LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Traži se blagoslov za uništavanje pitomačkog Jelkuša! - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

09.11.2010., utorak

Traži se blagoslov za uništavanje pitomačkog Jelkuša!

SOS-Save Our Sprud
Jelkuš- zaštićeni krajobraz, omeđen hrvatsko-mađarskom granicom i rijekom Dravom na području općine Pitomača. Izoliran je, stanište je ptica i pješčani je sprud. Zaštićen je osim po Zakonu o zaštiti prirode RH i po EU direktivama o pticama i staništima.
Od 2008. godine Jelkuš se nalazi u obuhvatu regionalnog parka „Područje rijeke Mure i Drave“ (preventivna zaštita).IZVOR:JU za zaštitu prirode Vpž


Ali! Hrvatske vode opet napadaju na rijeci Dravi!?
Ovaj puta je u pitanju jedini pitomački dravski sprud,na samom ulasku u Virovitičko-podravsku županiju.Veći dio spruda nalazi se i u Koprivničkoj županiji,točnije Općini Podravske Sesvete ali cijeli zahvat će se provesti na Zaštićenom krajobrazu Jelkuš koji spada pod Općinu Pitomača (Virovitičko-podravska županija).
Nekom čudnom logikom, taj dio zaštićene prirode žele UNIŠTITI!!!
Pod izgovorom da Drava udara i uništava obaloutvrdu, jedan jedini sprud na području Općine Pitomača će se uništiti.

opis slike


Iza obaloutvrde NEMA niti građevina niti ljudi,ni pruge, nego samo poljoprivredno zemljište slabe kvallitete.
U sljedećih mjesec dana imamo priliku proučiti Studiju uništavanja riječnog spruda na Jelkušu ( Zaštićeni krajobraz u Općini Pitomača, katastarski u Općini Podravske Sesvete). Poslije ovih mjesec dana započinje Javna rasprava da li želimo uništiti jedan jedini sprud na području Općine Pitomača i Podravske Sesvete a sve... radi tkz."čuvanja umjetno napravljenih obaloutvrda" koje brane relativno nevažne poljoprivredne površine.
Da se nebi jedan dan probudili i krenuli u lov, ribolov, na izlet ili odveli drage goste da vide prekrasnu pitomačku prirodu i rijeku Dravu, pročitajte Studiju uništavanja ovog našeg dravskog spruda te reagirajte na vrijeme!
S ciljem upoznavanja ljudi našeg kraja o početku uništavanja dravskog spruda na Jelkušu, napravljena je Facebook stranica (SOS-Save Our Sprud) o toj problematici na koju možete staviti svoje fotografije Jelkuša i rijeke Drave, uključiti se u kreiranje stranice te voditi rasprave na Forumu.

- 18:19 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.