LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Likovne kolonije u Trepči kod Ferdinanta i Novoj Rači - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

09.06.2010., srijeda

Likovne kolonije u Trepči kod Ferdinanta i Novoj Rači

Likovne kolonije u Trepči kod Ferdinanta i Novoj Rači

bN


Na obiteljskom gospodarstvu Franje i Slavice Pantelić u Trepči u sklopu dana općine Ferdinandovac 30. svibnja, održana je druga likovna kolonija.
Druženje je krenulo uz doručak i rad svakog slikara, kipara u svojoj tehnici. Uskoro se pridružili domaći podravski mužikaši. Poslije ručka nastavljen je rad uz glazbu do sitnih sati. Sudjelovalo je 27 umjetnika slikara i 2 kipara u drvu i glini. Radilo se u tehnici ulje na platnu, ulje staklo, suhi pastel i akvarel. Nastale su i dvije umjetničke fotografije. Slikari su stigli iz Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Koprivnice, Virja, Bjelovara, Virovitice, Đurđevca, Kloštra, Pitomače i Hlebina. Koloniju je posjetio predsjednik mjesnog odbora, te zamjenik i načelnik općine Ferdinandovac. Domaćini se zahvaljuju svim slikarima i vrijednim pomagačima do iduće kolonije.
Imena sudionika: Mladen Brusač, Žana Brusač, Milka Novosel, Mirko Pikivaća, Slobodan Blaževski, Marijan Farkaš, Milena Petković, Mladen Palić, Josip Gregurić, Stjepan Pongrac, Vlado Dolenec, Petar Petrović, Franjo Perović, Franjo Mihočka, Ivana Hadžija, Nadica Markov, Adrijana Ribić, Monika Krčmar, Mirko Horvat, Ivica Kančal, Darko Domitrović Miky, Ivan Peić, Željko Derežić, Mato Zeman, Žarko Giba, Martina Fuk i Krešo Juratović.

U Novoj Rači 22.V.2010. održana je 4. likovna kolonija. Prigodom dana općine slikare, iz više županija, dočekao je načelnik općine Žaljko Sabolić. Udruga „Kloštranska paleta“ okupila je više slikara iz svoje županije i iz općine Pitomača.
Slikalo se u parku sa temom po izboru. Radovi su predani načelniku koji je uručio zahvalnicu i mali poklon svakom sudioniku. Novac od aukcije slika biti će darovan za Božić bolesnoj djeci iz njihove općine.

bnovosel

- 20:54 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.