tako i nas samih, jer ulaganje u obrazovni sustav je nositelj razvitka i napretka našeg društva i cjelokupne zajednice. Želim Vam mnogo uspjeha u budućnosti, uz želju da i nadalje, jednako dobro i uspješno kao i do sada, odgajate generacije mladih ljudi koje će, poštujući tradiciju, s ljubavlju prema Domovini, ponosno u modernoj Europi, predstavljati Virovitičko-podravsku županiju i jedinu nam Hrvatsku“.

I sada na kraju ovog prisjećanja i čestitanja učiteljima jedno sasvim normalno pitanje!
Da li je nova Srednja škola u Pitomači zaslužila da se nazove po pitomačkom učitelju Mirku Laušu?
----------------------------------------
OPĆINA - Započeli su radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava naselja Sedlarica kojima je predviđeno polaganje cijevi profila 110 mm u dužini od 2680 m, profila 160 mm u dužini od 1260 m, te profila 280 mm u dužini od 2300 m. Vrijednost radova iznose 2,25 milona kuna. Izvođač radova je tvrtka „Kograd“. Planirani završetak radova na ovoj investiciji predviđen je za 01. lipnja 2013. godine VIŠE
----------------------------------------
SREDNJA ŠKOLA PITOMAČA - Propustili ste prijenos na Pitomom radiju - Polaganje kamena temeljca za zgradu nove Srednje škole u Pitomači - poslušajte je na www.pitomača.net
----------------------------------------
MUP - Majka Klaudija i otac Dražen Ivanović danas su i putem medija pozvali građane da im pomognu u pronalasku nestale kćeri te da svaki koristan podatak o njoj jave najbližoj policijskoj postaji.VIŠE
----------------------------------------
PADA VLADA -Osoba tjedna - Josip Đakić - Fini uglađeni nasilnik ! 'MOŽE li Hrvatska zaštititi
Postavljanje kamena temeljca nove pitomačke Srednje škole VIŠE
građane od ovakvih agresivnih vozača?' pitao je na prošlotjednom Aktualnom prijepodnevu predsjednik Hvidre i HDZ-ov zastupnik Josip Đakić ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, aludirajući na nesreću Radimira Čačića. Na stranu Čačić i udes koji je izazvao; u normalnim državama odavno bi se povukao iz politike i čekao suđenje, ali očekivati etične političare u Hrvatskoj, isto je što i tražiti palme na Arktiku. Zanimljivo je, međutim, kada moralne standarde krene postavljati nadasve fin i uglađen dužnosnik kakav je Josip Đakić, koji je zbog nasilništva 1998. godine pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca, a uvjetno na godinu dana. Osudio ga je Općinski sud u Virovitici, i to za kazneno djelo napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, što prevedeno znači da je fizički napao policajca.

Osim toga, protiv Đakića je u razdoblju od 2001. do 2004. godine podneseno pet zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, a uglavnom se radilo o repetiranju pištolja u tuđu glavu, bacanju niz stepenice i uobičajenim svakodnevnim načinima zabave. U dobrim obiteljima roditelji su uzor svojoj djeci. Tako je Hrvoje Đakić, sin zastupnika Đakića, u siječnju 2010. uhićen nakon što je na otoku Ugljanu nasrnuo automobilom na Zadranina Predraga Vukčevića. Vukčević je lakše ozlijeđen, a Đakić je uz kaznenu prijavu koja ga je teretila za pokušaj ubojstva prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zadru. Koliko je poznato, taj slučaj još nema sudski epilog, ali je lijepo znati da upravo Josip Đakić traži da se Hrvatska zaštiti od agresivnih vozača.VIŠE
----------------------------------------
MUP - Dana 5. i 6. listopada u vremenu od 7 do 19 sati na području PU virovitičko – podravske,će se od strane nekoliko vozila Mobilne jedinice policije – tzv. Presretača, provesti PREVENTIVNO – REPRESIVNA AKCIJA, usmjerena na pojačan nadzor brzine kretanja vozila i sudjelovanja u prometu sudionika pod utjecajem alkohola.VIŠE
----------------------------------------
SREDNJA ŠKOLA PITOMAČA - Prvi potpredsjednik Hrvatskoga sabora Stjepan Sulimanac-Štefina, jedan je od rijetkih političara koji će imati čast da se po njemu nazove jedna odgojno-obrazovna ustanova...VIŠE
----------------------------------------
SREDNJA ŠKOLA PITOMAČA - Nisu nam došli na kamen temeljac niti Jadranka a bogme niti Šeks...VIŠE
----------------------------------------
MUP - 4. listopada u 2.35 sati, pol. službenici PP Pitomača, prilikom kontrole i nadzora prometa u mjestu Pitomača, zatekli su tridesetdevetogodišnjeg Z.D., kako pod utjecajem alkohola od 3.31 promila, upravlja osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka, iako mu je od strane nadležnog Prekršajnog suda pravomoćnim rješenjem, izrečena Zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije do 28. veljače 2012. godine. Slijedi podnošenje Kaznene prijave, zbog počinjenja KD iz čl. 308 KZ.VIŠE
----------------------------------------
RIJEKA DRAVA - U Koprivnici se obilježavaju Dani Drave. Riječ je o manifestaciji kojom se želi upozoriti na važnost očuvanja prirodnih obilježja te rijeke.
Ove su godine ekolozi i ljubitelji prirode zadovoljni jer je, od Čakovca do Osijeka, područje uz Dravu proglašeno Regionalnim parkom Mura - Drava. To je prvi takav park u zemlji i jedno od najvećih zaštićenih područja u Europi.
No, proglašenjem Regionalnog parka Mura - Drava ne prstaje briga za očuvanje rijeke Drave. Ekolozi imaju pune ruke posla jer žele da ovo područje postane dio UNESCO-ova velikog zaštićenog područja.VIŠE
----------------------------------------
GOSPODARSTVO - Ispred Doma kulture u Đurđevcu održana je, u subotu 01.10.2011., izložba meda te proizvoda od meda uz degustaciju i prodaju, te izložba proizvoda i opreme za pčelare. Izlagali su pčelari iz udruge „Bagrem“ i pčelari iz Koprivnice i Križevaca, te susjednih županija: Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Varaždinske. Bio je to 8. Đurđevečki medveni den i 1. županijsko ocjenjivanje meda, te 80. godišnjica Pčelarskoga društva Đurđevac.VIŠE
----------------------------------------
SREDNJA ŠKOLA PITOMAČA - teme za završni rad zanimanja agroturistički tehničar i poljoprivredni gospodarstvenik.
-UČENICI SREDNJE ŠKOLE PITOMAČA PRIPREMILI SU SVEČANI DOMJENAK ZA PREDSJEDNICU VLADE
-POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVU ŠKOLU VIŠE
----------------------------------------
KARATE - 1. KOLO KUPA SZH, Lepoglava:U Lepoglavi je 02. 10. 2011. održano 1. kolo Kupa SZH na kojem je sudjeloao i Karate klub Pitomača. U konkurenciji 200-tinjak natjecatelja iz svih klubova naše regije nastupili smo sa 7 natjecatelja i 2 ekipe. Ovo natjecanje je jedan od uvjeta za nastup na Prvenstvu Hrvatske pa stoga vesele dobri rezultati. Naši natjecatelji postigli su slijedeće plasmane:
foto:Karate klub Pitomača

KATE:
UČENICE A LIGA
1. Tudić Veronika - 5. mjesto
UČENICI A LIGA
1. Bogović Marko - 1. mjesto
MLAĐI KADETI A LIGA
1. Prtenjača Dominik - 1. mjesto
MLAĐE KADETKINJE EKIPNO
1. Pitomača (Rep, Tudić, Ban) - 1. mjesto

BORBE:
UČENICE +45kg A LIGA
1. Šolinić Tena - 1. mjesto
2. Rep Marta - 3. mjesto
UČENICI -30kg A LIGA
1. Bogović Marko - 1. mjesto
MLAĐE KADETKINJE -45kg A LIGA
1. Ban Dora - 3. mjesto
MLAĐE KADETKINJE +45kg A LIGA
1. Rep Marijana - 3. mjesto
MLAĐE KADETKINJE EKIPNO
1. Pitomača (Šolinić, Rep, Ban) - 2. mjesto

Ovo je bilo prvo natjecanje nakon pripremnog perioda pa smo jako zadovoljni postignutim. Ima još mjesta za napredak, na čemu moramo poraditi za u nastavku sezone. Nadam se da ćemo ovim tempom nastaviti i dalje. Posebno veseli konstantnost nekih natjecatelja, te što neki redovito ostvaruju dobre plasmane i u katama i u borbama. Slijedeći nastup je već 22. 10. u Daruvaru na međunarodnom turniru Darfest.
Karate klub Pitomača
----------------------------------------
VIDEO - Paganini band i Darko Marić : Skela kaj navek stoji
Autor teksta : Darko Marić,Autor muzike : Darko Marić,Aranžman : Emil Gabrić
Ferdinandovac 24. kolovoz 2011.

----------------------------------------
ZAŠTITA OKOLIŠA - Načelnik Općine Pitomača na informativnoj prezentaciji novog Priručnika za turističke projekte u sklopu IPA CBC HU-HR programa...Za treći poziv na natječaj za potencijalne glavne korisnike i projektne partnere te generiranje projektnih turističkih ideja za čitavo područje Virovitičko-podravske županije. Za ovaj natječaj bit će osigurano 21.036.735,00 EUR, dok će u okviru Prioriteta 1 – Održivi okoliš i turizam, za Mjeru 1.2. Održivi turizam u riječnom području Mura-Drava-Dunav biti osigurano 17.655.090,00 EUR. VIŠE
----------------------------------------
BICIKLIZAM -Panonski biciklistički maraton 2011. Jedini učesnik iz VPŽ između 50 prijavljenih bio je pitomačan Zdravko Poljak koji je bez problema odvozio svih 210 kilometara u vremenu između 6,30 i 16,00 sati. Pravac kojim se vozilo bio je Bjelovar-V. Zdenci-Daruvar-Pakrac-Okučani-N. Gradiška sve do Etno sela u staroj Kapeli kod Slavonskog Broda. VIŠE
----------------------------------------
SPORT - Sportske vijesti,rukomet;nogomet,VIŠE
----------------------------------------
ZAŠTITA OKOLIŠA - Rijeka Drava na Youtube-u:proljeće u Regionalnom parku kod Jelkuša,Drava u serijalu BBC-a,SOS-Save Our Sprud,Križnica-uzduž i popreko,Križnica-naselje preko Drave,podravski rat za šljunak,Drava u prilogu Euronews-a,...

----------------------------------------
DDK - Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica i transfuzija Opće bolnice Virovitica,29.09.2011. godine održali su treću po redu akciju dragovoljnog darivanja krvi u Pitomači.VIŠE

- 16:48 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.