LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

U manje od mjesec dana tri đurđevačke volonterke ponudile gradu tri razvojna projekta - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

13.11.2010., subota

U manje od mjesec dana tri đurđevačke volonterke ponudile gradu tri razvojna projekta

Kad su tri mlade podravske intelektualke, Silvija Lukačin, Martina Bot i Marija Zvonar, pred mjesec dana dobile priliku da mjesto liste Zahoda za zapošljavanje zamjene sa stalnim radnim mjestom volontera u Gradu Đurđevcu, nisu dugo oklijevale i promišljale kako potrošiti svojih osma sati radnoga vremena.
foto:Đurđevac.hr
Prve dvije diplomirane ekonomistice s financijama kao specijalnošću, a treća prvostupnica javne uprave, ili upravna pravnica, pune znanja i kreativnosti, radnoga elana i volje, Martinu Mahoviću, novom pročelniku netom osnovanoga gradskoga Ureda za razvoj i pripremu projekata, nametnule su ubrzani tempo rada.

Njemu i gradonačelniku Slavku Gračanu, nakon njihovih prijedloga i predloženih projekata nije ostalo ništa drugo, nego da u sklopu novoga Ureda ustanove Projektni inkubator.
-Već je ovoga petka u Koprivnici naša Silvija Lukačin imala prezentaciju projekta Izgradnje biciklističke staze Đurđevac-Nagyatad, nove Prekodravske rute, za naše i mađarske sudionike u projektu. Taj ćemo projekt kandidirati za sredstva prekogranične suradnje u sklopu CROST II, „Drava spaja, a ne razdvaja“. U skladu je to sa nacionalnom strategijom poticaja razvoja posebnih oblika turizma na kontinentu „Zelena brazda“ i Razvojnim operativnim programom naše Županije, te nastavak na do sada izgrađenu Dravsku i Bilodravsku rute-sjever, a u segmentu povezivanja Balaton-Lonjsko polje.

Prekodravska ruta bi trebala, najkraćim putem, preko obnovljene skele kod Ferdinandovca, povezati projektne partnere s naše i mađarske strane,
ističe pročelnik Martin Mahović i dodaje da joj je cilj ne samo izgradnja nove biciklističke staze, nego na njoj i razvoj seoskog turizma, a time i revitalizacija sela uz nju.
- Izgradnja biciklističke staze povezala bi Grad Đurđevac, te općine Kalinovac i Ferdinandovac s naše, te njihove prijateljske mađarske općinu Vizvar, Bolho, Tarany i Grad Nagyatad s mađarske strane, napominje voditeljica projekta Silvija Lukačin.
I dok je Silvija bila projektno zaokupljena prekograničnom suradnjom i prezentacijom svojega projekta teškog preko 53.000 eura, Marija Zvonar i Marija Bot, koje u Projektnom inkubatoru volontiraju tek od 1.studenoga, već su poodmakle s dva nova projekta.
Marija već radi na evidentiranju i sistematiziranju podataka za izradu Turističkog vodiča Grada Đurđevca, a Martina Bot se okrenula novim medijima, internetu i Facebooku i već radi na pokretanje poduzetničkog web.portala Grada Đurđevca, s webburzom za Grad i područje đurđevačke Podravine.
Đurđevac.hr

- 09:50 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.