LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomača
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

31.05.2010., ponedjeljak

NK Otrovanec prvak 3. Županijske nogometne lige - skupina Virovitica - Pitomača


Nogometaši Otrovanaca novi su prvaci 3. Županijske nogometne lige - skupina Virovitica - Pitomača. O prvaku je odlučila utakmica između Otrovanca i Svetog Đurđa koja je u Otrovancu odigrana pred više od 300 gledatelja a završila je rezultatom 2:2.

- 19:57 - Isprintaj - #

Održana 10. sjednica Općinskog vijeća

Prošlog je petka na saziv predsjednika Općinskog vijeća naše općine, Mirka Pavlekovića, održana 10. po redu sjednica Općinskog vijeća na kojoj su izabrani članovi općinskog Savjeta mladih za naredno dvogodišnje razdoblje, kao i dobitnici općinskih javnih priznanja za ovu godinu, a nakon proteka roka javnog uvida donesene su i Izmjene i dopune općinskog Programa raspolaganja državim poljoprivrednim zemljištem, kao i odluka o akcijskoj cijeni naknade za priključenje na sustav javne odoopskrbe i javne odvodnje za razdoblje od 01. lipnja do 30. rujna ove godine.

U novi saziv Općinskog savjeta mladih Općine Pitomača izabrani su Anita Ingola iz Otrovanca, Darijo Lončarić, Mateja Grgačić, Matea Jembri Novak, Marina Bukovčan i Vedrana Šantek iz Pitomače, te Bonita Bastalić iz Dinjevca.

Ovogodišnji dobitnici Srebrne plakete „Grb Općine Pitomača“ su DVD Kladare i DVD Otrovanec, dok će Povelje Općine Pitomača s likom Petra Preradovića na skorašnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća biti dodijeljene KUD Otrovanec, Milanu Šelimberu, Mladenu Baliću i Julijani Pečar iz Pitomače, Mateji Fras iz Kladara, te Alenu Dokušu iz Dinjevca.

Iako je dnevnim redom bilo predviđeno, prije sjednice odlučeno je da zbog potrebe završetka i dorade materijala općinski vijećnici na ovoj sjednici neće raspravljati o odabiru najpovoljnijih ponuditelja po raspisanom natječaju za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača, kao niti prijedlogu za korekciju cjenika t.d. „Komunalno Pitomača“ d.o.o.
Pitomača.hr

- 17:54 - Isprintaj - #

Općinsko vijeće donijelo akcijske iznose naknade za priključenje na komunalnu infrastrukturu

Općina Pitomača u razdoblju od 01. lipnja 2010. do 30. rujna 2010. godine omogućiti će, po povlaštenim, akcijskim iznosima naknade za priključenje, stjecanje prava na priključenje građevine odnosno građevinskog zemljišta, odnosno stjecanje prava na priključenje poslovne građevine odnosno građevinskog zemljišta namijenjenog poslovnoj namjeni, na sustav javne vodoopskrbe i sustav javne odvodnje na području općine Pitomača, fizičkim i pravnim osobama.
Naknada za priključenje na sustav javne vodoopskrbe za stambeni prostor iznosi:
- 500,00 kuna, za jednokratnu uplatu naknade za priključenje stambene građevine, odnosno građevinskog zemljišta, na području općine Pitomača koje je pokriveno vodoopskrbnim sustavom,
- 500,00 kuna, za jednokratnu uplatu naknade za priključenje više stambene građevine, odnosno građevinskog zemljišta na kojem je izgrađena ili se planira graditi više stambena građevina, za svaku samostalnu stambenu jedinicu (stan, lokal, garaža ili slično),
Naknada za priključenje na sustav javne odvodnje za stambeni prostor, iznosi:
- 2.000,00 kuna, za jednokratnu uplatu naknade za priključenje na sustav javne odvodnje za stambenu građevinu odnosno građevinsko zemljište,
- 2.000,00 kuna, za jednokratnu uplatu naknade za priključenje više stambene građevine, odnosno građevinskog zemljišta na kojem je izgrađena ili se planira graditi više stambena građevina, za svaku samostalnu stambenu jedinicu (stan, lokal, garaža ili slično).
Naknada za priključenje na sustav javne vodoopskrbe za poslovni prostor plaća se prema kapacitetu predviđene mjesečne potrošnje i iznosi:
- 2.000,00 kuna, do 600 m3 predviđene mjesečne potrošnje, za jednokratnu uplatu,
- 3.000,00 kuna, od 601 do 3.600 m3 predviđene mjesečne potrošnje, za jednokratnu uplatu,
- 1.000,00 kuna više, za svakih daljnjih 3.600 m3 predviđene mjesečne potrošnje, za jednokratnu uplatu.
Naknada za priključenje na sustav javne odvodnje, za razdoblje od 01. lipnja do 30. rujna 2010. godine, za poslovni prostor plaća se prema kapacitetu predviđene mjesečne potrošnje i ispuštenih količina otpadne vode i iznosi:
- 2.000,00 kuna, do 600 m3 predviđene mjesečne potrošnje, za jednokratnu uplatu,
- 4.000,00 kuna, od 601 do 3.600 m3 predviđene mjesečne potrošnje, za jednokratnu uplatu,
- 2.000,00 kuna više, za svakih daljnjih 3.600 m3 predviđene mjesečne potrošnje, za jednokratnu uplatu.
Pitomača.hr

- 16:47 - Isprintaj - #

Vakula: U emisiji 'Vrijeme' davat ćemo prognozu za 6 dana

Zoran Vakula


Već duže vrijeme razmišljali smo o novoj emisiji s vremenskom prognozom, u kojoj će se, uz svakodnevno sažeto komentiranje vremena tekućeg dana, dati i prognoza za sljedećih šest dana, kako bi televizijski gledatelji već u nedjelju navečer mogli polako početi planirati aktivnosti za slijedeći vikend. I, eto, sad imamo emisiju nazvanu “Vrijeme”, koja će se svakog dana u 19.20 sati prikazivati na Prvom HTV-ovom programu, a trajat će dvije minute - kaže Zoran Vakula.

Najviše temperature
On će zajedno s kolegama meteorolozima u toj emisiji davati prognozu posebno za kopneni, posebno za primorski dio zemlje, a uz znakove vremena na TV ekranu pritom će se prikazivati najviša temperatura zraka za Zagreb, Osijek, Gospić, Rijeku, Split i Dubrovnik.
Nikad dovoljno informacija

Uz “Vrijeme”, sama vremenska prognoza emitirat će se potom i na kraju Dnevnika, kako je publika već navikla, a prognostičari i vodstvo HTV-a smatraju da informacija o vremenu nikad nije dovoljno.
Jutarnji list

- 08:42 - Isprintaj - #

29.05.2010., subota

Pto-Merkur izlaže na 6.Danima beba,djece i trudnica

Pto-Merkur izlaže na 6.Danima beba,djece i trudnica koji se od 28.5.-30.5.održava na Zagrebačkom velesajmu u 5.paviljonu.

PTO-Merkur Pitomača


Proizvodno-trgovački obrt "Merkur" osnovan je 1992. godine. Bavimo se proizvodnjom dječje odjeće koja se koristi prilikom krštenja novorođenčadi (tzv. krštenica). Artikli su izrađeni od najkvalitetnijih materijala u čipki i satenu, no isto tako neke artikle izrađujemo i u plišu. Pojedini detalji se izrađuju i obrađuju ručno. Proizvodnja zahtjeva obilje vještine, pažnje i ljubavi što je naposljetku prepoznatljivo na finalnom proizvodu.
Pto-Merkur izlaže svoju paletu proizvoda pod nazivom Mali Anđeo.
PTO-Merkur Pitomača PTO-Merkur Pitomača
Mali Anđeo je naziv brenda te se može naći diljem Hrvatske u svim boljim prodavaonicama. Sajam je izložbeno - prodajnog karaktera, te je najveći takve vrste u ovom dijelu Europe. Nadamo se dobroj posjećenosti, te ujedno koristimo priliku za promociju naših novih artikala, te izravno osluškujemo potrebe i zahtjeve potrošaća.
Također pokušavamo proboj na inozemna tržišta,te u tu svrhu pripremamo se za predstojeći sajam u Koelnu.
Mali Anđeo je ujedno i naziv našeg Butika u Zagrebu,koji se nalazi u Importanne Galeriji,Trg D.Iblera 10/1.
PTO-Merkur Pitomača PTO-Merkur Pitomača
Pto-Merkur Pitomača

- 15:02 - Isprintaj - #

28.05.2010., petak

Koncert ansabla "Kočani orkestar" iz Makedonije

kočani orkestar


U pitomačkoj kino dvorani, u srijedu, 02. lipnja ove godine, u organizaciji Kazališta Virovitica i pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača, svoj će koncert održati Kočani orkestar iz Makedonije.

Ovaj proslavljeni gypsy brass band izvodi sve aspekte tradicionalne romske glazbe, od furioznih kola i svadbenih veselica do elegičnih tužbalica, kroz lepezu bogate makedonske glazbene tradicije, te balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja.

Ovaj ansabl predstavlja jednu od najcjenjenijih romskih postava u svijetu i česti su učesnici prestižnih međunarodnih festivala poput Roskilde (Danska), WOMAD (Velika Britanija) i Sfinks (Belgija), te kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe u svijetu. Koncert započinje u 21,00 sat, a ulaz je besplatan.

Pitomača.hr

- 19:24 - Isprintaj - #

Skandalozno: Podravske osnovnoškolce voze u neispravnim i opasnim autobusima!

INSPEKCIJSKIM nadzorom kojim se kontrolirala ispravnost 24 autobusa koja prevoze školsku djecu u Virovitičko-podravskoj županiji ustanovljeno je da 18 od njih ne ispunjava uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima koje moraju ispunjavati autobusi kojima se prevoze djeca.

Nadzor su od 10. do 14. svibnja provodili policajci zajedno s inspektorima cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i veza. Provjeravali su se autobusi koji voze učenike iz svih 14 osnovnih škola u županiji, izvijestila je Policijska uprava virovitičko-podravska.

Šest autobusa odmah isključeno iz prometa
Nalaz inspekcije je porazan jer je šest autobusa odmah isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti. To znači kako su se djeca posljednjih dana vozila u potpuno nesigurnim autobusima.

Policija će zbog propusta kod tih šest autobusa podnijeti optužni prijedlog protiv pravne i odgovorne osobe. Prekršajne prijave zaradit će i vozači autobusa koji su se kockali životima osnovnoškolaca. Skandalozna je činjenica da su u tim autobusima bili neispravni uređaji za upravljanje, kočnice, svjetla.

Djeca mogla propasti kroz rupe u podu
Nadalje se navodi kako su se djeca vozila u autobusima u kojima nisu ugrađeni sigurnosni pojasevi, a sjedala nisu imala dodatne naslone za glavu i ruke. "Neki su autobusi u tako derutnom stanju da imaju rupe u podu pa postoji opasnost od propadanja putnika, odnosno djece", stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske.

O nadzoru su obaviješteni prijevoznik i naručitelj toga prijevoznika. Iako smo glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske Josipa Štajdohara upitali koji je prijevoznik ugrožavao djecu u toj županiji, on nam na to pitanje nije želio odgovoriti.
Index.hr

- 16:00 - Isprintaj - #

Udruga PING: Rock fest 2010.


U subotu 12. 6. na stadionu NK "Pitomača" u Pitomači sa početkom od 18 sati počinje ROCK FEST. Organizator ovog koncerta je udruga PING uz punu podršku Općine Pitomača (od 12. - 20. 6. traju Dani Općine Pitomača). Na njemu će nastupiti kultni Rock band Divlje Jagode sa predgrupama: Irritus i Crni Humor iz Virovitice te TILT iz Pitomače.
Pozivamo sve članove koji su zainteresirani oko organizacije ovog koncerta da dođu u četvrtak (3.6.) u prostoriju Udruge u 20 sati na sastanak radi dogovora i podjele poslova oko organizacije ovog koncerta.

Udruga PING organizira 12.lipnja (subota) 2010. s početkom u 18 sati na stadionu NK Pitomača VELIKI ROCK KONCERT na kojem nastupaju:
WEB: Divlje jagode
WEB:Irritus
WEB:Crni humor
WEB:Tilt
Cijena ulaznice: 20 kuna
http://www.udruga-ping.hr/

- 15:02 - Isprintaj - #

Održana dodjela uvjerenja o osposobljenosti za zanimanja voćar/vinogradar i povrtlar

Pučko otvoreno učilište Slatina
U četvrtak su u pitomačkoj kino dvorani, uz nazočnost zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Zdravka Dijakovića, pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu Ana Marije Petin i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijele Fabric Fabijanac, polaznicima osposobljavanja odraslih osoba za zanimanja voćar/vinogradar i povrtlar, podijeljena uvjerenja o osposobljenosti.
Na području Virovitičko-podravske županije, koja je troškove osposobljavanja i sufinancirala proračunskim sredstvima, navedeni program naišao je na veliko zanimanje te će uvjerenje o osposobljavanju odraslih osoba za ova zanimanja, dobiti ukupno 452 osobe, od čega 177 s područja naše općine.
Pitomača.hr

- 07:55 - Isprintaj - #

25.05.2010., utorak

Sazvana 10. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

Predsjednik Općinskog vijeća naše općine, Mirko Pavleković, za naredni je petak sazvao 10. po redu sjednicu Općinskog vijeća
na kojoj će, prema predloženom dnevnom redu, vijećnici raspravljati o odabiru najpovoljnijih ponuditelja po raspisanom natječaju za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača, kao i o utvrđivanju prijedloga Izmjena i dopuna općinskog Programa raspolaganja državim poljoprivrednim zemljištem, nakon proteka roka u kome je isti bio izložen javnom uvidu.
Općinski će vijećnici odlučiti i o dobitnicima općinskih javnih priznanja za ovu godinu, a između desetak pristiglih kandidatura, izvršiti će i odabir sedmero članova novog saziva Savjeta mladih Općine Pitomača.
Pitomača.hr

- 18:36 - Isprintaj - #

Darivanje krvi u Pitomači

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica i transfuzija Opće bolnice Virovitica,25.05.2010.godine održali su akciju dragovoljnog darivanja krvi u Pitomači.
Odazvalo se je i krv darivalo 38 dragovoljnih darivatelja krvi i to:
Ivica Varga,Zdravko Gucek,Petar Čupen,Petar Begović,Miroslav Bato,Srećko Čop,Karlo Miloš,Marijan Hencl,Nikola Sabo,Siniša Delić,Marin Begović,Stjepan Crnec,Željko Veršec,Stjepan Jakupec,Jasminka Jakupec,Andrija Brletić,Marija Demšić,Tomo Šantek,Davor Grgičin,Marin Rengel,Željko Kranjc,Ivica Kalenik,Željko Strahonija,Božidar Magić,Tomislav Jakupec,Zlatko Jakupec,Mario Domović,Mladen Greguraš,Damir Vujasin,Božica Gobac,Zlatko Ban,Mario Župan,Stjepan Kolar,Ivica Kuzman,Nada Crnec,Petar Veličan,Saša Crnec i Žan Botković.

Idući tjedan održati će se drugi dio akcije darivanja krvi za mještane Pitomače i okolnih mjesta.

Hvala za darovanu krv.
GDCK VIROVTICA

- 18:34 - Isprintaj - #

Sportski rezultati prošloga tjedna

Općinski nogometni četvrtoligaši jučer su na rasporedu imali svoje utakmice 28. kola IV. HNL sjever, skupina B, u kojima su nogometaši NK „Pitomača“ kao gosti sa 0:1 poraženi od nogometaša NK „Mladost“ u Čačincima, dok su prvi proljetni poraz doživjeli i nogometaši NK „Croatia“ iz Grabrovnice, od kojih su u derbiju kola sa 0:2 bili uspješniji gostujući nogometaši NK „Kalinovac“. Prije ovih utakmica, u srijedu su u županijskom kup natjecanju nogometaši NK „Pitomača“ kao gosti sa 0:4 poraženi od nogometaša drugoligaša HNK „Suhopolje“.
Juniori NK «Pitomača» u 20. kolu ŽNL pobijedili su vršnjake iz Gradine rezultatom 8:0, a iduće kolo gostuju kod nogometaša NK «Bilogora» u Špišić Bukovici. Juniori i pioniri U-14 NK «Croatia» gostovali su u Špišić Bukovici kod nogometaša NK «Bilogora» i pobijedili 0:14 i 0:12. Iduće kolo igraju sa NK «Sveti Đurađ».
Pioniri U-14 NK «Pitomača» igrali su 17. kolo regionalne lige protiv NK «Bjelovar» i izgubili 0:3. Pioniri U-10 i U-12 protiv svojih vršnjaka iz Bjelovara igrati će u utorak 25. svibnja u 18,30 sati. Iduće, 18.kolo ptomački pioniri putuju u Rovišće.Pioniri U-10 NK «Croatia» pobijedili su NK «Došk» Dolci rezultatom 11:0.
Veterani NK «Pitomača» u utakmici 20. kola ŽNL veterana kao gosti poraženi su sa 3:2 od veterana HNK “Suhopolje”, a iduće i svoje posljednje kolo igraju protiv NK «Bilogora« iz Špišić Bukovice.
Seniori NK «Turnašica» pobijedili su u 23. kolu II ŽNL NK «Mladost» Čačinci» 5:0, a iduće kolo gostuju kod NK «Tehničar» iz Cabune. U posljednjem 14. kolu ŽNL juniori “B”, NK «Turnašica» odigrali su neriješeno protiv vršnjaka iz Vukosavljevice, što im je bilo dovoljno da osvoje prvenstvo juniora.
Odigrano je 20.kolo III ŽNL VPŽ u kome su postignuti rezultati: NK „Mladost” Stari Gradac – NK „Otrovanec” 4:2, NK „Kladare” – NK „Sveti Đurađ“ 3:1, NK „Orešac” – NK „Aršanj” Sedlarica 3:2, dok je NK «Podravac» bio je slobodan. U idućem kolu sastaju se: NK „Otrovanec” – NK “Sveti Đurađ”, NK “Kladare” – NK „Mladost” Stari Gradac, NK “Podravec” – NK „Orešac”, dok su slobodni nogometaši NK «Aršanj» Sedlarica.

Pitomača je jučer bila domaćin trećeg po redu turnira Županijske rukometne lige za djevojčice rođene 2000. godine i mlađe, u mini-rukometu. U Pitomači je odigrano posljednjih 12 utakmica lige u kojoj je ove godine sudjelovalo šest ekipa i igralo se dvokružno, a mlade su pitomačanke ponovile prošlotjedni uspjeh svojih dvije godine starijih kolegica, te su osvojile drugo mjesto iza vršnjakinja ŽRK „Tvin-Trgocentar“ iz Virovitice, a ispred rukometašica Rukometne škole djevojčica iz Slatine, ŽRK „Dragovoljac“ iz Slatine, ŽRK „Orahovica“ i Rukometne škole Suhopolje. Pitomačanke su jučer bile bolje od RŠ Suhopolje sa 13:1, RŠD Slatina sa 9:4, te ŽRK „Orahovica“ sa 10:4, dok su u posljednjoj utakmici poražene od ŽRK „Tvin-Trgocentar“ sa 4:7. Od pitomačkih rukometašica, u najbolju petorku prvenstva izabrana je Paula Rakijašić.

U subotu je u Zagrebu, Trnsko održan 19. po redu međunarodni „Croatia cup„u karateu na kojemu je nastupilo 500-tinjak natjecatelja iz 13 država, a na kojem je nastupila i članica Karate kluba «Podravski sokol» Erika Čižmar. Erika je nastupila u borbama, u kategoriji mlađe učenice, te osvojila odlično treće mjesto u jakoj međunarodnoj konkurenciji.
Pitomača.hr

- 15:33 - Isprintaj - #

Ženska desetina DVD Kladare među najboljima na natjecanjima


Državno natjecanje vatrogasne mladeži u Šibeniku
Na državnom vatrogasnom natjecanju za mladež održanog 14,15 i 16 svibnja u Šibeniku iz Virovitičko - podravske županije sudjelovalo je 3 muške i 3 ženske desetine.

Rezultati: mladež ženska
6. mjesto DVD Kladare, 39. mjesto DVD Vukosavljevica i 49. mjesto DVD Velika Črešnjevica.

Rezultati: mladež muška
22. mjesto DVD Velika Črešnjevica, 23. mjesto DVD Kladare i 62. mjesto DVD Turnašica.




12. susreti vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije
Dana 22.05.2010. u Republici Sloveniji u mjestu Slatki vrh (Općina Šentilj) održani su 12 susreti vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije na kojima je nastupila 31 vatrogasna desetina. Iz Županije Virovitičko -
Podravske nastupila je samo ženska desetina DVD Kladare te zauzela u vrlo jakoj konkurenciji odlično 2. mjesto te tako postigla najbolji rezultat od desetina iz Republike Hrvatske.

V soboto, 22.05.2010 je v Sladkem Vrhu v Sloveniji potekalo gasilsko tekmovanje "Srečanje slovenske in hrvaške mladine", kjer je nastopilo čez 40 dobrih mladinskih ekip.
VIDEO by:tedy199

- 05:40 - Isprintaj - #

24.05.2010., ponedjeljak

Zbog neisplaćene rente načelnici priprijetili INI

Gradonačelnik S.Gračan je potvrdio da je u Kalinovcu za prošlotjednog sastanka načelnika katastarskih općina na području Pogona plinskog polja Molve, potpisao dopis kojim su načelnici Kalinovca, Novigrada Podravskog, Gole, Kloštra Podravskog, Podravskih Sesveta, Molvi, Virja, Novoga Virja i Ferdinandovca, izrazili nezadovoljstvo zbog višemjesečne neisplaćene rente potrebne za financiranje jedinica lokalne samouprave na području Pogona Molve. Oni hitno traže da im se dostavi obračun i hitno isplati novčana naknada za istraživanje i eksploataciju mineralnih sirovina na njihovu području.
Pismo nezadovoljstva je upućeno glavnom izvršnom direktoru INE d.d. Bojanu Milkoviću, predsjedniku Uprave i NO Ine, ali i ministru Šukeru i ministru Popijaču, te županu Korenu i njegovu zamjeniku Soboti.
U dopisu se gospodu podsjeća na obvezu iz Zakona o rudarstvu, ali i to da su 5.ožujka dopisom izvijestili ove jedinice lokalne samouprave da je u postupku obračun novčane naknade, međutim od tada su prošla dva mjeseca, a ta zakonska obaveza nije ispunjena.
Budući da je time ovim jedinicama lokalne samouprave onemogućeno normalno funkcionirati, a time posredno i svima onima koji s njima surađuju, dopisom se poziva da im se hitno doznače dužni iznosi. „U protivnom ćemo biti prisiljeni pokrenuti postupke prisilne naplate s obračunom svih troškova i kamata“, stoji u dopisu na koji načelnici svih katastarskih općina na području Pogona plinsko polje Molve i gradonačelnik Gračan, još uvijek čekaju odgovor. Ali i rentu…
Đurđevac.hr

- 18:55 - Isprintaj - #

Obilježen Dan mladosti

foto:Udruga antifašističkih boraca i antifašista VPŽ
U subotu, 22.05. članovi i simpatizeri Udruge Antifašista Virovitičko-podravske županije posjetili su Kumrovec, rodno mjesto Josipa Broza Tita.
Mada je u medijima provučena procjena kako je ovom prigodom, na obilježavanju Dana Mladosti, u Kumrovcu bilo oko 11 tisuća posjetitelja, domaćini su nas uvjeravali kako je bilo i više od 15 tisuća, više nego ikad do sada. Kako god, ovo malo zagorsko mjesto bilo je opsjednuto brojnim štovateljima lika i djela Josipa Broza Tita iz svih nekadašnjih republika bivše države.
Govornici u službenom dijelu ove manifestacije, redom predsjednici Antifašističkih udruga iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije te predsjednica UABA Hrvatske, istaknuli su značaj Antifašističkog pokreta na ovim prostorima te njegov značaj u borbi protiv fašističke Hitlerove vojske potpomognute brojnim satelitima i domaćim kvislinškim formacijama.
Posebno je istaknuta uloga Josipa Broza u osnivanju tog pokreta koliko god to neke, istina malobrojne, grupice žele osporiti. Jasno, u Kumrovcu je bila i jedna mala skupina ( tri autobusa i par osobnih automobila - prema riječima njihovih aktera ) koja je dijeleći letke propagirala desničarske stavove o ulozi Tita i antifašista tijekom NOB-a u namjeri da skrenu pozornost medija i javnosti. Nije im uspjelo, ostali su manje više neprimijećeni. Eto, mi smo im ovom prigodom dali zrnce publiciteta.
Iz naše županije u Kumrovec se uputilo oko sto članova i simpatizera te moramo istaknuti zadovoljstvo viđenim, odnosom domaćina prema svim gostima, mada im nije bilo lako ( Kumrovec je mala općina sa tisuću i pol-dvije tisuće mještana ). Ono što je vjerojatno i najveća vrijednost ovog velikog okupljanja antifašista jeste zasigurno činjenica da je čak polovica posjetitelja bila mlađe životne dobi a to je i jamstvo da temelji antifašizma imaju čvrsto uporište u generacijama koje dolaze te dodatno daju na značaju viziji i djelu Josipa Broza Tita koji je uporno, četiri desetljeća, isticao vrijednosti antifašizma u svjetskim okvirima. Na kraju, zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji odlaska u Kumrovec.
Sve udruge koje su putovale na ovaj skup imale su i policijsku pratnju tijekom cijelog puta. Nije za pohvaliti se što je i to potrebno u lijepoj našoj međutim sve pohvale zato upućujemo pripadnicima MUP-a koji su tog dana svoju zadaću odradili iznimno profesionalno i korektno, na centralnom skupu bili gotovo neprimjetni ali i ujedno osigurali miran, zabavan i veseo Dan mladosti-radosti.
Udruga antifašističkih boraca i antifašista VPŽ

- 12:49 - Isprintaj - #

FVK Novosti by Barica Mihoković


Prva pričest u Pitomači 09.05.2010.
Najvažnije boravište mladog čovjeka je dom. Tu se osjeća prihvaćen voljen i siguran. Mjesto blagovanja u domu je stol. Sve što jedemo mijenja nas i hrani za život. VIŠE

VUKOVARSKI VATROGASCI PROSLAVILI 135. GODIŠNJICU RADA I POSTOJANJA
U ponedjeljak 3. 5. 2010., Na Dan grada, uoči blagdana Svetog Florijana, vatrogasci DVD, JVP i grada Vukovara zajedno su obilježili 135. obljetnicu humanitarnog djelovanja DVD-a Vukovar.VIŠE

IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA VZŽ VIROVITIČKO-PODRAVSKE U ORAHOVICI
Godišnju izvještajnu Skupštinu u Orahovici 23. 4. 2010. otvorio je Milan Majetić, predsjednik VZŽ Virovitičko-podravske.VIŠE

NAJBOLJI SPREMNI ZA ŽUPANIJSKA NATJECANJA
Prema odluci VZŽ Virovitičko- podravske i VZO-a, u toku je održavanje Općinskih vatrogasnih natjecanja.VIŠE

POSVETOM NOVIH VATROGASNIH VOZILA OBILJEŽILI DAN SVETOG FLORIJANA
4. 5. 2010. blagdan Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca, povijesni je dan za vatrogasce DVD Pitomača. Nakon 30 godina dobili su novo vatrogasno kombi vozilo marke RENAULT TRAFIC sa 9 sjedala, auto cisternu MERCEDES 16 22 zapremine 7000 litara vode s visoko tlačnom pumpom.VIŠE

PETI SUSRETI FOLKLORA U OTROVANCU - 23.05.
Domaćini, KUD "Otrovanec" iz Otrovanca, organizira PETE SUSRETE FOLKLORA, u Otrovancu u nedjelju 23. 5. 2010. s početkom u 15 sati, u Društvenom domu u selu. VIŠE

- 07:34 - Isprintaj - #

22.05.2010., subota

Tehnohit-hr iz Pitomače osvojio nagradu u kategoriji Mikro poduzetnika

Pitomački obrt Tehnohit-hr, vlasnika Mladena Balića na ovogodišnjem 14. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu (NASA) osvojio je prestižnu nagradu u kategoriji Mikro poduzetnika za 2010.godinu.

HrasticoNagrada2010


Pitomački obrt Tehnohit-hr osnovan je 2004.godine a 2006.godine počinje se baviti proizvodnjom namještaja kojeg na tržište plasira pod brendom Hrastico. Namještaj se proizvodi od 100% domaćeg drveta, 100% je prirodni i traje najmanje 100 godina. Standardni dio namještaja izvoze u Englesku i Njemačku a na domaćem tržištu tvrtka oprema stambene i poslovne prostore. Posebna pažnja pridaje se razvoju programa za opremanje vinoteka i vinskih podruma gdje već imaju zavidne rezultate i reference.
Prema kriterijima Ministarstva gospodarstva, obrt Tehnohit-hr spada u Gazela firme, što znači da ima 30% veći rast u razdoblju od tri godine te da u izvozu konstantno ostvaruje više od 30% prihoda.

VIDEO: BN, dodjela nagrade pitomačkom poduzetniku Mladenu Baliću
Nagradu za najboljeg Mikro poduzetnika gospodinu Mladenu Baliću uručio je predsjednik uprave HAMAG (Hrvatske agencije za malo gospodarstvo) g.Tomislav Kovačević .
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva tradicionalno po četrnaesti put organiziralo je najveće hrvatsko okupljanje gospodarstvenika i poduzetnika s ciljem njihova upoznavanja s najnovijim poticajnim i razvojnim mjerama, koje Vlada Republike Hrvatske kreira upravo za njih.
Ovo trodnevno savjetovanje je ujedno i prilika da poduzetnici izravno upoznaju predstavnike državnih i strukovnih institucija sa svojim potrebama i problemima.
Osim pitomačkog obrta Tehnohit-hr nagrade su dobili i Poduzetnička zona Sveta Nedjelja, Poduzetnički inkubator Pakrac, Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomska škola iz Šibenika, Teksko mreža iz Zagreba, Likum - zadruga likovnih umjetnika iz Zagreba, tvrtka Solaris iz Novigrada, Adria Winch iz Splita, Brodogradnja, strojarstvo, inženjering iz Zadra, tvrtka Biovitalis iz Turčina, Tušak iz Gospića, Fugaplast iz Gola, TPK Orometal iz Orosavlja i Komet iz Preloga.
Uz nagradu, svi nagrađeni dobili su i 20.000 kuna za pokriće troškova u aktivnostima vezanim za unapređenje poslovanja.
Visoka pokroviteljica ovogodišnjeg Savjetovanja je Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske koja je uz nazočnost ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Đure Popijača i otvorila ovu trodnevnu manifestaciju . Ovogodišnje Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu (NASA) održalo se od 20. – 22. svibnja 2010. u šibenskom hotelu „Ivan“ u hotelskom naselju „Solaris“.

- 20:32 - Isprintaj - #

20.05.2010., četvrtak

Prodali maglu - Ministar Kalmeta u Saboru obznanio da u ovom mandatu ipak neće biti vožnje Ipsilonom

Kalmetina izjava konkretan je dokaz da je prošlogodišnje otvaranje radova na A12 i A13 služilo isključivo za dobivanje glasova birača na zadnjim lokalnim izborima.
Obečavajuće podravske ceste, VRATITE NAM PODRAVSKU MAGISTRALU
Ipsilon s nepoznanicom: Autocestom tek nakon 2013.
Podravci i Bilogorci mogu "odahnuti", doznali su kad će biti gotova gradnja autocesta A-12 i A-13, Podravsko-bilogorskog ipsilona. Priopćio im je to ministar Božidar Kalmeta u srijedu u Saboru, kad je, odgovarajući na zastupničko pitanje svoje stranačke kolegice Karmele Caparin, poručio da aktivnosti na autocesti idu prema zacrtanom Vladinu planu. No, začuđujuće je precizno i iskreno zazvučala sljedeća sentenca.

- Moram kazati odmah da ta autocesta neće biti gotova u ovom četverogodišnjem planu, sukladno odlukama da ćemo na svim cestovnim pravcima prolongirati rokove završetka.

"Skromnost" političara
I upravo taj navod, unatoč gotovo zabetoniranom optimizmu načelnika, gradonačelnika, župana iz regije, da se cesta gradi prema planu Vlade od 2009. do 2012., otkriva da bi zacrtano moglo završiti u - još daljoj budućnosti. Na to, pak, upućuje i odgovor iz Hrvatskih autocesta, u kojem se navodi, uz ogradu komentiranja izjava nadležnog ministra, dovršetak Ipsilona iza 2012.

- U postupku je dovršenje projektne dokumentacije za sve dionice, a traje i postupak izvlaštenja zemljišta, i sve se provodi prema Vladinom planu, a kada će biti gotovo, ovisi o završetku tog plana, dakle vjerojatno iza 2013. - kažu u HAC-u. Objašnjavaju da je za krak A-12, kojemu je krajnji cilj Koprivnica i Gola, predviđeno u ovoj godini 44,2 milijuna, a za A-13, do Bjelovara i Virovitice te Mađarske, 31 milijun kuna. Kad se tome dodaju i Kalmetine riječi da je za ovu godinu predviđeno uložiti po 95 odnosno 90 milijuna kuna, vozač iz regije uskliknuo bi: "Ipak se kreće!"

- Svjesna sam da bi građani željeli sve i odmah, posebice kada je riječ o dugo sanjanim projektima kakav je ova cesta. No u vrijeme krize, pitanje broj jedan više nisu rokovi, već opstanak planiranog projekta. Stoga u vrijeme oštrog rezanja investicija, ostanak ceste smatram velikim uspjehom - izjavila je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, a s tim da je "bitno da cesta ide", slaže se i Stjepan Milinković, šef koprivničko-križevačkog HDZ-a. Time se eventualno mogu umiriti vječni strpljivci, ali ne i oni koji često imaju prilike voziti do Zagreba.
Na "epicentru" lanjskog velebnog početka gradnje Ipsilona u Cugovcu kod Vrbovca vide samo kosture nadvožnjaka, a iza pruge u Cubincu kod Križevaca samo ploču da će ondje postojati isti takav objekt. Podravcima i Bilogorcima, bez obzira na to vjeruju li obećanjima političara, sve se manje sviđa slušati da je postupak dobivanja građevinskih dozvola za objekte ili gradnja mosta preko Bjelovacke u tijeku. Više bi željeli čuti buku bagera, viku radnika, ili doživjeti zastoj u prometu zbog radova u tijeku.
Jest da se - kako to nedavno reče i potpredsjednik Sabora i prvi čovjek HSS-a Josip Friščić - o autocesti govorilo desetljećima, ali da se danas ona gradi i to onom dinamikom kojom to novac dopušta. No, učinkovitost i uvjerljivost nije vidljiva na djelu, pa je mnogima teško zanositi se i "važnom činjenicom kako su od brojnih projekata u cestogradnji ostala samo četiri iza kojih stoji Vlada, a A12 je među njima.

Tempirani projekt
Što god pojedini političari tvrdili, ostaje evidentna činjenica da je prije nešto više od godinu dana otvaranje radova na autocesti poslužilo kao odličan način dobivanja glasova na lokalnim izborima. Ako se radovi nastave dosadašnjom dinamikom, nema sumnje oko koje će se teme vrtjeti predizborna kampanja uoči idućih lokalnih izbora, tempiranih za svibanj 2013.
Večernji list

- 21:42 - Isprintaj - #

19.05.2010., srijeda

Projektu Regionalni park Mura-Drava kao dio Virovitičko-podravske županije 50.000,00 kuna Ministarstva kulture

Projektu Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije “Regionalni park Mura-Drava kao dio Virovitičko-podravske županije”, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, prema II. Javnom pozivu za prijavu projekata iz područja zaštite prirode u svrhu financiranja iz sredstava državnog proračuna raspoloživih u 2010. godini, odobrilo je 50.000,00 kuna. Cilj ovog projekta je informirati i educirati predstavnike regionalne i lokalne samouprave Virovitičko-podravske župaije te lokalno stanovništvo s vrijednošću i važnošću zašite Regionalnog parka “Mura-Drava” te sa svim predloženim mjerama zaštite i njihove provedbe.
Zbog izuzetne važnosti ovog područja, njegove biološke raznolikosti, ali i rasprostranjenosti na području pet županija, osnovati će se zajednička savjetodavna koordinacija svih pet županija za upravljanje ovim područjem.

pitomačka Drava


Ovim projektom će se postaviti velike informativno-edukativne table na značajnim prometnicama svih općina kroz koje se proteže Regionalni park (na mjestima ulaska u područje Regionalnog parka), kao i na graničnim prijelazima s Republikom Mađarskom.
Organizirati će se i informativno-edukativne radionice za djelatnike lokalne i regionalne samouprave, za lokalno stanovništvo i sve zainteresirane.
Tiskati će se i informativno-promotivni materijali, koji će se distribuirati po svim osnovnim i srednjim školama županije, kao i svim turističkim uredima u Virovitičko-podravskoj županiji.
Ukupna vrijednost projekta je 75.000,00 kuna, a osim Ministarstva kulture, projekt će sufinancirati Virovitičko-podravska županija, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, Općine kroz koje se proteže rijeka Drava.
Inače, Prirodoslovnom društvu „Drava“, za projekt „Monitoring i unapređenje zaštite stepskog sokola u Hrvatskoj”, Ministarstvo kulture RH odobrilo je 30.000,00 kuna po I. Javnom pozivu za dostavu projekata iz područja zaštite prirode u svrhu financiranja iz sredstava državnog proračuna raspoloživih u 2010. godini.
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije

- 18:55 - Isprintaj - #

Kloštar Podravski: Komunalno opremanje Poslovne zone

Kloštar Podravski


KLOŠTAR PODRAVSKI - U poslovnoj zoni u Kloštru Podravskom asfaltiraju se i opremaju parcele s javnom rasvjetom i telekomunikacijama. Općina je od Ministarstva gospodarstva za tu namjenu dobila 700 tisuća kuna, te će tim novcem još uspjeti pet parcela opremiti komunalnom infrastrukturom.
Radovi bi, kaže načelnik Marijan Debeljak, trebali biti završeni do kraja mjeseca, a nakon parcelacije Općina će objaviti natječaj za prodaju. S obzirom da je poslovna zona smještena uz Podravsku magistralu, načelnik Debeljak vjeruje da će biti zainteresiranih za kupnju.
Također vjeruje kako će vlasnici osam parcela u zoni istok krenuti s izradom dokumentacije i gradnjom. Parcele su prodane još prije dvije godine te je Općina vlasnicima dala rok do kraja lipnja da krenu ili s projektima ili gradnjom pogona.
Radio Koprivnica

- 17:01 - Isprintaj - #

Proglašena elementarna nepogoda za područje općine Pitomača


Župan Virovitičko-podravske županije proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine Pitomača, koja je uzrokovana prevelikom količinom oborina iznad višegodišnjeg prosjeka uslijed čega je došlo do šteta na poljoprivrednim kulturama.

Poljoprivrednici mogu štetu prijaviti u Općini Pitomača do četvrtka 27. svibnja.

Privici

* elementarna_nepogoda_OBRAZAC_ENP.doc

Pitomača.hr

- 14:51 - Isprintaj - #

Bez vozačke sa 2.76 alkohola

Jučer 18. svibnja, u 16.35 sati, pol. službenici PP Pitomača, prilikom kontrole i nadzora prometa u mjestu Pitomača,Trg K. tomislava, 144, zatekli su 30 – godišnjeg M.Š. , kako upravlja osobnim automobilom KC - registarskih oznaka pod utjecajem alkohola (2.76 promila) za vrijeme, dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta. Zatečeni vozač je zadržan do otriježnjenja.

Slijedi kriminalističko istraživanje i podnošenje Kaznene prijave.
PU Virovitičko-podravska

- 08:46 - Isprintaj - #

18.05.2010., utorak

Obilježena 16. obljetnica smrti narodnog tribuna i domoljuba Stjepana Sulimanca Štefine

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Mjesnom groblju u Turnašici, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića,
foto:Vpž
saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić te predstavnici Virovitičko-podravske županije, župan Tomislav Tolušić, njegov zamjenik Zdravko Dijaković, potpredsjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin i Đuro Matovina, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i članovi obitelji Sulimanac, odali su počast Stjepanu Sulimancu Štefini, prvom potpredsjedniku Hrvatskoga sabora, a u povodu 16 obljetnice smrti ovog pučkog tribuna i domoljuba koji je iznad svega volio Domovinu Hrvatsku.
Uz njih, svečanosti obilježavanja 16 obljetnice smrti Stjepana Sulimanca Štefine, između ostalih nazočio je i načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske županije Ivica Tolušić, kao i brojni načelnici općina s područja VPŽ, predstavnici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, predstavnici vatrogasaca, javnog i kulturnog života Pitomače... Potom su se nazočni uputili u crkvu Presvetog Trojstva u Turnašici gdje je služena misa zadužnica, a obišli su i spomen sobu Stjepanu Sulimancu koja se nalazi u sklopu Područne osnovne škole u Turnašici.
Osim toga, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i načelnik Željko Grgačić, zapalili su svijeće kod kipa Stjepanu Sulimancu koji se nalazi u središtu Turnašice ispred zgrade Poručne osnovne škole.
Vpž

- 20:43 - Isprintaj - #

15.05.2010., subota

Odabrane najbolje fotografije iz Otrovanca 2010.

Povodom prve ovogodišnje Utakmice u daljinskom jahanju Otrovanec 2010. koje se održala 17.travnja 2010.godine u Zlatnom klasu Otrovanec, istoimeni konjički klub organizirao je i Foto natječaj na temu ove zanimljive konjičke manifestacije.
Natječaj je privukao brojne fotografe od kojih su sedmero prijavili svoje radove.

Prema odabiru stručnog žirija u sastavu Gordana Jakupec (FVK "Mirko Lauš", Pitomača), Damir Bedeković (FVK "Mirko Lauš", Pitomača),Tomislav Saić (Fotoklub Virovitica) i Branko Tkalčec (Konjički klub Zlatni klas, Otrovanec), od pristiglih radova odabrane su četiri najuspješnije fotografije od kojih čak dvije ravnopravno dijele prvo mjesto.
NAGRADE:
PRVA 200 kuna + večera i besplatna konzumacija pića za dvije osobe u Zlatnom klasu
(Antonio Jurkin)
PRVA 200 kuna + večera i besplatna konzumacija pića za dvije osobe u Zlatnom klasu
(Ivan Kršić)

DRUGA 100 kuna + večera i besplatna konzumacija pića za dvije osobe u Zlatnom klasu
(Marija Lovrenc)

TREĆA 50 kuna + večera i besplatna konzumacija pića za dvije osobe u Zlatnom klasu
(Boris Kozjak)

U ime organizatora KK Zlatni klas, nagrade je uručila tajnica kluba Carmen Keber, dok je predsjednik kluba Branko Tkalčec zahvalio na pomoći u organizaciji pitomačkom Foto video klubu "Mirko Lauš" te svim fotografima koji su sudjelovali u Foto natječaju.

- 17:39 - Isprintaj - #

14.05.2010., petak

Sportski rezultati proteklog tjedna

Rukometašice ŽRK „Pitomača“ prošle su subote neočekivano poražene u 21. prvenstvenom kolu II. HRL sjever, na gostovanju u Slatini od domaćih rukometašica ŽRK „Dragovoljac“ sa 27:26, u utakmici u kojoj su domaće rukometašice vodile do samoga kraja kada su pitomačanke povele, ali nisu uspjele zadržati minimalno vodstvo. Oko regularnosti posljednjeg zgoditka postignutog sa zvukom sirene petnaestak minuta nakon utakmice vodila se rasprava, a na kraju je priznat i donio je zasluženu pobjedu domaćim rukometašicama. Za pitomačanke su nastupile: Kovačić, Šimić 1 (1), M.Habijanić, H.E.Habijanić 2, Hegediš 1, Begović 9 (1), Filipović, Bosanac, Petković 1, Veličan, Đud 12 (2), Tomljanović i Dražić. U posljednjem kolu, u subotu, pitomačanke su domaćini posljednjeplasiranoj ekipi lige, ŽRK „Vinkovci“.
Druga ekipa ŽRK „Pitomača“ ovoga tjedna na rasporedu ima dvostruki program. Najprije u srijedu, u odgođenoj utakmici 11. kola Međužupanijske rukometne lige Koprivničko-križevačke županije, dočekuju rukometašice ŽRK „Bjelovar 3“, dok u su u nedjelju domaćini ŽRK „Mlinar 2“ iz Križevaca.
Na parket će i najmlađe pitomačke rukometašice, one rođene 1998. godine i mlađe igraju u nedjelju na turniru županijske lige u Virovitici, a one rođene 2000. godine i mlađe, dan ranije, u subotu, u Orahovici.

Općinski četvrtoligaši prošlog su vikenda igrali svoje utakmice 26. kola IV. HNL sjever, skupina B, u kojima su, u subotu, nogometaši NK „Pitomača“ kao domaćini odigrali su neodlučenih 1:1 sa nogometašima NK „Kalinovac“, dok su nogometaši NK „Croatia“ iz Grabrovnice u nedjelju sa 1:0 pobijedili ekipu NK „Ribar“ iz Končanice. Idućeg tjedna pitomačani dočekuju nogometaše NK „Mikleuš“, a grabrovčani gostuju kod nogmetaša NK „Podravac“ u Virju. Prije ovih utakmica, u srijedu su u županijskom kup natjecanju nogometaši NK „Pitomača“ domaćini nogometašima NK „Voćin“.
Juniori NK „Pitomača“ u 18. kolu ŽNL VPŽ, skupina Virovitica - Pitomača, skupina A, pobijedili su bez igre juniore NK „Sokol“ iz Milanovca, budući isti nisu doputovali u Pitomaču. Juniori NK „Croatia“ iz Grabrovnice sa 9:0 pobijedili su domaćini vršnjake NK „Rezovac“, dok su pioniri U-14, u predigri pionire istog protivnika pobijedili sa 4:0. U idućem kolu na redu je općinski derbi pitomačana i grabrovčana.
Pioniri NK „Pitomača“ u nedjelju su u 15. kolu Regionalne lige Nogometnog središta Varaždin, grupa B, bili domaćini pionirima NK „Slatina“. Domaćini su bili uspješniji u kategoriji pionira U-10 pobijedivši svoje goste sa 3:1, dok su slatinčani slavili u kategoriji U-12 sa 2:5 i U-14 sa 2:3. Pioniri su u idućem kolu gostuju kod pionira NK „Podravac“ u Virju.
Pioniri NK „Croatia“ U-10 u poraženi su od vršnjaka NK „Virovitica“ sa 0:3.
U utakmici 18. kola ŽNL VPŽ za veterane, veterani NK „Pitomača“ sa 1:0 poraženi su u nedjelju od veterana NK „Slavonija“ u Sladojevcima.
U nedjelju u utakmici 21. prvenstvenog kola II.ŽNL VPŽ, nogometaši NK „Turnašica“ kao domaćini sa 2:1 pobijedili su u susjedskom derbiju nogometaše NK „Mladost“ iz Vukosavljevice, a u idućem gostuju kod nogometaša NK „Sloga“ Dugo Selo“.
U susretima 18. kola III.ŽNL VPŽ skupina Virovitica – Pitomača, postignuti slijedeći rezultati: NK „Orešac“ - NK „Kladare“ 2:5, NK „Aršanj“ Sedlarica – NK „Mladost“ Stari Gradac 1:1, NK „Podravec“ Dinjevac - NK „Otrovanec“ 0:2. U idućem kolu sastaju se: NK „Otrovanec“ - NK „Kladare“, NK „Sveti Đurađ“ - NK „Mladost“ Stari Gradac, NK „Aršanj“ Sedlarica - NK „Podravec“ Dinjevac.
Pitomača.hr

- 17:38 - Isprintaj - #

13.05.2010., četvrtak

Prirodoslovno društvo “Drava” protiv hidroelektrana kod Molvi

OČUVANJE DRAVE: GLASOVI OTPORA NAJAVI VLADE O PRIORITETNOJ GRADNJI DVIJU HIDROELEKTRANA
VIROVITICA - Prirodoslovno društvo “Drava” iz Virovitice protivi se gradnji dviju hidroelektrana kod Molvi, koje je nedavno Vlada Republike Hrvatske odredila kao prioritetne.

pitomačka Drava


Aktivisti smatraju da su dvije hidroelektrane, Molve i Molve 2, samo zamjena za planiranu hidroelektranu Novo Virje, protiv koje se izjasnila cjelokupna lokalna zajednica i koja je nakon višegodišnjih protivljenja konačno izdvojena iz Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije.
- Navodno, ove dvije zamjenske hidroelektrane neće imati prekogranični utjecaj, što nije znanstveno utvrđeno, pa se susjedna Mađarska, koja je duž Drave proglasila nacionalni park i koja se zbog toga protivila izgradnji hidroelektrane Novo Virje, ne bi morala izjašnjavati na temelju Konvencija o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica - objašnjava Ivan Darko Grlica iz Prirodoslovnog društva “Drava”.
Naglašava da je plan koji je Vlada nedavno donijela u suprotnosti s drugim strategijama i uredbama.
Naime, područje na kojem bi se gradile hidroelektrane dio je nacionalne ekološke mreže, te dio buduće europske mreže ekološki značajnih područja, Natura 2000., na kojima se ne smiju realizirati projekti koji će narušiti ekološku ravnotežu. Osim toga, upozoravaju ekolozi, nova Vladina odluka u izravnoj je suprotnosti s potpisanim međunarodnim obvezama vezanima uz proglašenje i zaštitu Rezervata biosfere "Mura - Drava - Dunav", te naporima za zaštitu ovog područja u kategoriji regionalnog parka.
- Premijerka Jadranka Kosor osobno je u Mađarskoj potpisala sporazum o zajedničkom osnivanju tog biosfernog rezervata, u kojem nema riječi o novim hidroelektranama - kaže Grlica.
Vladin zaključak o gradnji hidroelektrana prezentiran je i kao antirecesijska mjera, što su aktivisti ekoloških udruga nazvali obmanom javnosti jer se nigdje ne spominje da je gradnja takvih postrojenja, kao i njihovo održavanje, iznimno zahtjevan i skup proces. Isplativost ovisi o količini vode u sustavu i teško je predvidiva, pa hidroelektrane često posluju s gubicima.
- Iako su velike hidroelektrane često zagovarane kao 'zeleni' izvor energije, one su daleko od toga zbog više razloga: zbog nepovratnog gubitka velikih površina poljoprivrednog i šumskog zemljišta, gubitka riječnih ekosustava i krajolika, izazivanja poremećaja podzemnih voda, raseljavanja lokalnih stanovnika te utjecaja na mikroklimu šireg područja - kaže Grlica.
On tvrdi da bi se područje na kojem je planirana gradnja moglo ekonomski efikasnije i dugoročno isplativije koristiti za razvoj ekološki prihvatljivih oblika turizma.

pitomačka Drava



Hrvatska bez jedinstvenog plana
U Hrvatskoj se, na temelju podataka iz Strategije upravljanja vodama, iskoristilo već 65 posto hidroenergetskog potencijala, a preostali su dio, kako se navodi u Strategiji, “uglavnom dolinske lokacije s mogućim većim utjecajem na okoliš, pa tako i na režim površinskih i podzemnih voda”. “Vodni sektor, dakle, prepoznaje moguće velike ekološke i gospodarske probleme koji će nastati gradnjom dodatnih hidroenergetskih postrojenja, ali ne postoji zajednička vizija i planiranje u Hrvatskoj. Pojedini sektori samostalno odlučuju i donose parcijalne planove, a Vlada ih sve usvaja bez realnog sagledavanja sveukupnih posljedica u budućnosti”, kaže Grlica.
Navodno dvije hidroelektrane neće imati prekogranični utjecaj pa se Mađarska, koja je duž Drave proglasila nacionalni park i protivila se HE Novo Virje, ne bi morala izjašnjavati - kaže Ivan Darko Grlica

Goran GAZDEK
Glas Slavonije

VIŠE:
Zašto se šuti o gradnji HE Molve 1 i Molve 2?
Ekološki incident 2: Na Dravi dvije manje elektrane vrijedne čak 400 milijuna eura
Plan izgradnje hidroelektrana kod Molvi iznenadio Podravce
Planiranu gradnju hidroelektrana SDP smatra zastrašujućom
Otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske povodom novih hidroelektrana na Dravi

- 16:56 - Isprintaj - #

Pitomački PING na RTL-u


Pitomačka Udruga PING gostovala je u vijestima RTL-a u priči o širokopojasnom internetu.
www.udruga-ping.hr

- 16:53 - Isprintaj - #

Iste noći lopovi "posjetili" dvije poljoprivredne trgovine

U noći s ponedjeljka na utorak još uvijek nepoznati lopovi provalili su u dvije trgovine poljoprivrednom opremom i sredstvima. Prva teška krađa provaljivanjem dogodila se u Ferdinandovcu, gdje je počinitelj ili više njih otuđio novac iz blagajne i poljoprivredna zaštitna sredstva u vrijednosti od oko 10 tisuća kuna.
Druga provala zbila se u Kalinovcu i u njoj je vlasnik oštećen za oko 7 tisuća kuna, koliko vrijede ukradena zaštitna sredstva. Policijska istraga pokazat će radi li se o istim poduzetnim počiniteljima, na što upućuje mala udaljenost i ista ponuda dviju trgovina.
Radio Koprivnica

- 16:51 - Isprintaj - #

Komemoracija dr. Marijana Jergovića 12.svibnja 2010.


Komemoracija dr. Marijana Jergovića 12.svibnja 2010.
Uploaded by fvkml

- 15:56 - Isprintaj - #

12.05.2010., srijeda

Pitomača se danas oprostila od doktora Marijana Jergovića

Pitomača se danas oprostila od doktora Marijana Jergovića, bivšeg dožupana Virovitičko-podravske županije, uglednog liječnika, sportaša i skladatelja, koji je svojim predanim, svestranim i plodonosnim radom, desetljećima obogaćivao društveni život ovoga podneblja.

Doktor Marijan Jergović rodio se 09. srpnja 1938. godine u pitomačkoj trgovačkoj obitelji, a u Pitomači je završio i osnovno obrazovanje, Gimnaziju u Virovitici, te Medicinski fakultet u Zagrebu. Specijalistom interne medicine postao je 1976. godine. Medicina mu je bila primarna djelatnost sve do 1994. godine, do kada je radio u Domu zdravlja Đurđevac i Pitomača, te Medicinskom centru Virovitica. Od tada pa sve do 2001. godine obavljao je dužnost dožupana Virovitičko-podravske županije zadužen za društvene djelatnosti, a s te je dužnosti otišao i u mirovinu. Mnogi će ga pamtiti po njegovoj najvećoj ljubavi - glazbi. Napisao je preko 350 pjesama, pučkih popevki, zabavnih, tamburaških i prigodnih pjesama te skladbi za djecu. Jedan je od osnivača i dugogodišnji umjetnički ravnatelj Glazbenog festivala „Pjesme Podravine i Podravlja“, dobitnik brojnih priznanja, nagrada i odlikovanja, medu kojima je najvrijednije odlikovanje Reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića.
Pitomača.hr

- 18:58 - Isprintaj - #

11.05.2010., utorak

Zbogom doktore Jergoviću!

Zbogom,doktore!


Danas u 19:30 dopremljeni su posmrtni ostaci dr. Marijana Jergovića. Knjiga žalosti bit će otvorena sutra (12. 5.) od 8 sati gdje se mogu upisati svi mještani i gosti.

Zbogom,doktore!


Komemoracija počinje u 11 sati, u kino dvorani Pitomača nakon koje se posmrtni ostaci voze na Virovitičko groblje gdje će biti pokop u 15 sati.

Zbogom,doktore!


- 20:30 - Isprintaj - #

Foto:Sakrament Prve svete pričesti u Crkvi svetog Vida u Pitomači

fotoBegović


POVEĆAJ FOTOGRAFIJU!
Imena djevojčica i dječaka koji su u Pitomači primili sakrament Prve svete pričesti u Crkvi svetog Vida pročitajte u najnovijem broju tiskanog izdanja Podravskog lista.

fotoBegović


POVEĆAJ FOTOGRAFIJU!

- 16:58 - Isprintaj - #

Osnovan "HNK BILOGORAC" Velika Črešnjevica

Dana 08.05.2010. u društvenom domu Velika Črešnjevica na sastanku osnivačke skupštine osnovan je "HNK BILOGORAC" Velika Črešnjevica!
Na osnivačkoj skupštini sudjelovali su mještani i sumještanke sela Velika Črešnjevica.

Antonio Vidović


Na skupštini su odabrana tijela koja će voditi klub i to Antonio Vidović (predsjednik), Ivica Palković (potpredsjednik), Vinko Ilić (tajnik) i Blažen Jakovljević (blagajnik). U upravnome i izvršnome odboru su tijela koja su nekada igrala u "NK BILOGORCU" 80-tih" godina (Branko Vidović, Miroslav Veličan, Željko Palković, Damir Strunjak, Boris Tišljarec, Branko Lovrenčec)! Ovaj tjedan će se klub i službeno registritrati u ŽNSVPŽ te tako i početi s djelovanjem.
Kako smo dobili potvrdu od Županijskog nogometnog saveza Virovitičko-podravske županije (ŽNSVPŽ) sve potrebne dozvole za osnivanje sportske udruge "HNK BILOGORAC" će se takmičiti od jeseni u 3.ŽNL skupina Pitomača-Virovitica.

Ovih dana krenuti će se u sanaciju već postojećeg igrališta i u izgradnju svlačionica!

Antonio Vidović


Za dana 20.07.2010. tj. na blagdan Svetog Ilije u Velikoj Črešnjevici će novosnovani "HNK BILOGORAC" odigrati prvu službenu utakmicu nakon više od 20 godina! I to ni manje ni više s protivnikom koji je nekada krasi selo sa igračima "NK BILOGORCA" koji su nekada igrali i branili boje Velike Črešnjevice, a sada su aktivni članovi uprave novosnovanog kluba.
HNK BILOGORAC

- 16:47 - Isprintaj - #

Nezaposlenost u županiji i dalje nekontrolirano raste!

foto:Virovitica Info
Krajem travnja u Zavodu za zapošljavanje - Podruc noj službi Virovitica bilo je evidentirano 9.164 nezaposlene osobe. U odnosu na prošli mjesec (ožujak 2010.) evidentirano je 3,1% ili 295 osoba manje, a u odnosu na prošlu godinu (travanj 2009.) nezaposlenost se povećala za 7,3% ili 627 nezaposlenih osoba.

U odnosu na prethodni mjesec, evidentirana nezaposlenost smanjena je u Ispostavi Pitomac a - 917 osoba (smanjenje od 4,5% ili 43 osobe), Ispostavi Orahovica - 946 osoba (smanjenje od 4,2% ili 41 osoba), Ispostavi Virovitica - 3.959 osobe (smanjenje od 2,1% ili 84 osobe) te Ispostavi Slatina - 3.342 osoba (smanjenje od 3,7% ili 127 osoba).

U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, nezaposlenost je povećana u Ispostavi Pitomac a (povećanje od 5,8% ili 50 osoba), Ispostavi Slatina (povećanje od 7,3% ili 228 osoba), Ispostavi Virovitica (povećanje od 9,3% ili 338 osoba), Ispostavi Orahovica (povećanje od 1,2% ili 11 osoba).

Krajem travnja 2010. godine u Zavodu za zapošljavanje - Podruc noj službi Virovitica evidentirano je 5.090 nezaposlenih žena, s udjelom od 55,5% naspram 4.074 nezaposlenih muškaraca ili 44,5%. Udio nezaposlenih žena u usporedbi s prethodnim mjesecom povećao se za 0,3 postotna boda, a u usporedbi sa travnjom prošle godine smanjio se za 4 postotna boda.


VIŠE:Najsiromašnija županija je Virovitičko-podravska županija

Virovitica Info


- 16:38 - Isprintaj - #

Bivši pitomački načelnici dobili priznanja u Sopju

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Sopje, bivši pitomački načelnici dobili su priznanja za svoj rad i djelovanje u još jednoj općini Virovitičko-podravske županije.

vpž


Srebrnu plaketu za osobiti doprinos na razvoju gospodarstva i poljoprivrede na području Općine Sopje dobio je zamjenik župana VPŽ Zdravko Dijaković.

vpž


Svečani grb Općine Sopje, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, za osobiti doprinos i zalaganje na sveukupnom razvoju i napretku Općine Sopje dobio je saborski zastupnik Josip Đakić.
VIŠE: fotografije i tekst Vpž

- 16:27 - Isprintaj - #

Javni poziv za dostavu prijedloga i poticaja za dodjelu javnih priznanja Općine Pitomača

Na temelju članka 8. i 9. Statuta Općine Pitomača („Službene novine“ Općine Pitomača, broj 5/09 - pročišćeni tekst) i članka 12. Odluke o javnim priznanjima Općine Pitomača („Službene novine“ Općine Pitomača, broj 4/10), Komisija za dodjelu javnih priznanja Općine Pitomača upućuje

JAVNI POZIV
svim fizičkim i pravnim osobama za dostavu prijedloga i poticaja za dodjelu javnih priznanja Općine Pitomača, za osobe zaslužne za promicanje znanosti, kulture, gospodarstva, prosvjete, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja gospodarskog i društvenog života na području općine Pitomača.

I.

Kriteriji za dodjelu javnih priznanja:
a) za pojedince:- da se radi o pojedincima koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka, te čestitog i vrijednog čovjeka i građanina, a koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajni doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitka pojedinih oblasti.

b) za pravne osobe:
- da su ostvarili izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Općine Pitomača i Virovitičko - podravske županije, te pridonijeli promidžbi istih.

c) za učenike:
- da su postigli izvrsne učeničke uspjehe u završnom razredu Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača (za dodjelu ih predlaže Nastavničko vijeće),
- da su postigli izvrsne učeničke uspjehe u završnom razredu Srednje škole Pitomača (za dodjelu ih predlaže Školski odbor).

II.
Poticaj/prijedlog za dodjelu javnih priznanja Općine Pitomača dostavlja se Komisiji za dodjelu javnih priznanja Općine Pitomača u pisanom obliku najkasnije do 13. svibnja 2010. godine.

III.
Poticaj/prijedlog mora biti pismeno obrazložen i sadržavati:
- podatke o podnositelju poticaja, odnosno prijedloga,
- životopis, odnosno osnovne podatke o pravnoj ili fizičkoj osobi i njenom poslovanju, te iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu javnog priznanja,
- odgovarajuću dokumentaciju (objavljeni rad, kritike, pisanje stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati i drugo).

IV.
Sve prijedloge/poticaje molimo dostaviti na adresu: OPĆINA PITOMAČA, KOMISIJA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA, Pitomača, Lj. Gaja 26/1.

KOMISIJA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA
Pitomača.hr

- 16:23 - Isprintaj - #

Natječaj za upis djece u dječji vrtić

Na temelju članka 3. i 20. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi („Narodne novine“ RH, broj 10/97 i 107/07) i članka 4. Pravilnika o kriterijima za upis djece u Dječji vrtić „Potočnica“ Pitomača, Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača raspisuje

N A T J E Č A J
za upis djece u pedagoškoj godini 2010./2011.u Dječji vrtić „Potočnica“ Pitomača

Natječaj za upis djece u vrtić i jaslice za pedagošku godinu 2010./2011. otvoren je u vremenu od 04. svibnja do 18. lipnja 2010. godine.
Za prijavu na natječaj roditelj/skrbnik može podnijeti zahtjev za dijete koje će od 01. rujna 2010. godine navršiti jednu godinu života, do zaključno djeteta koje polazi u osnovnu školu, a dužan je priložiti:
1. rodni list djeteta,
2. rješenje o stupnju invalidnosti, odnosno presliku smrtnog lista za roditelja - žrtve ili invalida domovinskog rata,
3. ukoliko imaju troje ili više djece, rodne listove istih,
4. potvrde o zaposlenosti roditelja - od nadležnog Zavoda za mirovinsko osiguranje,
5. uvjerenje o prebivalištu djeteta,
6. liječničku potvrdu specijaliste ili liječnika primarne zdravstvene zaštite o težoj bolesti djeteta,
7. pravomoćna presuda o razvodu braka za razvedene roditelje, odnosno drugi dokument kojim dokazuje da je samohrani roditelj, odnosno da je dijete uzeto na uzdržavanje.
8. potvrdu o primanju doplatka za djecu - od nadležnog Zavoda za mirovinsko osiguranje,
9. druge dokaze kojima se dokazuje prioritet na zahtjev Dječjeg vrtića.
Prednost i način ostvarivanja prednosti pri upisu djece u dječji vrtić utvrđeni su Zakonom o predškolskom odgoju i naobrazbi, te Pravilnikom o kriterijima za upis djece u Dječji vrtić „Potočnica“ Pitomača.
Prednost pri upisu ostvaruju djeca s prebivalištem na području općine Pitomača, uz slijedeće prioritete:
a) djeca roditelja žrtava i invalida domovinskog rata,
b) djeca iz obitelji s troje ili više djece,
c) djeca iz obitelji oba zaposlena roditelja,
d) djeca s teškoćama u razvoju,
e) djeca samohranih roditelja i djeca u udomiteljskim obiteljima
f) djeca u godini prije polaska u osnovnu školu,
g) djeca roditelja koji primaju doplatak za djecu,pod uvjetom da imaju podmirene obveze prema Dječjem vrtiću „Potočnica“ Pitomača, Općini Pitomača i tvrtki Komunalno Pitomača d.o.o.


Ako je više podnositelja zahtjeva u istom rangu, prioritet ima podnositelj s većim brojem djece u obitelji, ako su i po tom kriteriju izjednačeni, prioritet ima onaj čije je dijete prethodne pedagoške godine bilo upisano na listu čekanja. Daljnje svrstavanje obavlja se po abecednom redu prezimena djeteta.
Zahtjevi za upis djeteta s potrebnom dokumentacijom predaju se svaki radni dan u natječajnom roku u vremenu od 7,00 do 15,00 sati u Općini Pitomača, Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, soba broj 5 ili se šalju poštom. Upravno vijeće ima pravo provjere svih činjenica navedenih u zahtjevu za upis djeteta, kao i dokumentaciju u prilogu. Rezultati upisa objaviti će se na oglasnoj ploči vrtića, Općine Pitomača i internet stranici www.pitomaca.hr, najkasnije do 03. srpnja 2010. godine. Sudionici natječaja imaju pravo na prigovor koji se podnosi Upravnom vijeću u roku od 15 dana od objave rezultata na oglasnoj ploči vrtića.

Privici
* Vrticzahtjev.pdf
* Vrticizjava.pdf

UPRAVNO VIJEĆE DJEČJEG VRTIĆA „POTOČNICA“ PITOMAČA
Pitomača.hr

- 16:20 - Isprintaj - #

10.05.2010., ponedjeljak

Karate klub Pitomača u Osijeku i Virovitici

OSIJEK OPEN 2010
Dana 08. 05. 2010. u Osijeku održan je 11. po redu tradicionalni otvoreni turnir Osijek Open 2010. Nastupilo je 29 klubova sa 340 natjecatelja iz 3 države, a Karate klub Pitomača nastupio je sa 3 natjecatelja. Nastupili su redom Tudić Veronika, Rep Marijana i Prtenjača Dominik. Ostvareni plasmani po kategorijama su slijedeći:

opis slike



KATE:::
Djevojčice 9, 10 godina
Tudić Veronika - 2. mjesto (nakon čistih pobjeda od 3:0 u svim kolima gubi finale sa 2:1)

Djevojčice 11, 12 godina
Rep Marijana - 2. mjesto (nakon čistih pobjeda od 3:0 u svim kolima gubi finale sa 3:0)

Djevojčice 11, 12 godina
Prtenjača Dominik - 3. mjesto (jedini trenutak nesigurnosti u 2. kolu koštao ga je poraza 2:1, no kroz repasaž bez ikakvih teškoća sa 3:0 osvaja broncu)


2. KOLO LIGE SJEVEROZAPADNE HRVATSKE
Dana 09. 05. 2010. u Virovitici održano je 2. kolo Lige SZH 2010. Karate klub Pitomača nastupio je sa 8 natjecatelja koji su ukupno osvojili čak 13 medalja. Nastupili su redom Tudić Veronika, Mitrović Mario, Ban Dora, Demšić Nikolina, Uremović Alan, Rep Marijana, Prtenjača Dominik i Rep Marta, te 3 ekipe. Ostvareni plasmani po kategorijama su slijedeći:

KATE:::


Mlađe učenice B liga
Tudić Veronika - 1. mjesto

Učenici B liga
Mitrović Mario - 2. mjesto

Učenice B liga
Ban Dora - 1. mjesto
Demšić Nikolina - 2. mjesto

Učenici A liga
Uremović Alan - 1. mjesto

Učenice A liga
Rep Marijana - 3. mjesto

Mlađi kadeti A liga
Prtenjača Dominik - 1. mjesto

Učenice ekipno
Rep, Tudić, Ban - 2. mjesto

Mlađi kadeti ekipno
Prtenjača, Uremović, Jeftimov - 1. mjesto

BORBE:::

Učenice -35kg B liga
Rep Marta - 2. mjesto

Učenice -40kg B liga
Rep Marijana - 2. mjesto

Učenice +40kg B liga
Rep Marijana - 1. mjesto

Učenice ekipno
Rep, Rep, Tudić - 3. mjesto

Međunarodna natjecanja uvijek su nepredvidiva, no učinak 3 natjecatelja sa 3 medalje svakako je hvale vrijedan rezultat. Nedjelja je samo potvrdila subotnje rezultate jer su naši natjecatelji dominirali na svim tatamijima gdje su se pojavili, kako u katama tako i u borbama. Impresivna statisika na kraju vikenda od 16 medalja, od čega čak 6 zlata govori sve. Čestitke svim natjecateljima.

Sportski pozdrav, trener Igor Petrović
Karate klub Pitomača

- 18:12 - Isprintaj - #

Karate klub Podravski Sokol u Osijeku i Virovitici

U subotu 08. 05. u Osijeku je održan 11 po redu međunarodni karate turnir Osijek open.
Nastupilo je 337 natjecatelja iz tri zemlje: Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske, ukupno 29 klubova. Ispred karate kluba «Podravski sokol» nastupilo je 7 natjecatelja koji su imali uspješan dan i vratili su se sa 7 medalja, 2 zlatne , 3 srebrne i 3 brončane.

KK Podravski sokol


Učenice borbe :
ERIKA ČIŽMAR ( +40 kg ) je osvojila 1. mjesto.
SARA BLATARIĆ ( -32 kg ) je osvojila 2. mjesto.
ANA ŠKUDAR ( -32 kg ) je osvojila 3. mjesto.

Učenici borbe:
NEVEN KIRIN ( +42 kg ) je osvojio 3. mjesto.

Mlađi kadeti borbe:
GORAN ŠTEFANIĆ ( -41 kg ) je osvojio 2. mjesto.
VERON HRVOJIĆ ( -52 kg ) je osvojio 2. mjesto.
FILIP GREGUREK ( -57 kg ) je osvojio 3. mjesto.

Mlađe kadetkinje borbe:
SAŠKA BLATARIĆ ( -40 kg ) je osvojila 1. mjesto.

U nedjelju 09. 05. u Virovitici je održano II kolo lige sjeverozapadne Hrvatske. Ispred KK Podravski sokol nastupila je mlađa ekipa ( početnici ) i također bila vrlo uspješna i osvojila 7 medalja….1 zlato, 1 srebro i 5 bronci.

Učenice B liga ( 10, 11 god. ) borbe:
IVANA KIRIN ( -30 kg ) je osvojila 1. mjesto.
ANA ŠKUDAR ( -30 kg ) je osvojila 2. mjesto.
STELA BLATARIĆ ( -30 kg ) je osvojila 3. mjesto.
GABRIELA ŠIPEK ( -30 kg ) je osvojila 3. mjesto.
DOROTEA OSMANOVIĆ ( -35 kg ) je osvojila 3. mjesto.

Učenice A liga ( 10, 11 god. ) borbe:
NIKOLINA ŠUBIĆ ( +40 kg ) bez plasmana.

Učenici B liga ( 10, 11 god. ) borbe:
DAVID OSMANOVIĆ ( +40 kg ) je osvojio 3. mjesto.

Mlađi kadeti ( 12, 13 god. )borbe :
DINO ŠVARBIĆ ( -45 kg ) bez plasmana.

Učenice ekipno borbe :
ANA ŠKUDAR, IVANA KIRIN , DOROTEA OSMANOVIĆ i NIKOLINA ŠUBIĆ su osvojile 3. mjesto.

KK Podravski sokol


Ovaj vikend je bio za članove karate kluba Podravski sokol vrlo uspješan , osvojili su 14 medalja ( 3 zlata, 4 srebra i 7 bronci ) i dokazali izvrstan rad u klubu i opravdali povjerenje trenera IVANA ŠKRABLINA.
Od ove sezone se treniraju u klubu i kate pa se uskoro naši natjecatelji namjeravaju okušati i u natjecanju u katama gdje se nadamo također izvrsnim rezultatima.
Karate klub Podravski sokol

- 18:07 - Isprintaj - #

09.05.2010., nedjelja

Udruga PING: snimljena reportaža RTL-a

Udruga PING Pitomača


U petak 07.svibnja smo bili iznenađeni kad smo ujutro dobili telefonski poziv iz RTL televizije koji su htjeli snimiti sa nama kratki intervju u vezi interneta i na koji način je riješen problem što nemaju svi žitelji naše okolice pristup ADSL-u. Na žalost tu smo saznali da je naša županija (Virovitičko-podravska) na zadnjem mjestu po pokrivenosti i kvaliteti širokopojasnog interneta (ADSL). Cijela priča o našoj Udruzi ih je jako zainteresirala te će uskoro biti i snimljena cijela priča o nama.
Naknadno ćemo objaviti kad će ovaj dio biti prikazan na TV-u.

Udruga PING Pitomača


fotografije i tekst: Udruga PING Pitomača

- 08:13 - Isprintaj - #

08.05.2010., subota

Zašto se šuti o gradnji HE Molve 1 i Molve 2?

- Ekološko društvo Koprivnica traži očitovanje Županije i upozorava na kršenje međunarodnih ugovora koje je potpisala upravo Vlada
Europski tjedan koji se upravo održava u Koprivnici prigoda je da slavimo vrijednosti Europe i ponosno istaknemo najveću vrijednost koju u tu istu Europu unosimo, a to su priroda i sačuvana rijeka Drava, no isto tako i trenutak u kojem moramo upozoriti na kršenje potpisanih međunarodnih sporazuma koje ne poštujemo, uvodno je rečeno na konferenciji za medije Ekološkog društva Koprivnica održanoj u srijedu 5. svibnja.

GlasPodravine


foto:Glas Podravine

Hrvatska protiv vlastitog potpisa
- Hrvatska je potpisnica direktive o pticama i staništima prema kojoj je Drava stavljena u nacionalnu ekološku mrežu i dio je budućeg zaštićenog područja u Europskoj uniji. Nadalje, na toj osnovi premijerka Jadranka Kosor osobno je u Mađarskoj potpisala sporazum prema kojem to područje postaje dio međunarodnog biosfernog rezervata Mura-Drava-Dunav, a sada nakon svega toga spominje gradnju hidroelektrana Molve 1 i Molve 2, upozoravaju ekolozi tražeći hitno očitovanje Koprivničko-križevačke županije koja mjesec dana nakon Vladinog prijedloga o novim HE – šuti i ne izvještava javnost.

Milijuni eura uzalud
Helena Hećimović podsjetila je na primjer HE Virje na čije studije je utrošeno 30 milijuna eura, a što je potom izbačeno iz županijskog prostornog plana.
- Jesu li HE Molve 1 i Molve 2 još jedan projekt koji će progutati nove milijune eura samo da bismo kasnije saznali kako od svega toga ipak neće biti ništa, upitala je Hećimović.

EU dala lošu ocjenu
Izvještaj Europske unije (Twinnings projekt) o načinu na koji gospodarimo vodama navodi da je upravljanje zastarjelo, šteti okolišu, preskupo je, stvara brojne posljedice i uništava funkcije rijeka, rekao je Goran Šafarek, te na primjerima europske prakse pokazao koliko je naš pristup upravljanju rijekama loš.

Ovaj ugledni znanstvenik pokušao je brojnim argumentima ukazati na činjenicu da bi Hrvatska do više energije došla obnovom postojeće mreže nego gradnjom novih elektrana te takav pristup ocijenio interesom građevinskih lobija.

- Jedan od argumenata HEP-a je i otvaranje novih radnih mjesta, međutim nova HE Lešće na Dobri, primjerice, je potpuno automatizirana bez ijednog zaposlenog! Spominju i razvoj turizma, no sam Institut za turizam je rekao da HE nisu turistički resurs nigdje u svijetu, pa niti kod nas, zaključuje Šafarek.
Glas Podravine
---------------------------------------------------------------------------------
ZAŠTO SE ŠUTI O IZGRADNJI HE MOLVE 1 I MOLVE 2?
Vlada Republike Hrvatske je početkom travnja 2010. donijela Zaključak o utvrđivanju prioriteta izgradnje elektroenergetskih građevina, među kojima su se našli već odavno planirani projekti kao HE Kosinj, a i neki naoko novi, HE Molve 1 i 2.
HEP ima ogromne gubitke u mreži, no ne otklanja ih (EU: 7-8%, RH: 23,5% )! Da HEP zaista želi više struje najprije bi obnovio električnu mrežu i na taj način, za manje našeg novca dobio više struje nego što sve najavljene elektrane mogu proizvesti zajedno! Zato je svaka nova gradnja elektrana, bez prethodne obnove mreže, samo dokaz da se ne gradi zbog struje već radi same gradnje i okretanja stotina milijuna kuna.
Da bi gurao projekte, HEP se služi vrlo agresivnim i neutemeljenim marketingom.
Jedan od argumenata koji se koriste za promoviranje novih HE je otvaranje novih radnih mjesta. Danas je u trendu da se sva proizvodnja automatizira pa će tako primjerice i nova HE Lešće na rijeci Dobri biti BEZ IJEDNOG zaposlenog.

Iako se za HE govori da su jeftin, čist i obnovljiv izvor energije, istina je da su HE vrlo skup, neodrživ i najmanje ekološki izvor energije te da je utjecaj HE na okoliš golem.

Izgradnjom HE narušava se prirodni sustav rijeke koji je od izrazite ekonomske važnosti, kao što je to obrana od poplava i pročišćavanje otpadnih voda iz poljoprivrede i domaćinstava. Također, na području nakon HE pada razina podzemnih voda te se na taj način ugrožava poljoprivreda koja je glavna gospodarska djelatnost ljudi uz Dravu, te opstanak šuma.
Jedna od najčešćih teza HEP-a kod izgradnje HE je razvoj turizma. Institut za turizam se javno oglasio na lažni marketing HEP-a i tvrdi da “HE nisu turistički resurs što dokazuju i brojni primjeri u svijetu i kod nas.”
Sve navedeno je potvrdila i Svjetska komisija o branama osnovana od strane Svjetske banke.
Prekoračenje planiranih troškova kod izgradnje HE je pravilo, te je na primjer najavljena cijena izgradnje HE Lešće iznosila 65 milijuna kuna, dok se danas spominje cijena od 95 milijuna kuna.
Danas su HE vrlo riskantan posao pa ih privatni investitori zaobilaze. Svjetska banka nekad je obilno financirala brane, no sada ih promatra kao neisplative.
Stvarna proizvodnja struje često je napuhana. Također, brane s vremenom gube efikasnost.
Kako su HE vrlo skupe, a produktivnost od strane građevinskog lobija napuhana, mnoge se zemlje zadužuju i potom te dugove ne mogu vratiti.
Također, održavanje brana je jako skupo.
Brane u svijetu danas se grade uglavnom zemlje u razvoju – zemlje bez zakona o okolišu, znanja o modernim izvorima energije, sklonosti korupciji i zapostavljanju blagodati stanovništva. Napredne zemlje se oslanjaju na modernije izvore energije, kao što su vjetar i sunce te će se i Hrvatska prije ili kasnije morati preorijentirati.

Osvrt na upravljanje Vodama
Nedavno je objavljen završni izvještaj Twinnings projekta Europske Unije koji je u Hrvatskoj dvije godine pokušavao sprovesti Okvirnu direktiva o vodama. Završni izvještaj Twinnings projekta zaključuje da je: sadašnje upravljanje vodama u Hrvatskoj zastarjelo, šteti okolišu, preskupo je, stvara mnogo štetnih posljedica, uništava mnogobrojne korisne funkcije rijeka.
Nakon stoljeća zloupotrebe svojih rijeka, Europska Unija je 2000. godine uvela novu direktivu u zemljama članicama: Okvirnu direktivu o vodama (ODV), središnji dio suvremenog i ekološki prihvatljivog upravljanja u Europi. Okvirna direktiva o vodama je smjernica za upravljanje vodotocima nastala novim shvaćanjem rijeka kao vrlo važnim dijelom ljudskog krajolika, kako po kvalitetu života, ali je jasno pokazala i ekonomsku korist od očuvanih rijeka. Direktivu su radili najbolji znanstveni umovi Europe koji su shvatili svu korist od očuvanih rijeka i svu štetu neprimjerenih regulacija. Dakle moderna znanost je ustvrdila, a EU upisalo u zakone.
(European Union Twinning Project - Implementing the Water Framework Directive in the Republic of Croatia, Rezultati projekta, http://www.wfd-croatia.eu/userfiles/file/Activity%20reports%20final/Rezultati_projekta_HRV.pdf,

Udruga Baobab

VIŠE:
Ekološki incident 2: Na Dravi dvije manje elektrane vrijedne čak 400 milijuna eura
Plan izgradnje hidroelektrana kod Molvi iznenadio Podravce
Planiranu gradnju hidroelektrana SDP smatra zastrašujućom
Otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske povodom novih hidroelektrana na Dravi

- 09:47 - Isprintaj - #

07.05.2010., petak

Preminuo dr. Marijan Jergović

U svojoj 72. godini života, danas je preminuo dr. Marijan Jergović. Kako neslužbeno doznajemo dr. Marijan Jergović je preminuo u pitomačkom Domu zdravlja zbog zatajenja rada srca.

dr.Jergović


FOTO:www.marijanjergovic.com
Marijan Jergović rođen je 9. srpnja 1938. godine u pitomačkoj trgovačkoj obitelji. U Pitomači je završio osnovno obrazovanje, zatim pohađa Gimnaziju u Virovitici, te Medicinski fakultet u Zagrebu do 1964. godine.

Specijalistom interne medicine postao je 1976., a kasnije je polazio i postdiplomski studij iz pulmologije. Medicina mu je primarna djelatnost sve do 1994. godine do kada je radio u Domu zdravlja Đurđevac i Pitomaca, te Medicinskom centru Virovitica. Od tada pa sve do 2001. godine obavlja dužnost podžupana Virovitičko-podravske županije zadužen za društvene djelatnosti. S te dužnosti odlazi i u mirovinu.

Marijan Jergović je posljednjih gotovo pola stoljeća poznat kao izvrstan glazbeni entuzijast (skladatelj, dirigent...), no pored toga bavio se aktivno i sportom i to najviše nogometom, pa je tako obilježio jedan dio povijesti pitomačkog sporta i društvenog života.

Idejni je začetnik pitomačkog Glazbenog festivala "Pjesme Podravine i podravlja" . Tokom svog života izdao je brojne publikacije od kojih izdvajamo: Podravske pjesme, polke i čardaši; Pjesme moje Podravine; Naše pjesme, naši snovi te posljednu "Izabrane skladbe.

Dr. Marijan Jergović autor je brojnih skladbi koje su proslavile danas najpoznatija glazbena tamburaška imena: Martu Nikolin, Borisa Ćiru Gašparca, Vice Vukova, Gazde, Najbolje hrvatske tamburaše, Licitare...
Virovitica Info

- 16:19 - Isprintaj - #

05.05.2010., srijeda

U Pitomači, prigodnim programom obilježen Europski tjedan

foto:Vpž

Prigodnim programom i ove je godine na području Virovitičko-podravske županije obilježen Europski tjedan. Tako su štandovi s promotivnim materijalima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija postavljeni u središtima Virovitice, Slatine, Orahovice i Pitomače gdje se je građane Virovitičko-podravske županije upoznavalo s osnovnim karakteristikama Europske unije.
U navedenim mjestima djeca su svojim crtežima europskih i hrvatskih obilježja na pločnicima također dala svoj doprinos u obilježavanju Europskog tjedna. VIŠE
Vpž

- 06:00 - Isprintaj - #

16. vatrogasno natjecanje VZO Pitomača

PITOMAČA: - U nedjelju 25. 4. 2010. na Nogometnom igralištu NK Pitomača održano je 16. vatrogasno natjecanje. Domaćin natjecanja bilo je DVD Pitomača, a organizator VZO Pitomača sa zapovjednikom Zdravkom Fras i tajnikom Nevenom Milanovićem. Natjecanje je otvorio Željko Grgačić načelnik općine Pitomača u prisustvu Zdravka Dijakovića dožupana Virovitičko-podravske županije. Nastupile su 23 ekipe djece i mladeži i 19 ekipa odraslih, koji su uspješno provjerili svoje znanje prije županijskih natjecanja ove godine u Kladarama za djecu i mladež 6. lipnja, a za odrasle u Dugom Selu Lukačkom 20. lipnja 2010.
foto:Barica Mihoković
Ujedno su to i pripreme za ljetnu sezonu zaštite od požara. S najviše ekipa, čak 9, nastupilo je središnje društvo DVD Velika Črešnjevica, središnje društvo DVD Turnašica sa 5 ekipa, središnje društvo DVD Kladare 6, domaćini središnje društvo DVD Pitomača 3 ekipe. Slijede domicilna društva; DVD Dinjevac sa 6 ekipa, DVD Otrovanec 4, Stari Gradac 4, Sedlarica 2, Grabrovnica 2 i Starogradački Marof s jednom ekipom.
Uz domaće suce, sudili su i Marijana Đođ, Dean Lovreković, Tomislav Golubić i Željko Bukvić iz Koprivničko – križevačke županije.
Po završetku dopodnevnog natjecanja odraslih najbolje rezultate postigli su: Muška B ekipa, DVD Turnašica prvo mjesto, DVD Kladare drugo i DVD Velika Črešnjevica treće mjesto. Žene B, prvo mjesto osvojio je DVD Velika Črešnjevica, i drugo mjesto DVD Turnašica. Žene A, prvo mjesto osvojilo je DVD Velika Črešnjevica, DVD Pitomača, drugo mjesto. Muški A, prvo mjesto osvojio je DVD Turnašica I i drugo mjesto DVD Turnašica II i treće mjesto DVD Velika Črešnjevica. Turnašićani su ponijeli i prijelazni pehar, sada u trajno vlasništvo, jer su tri godine uzastopce u kategoriji muške A ekipe bili prvi.
Poslije podne od 23 ekipe djece i mladeži najbolje rezultate postigli su: Muška Mladež DVD Kladare osvojilo je prvo mjesto, DVD Turnašica drugo i DVD Velika Črešnjevica treće mjesto. Ženska mladež, prvo mjesto osvojio je DVD Velika Črešnjevica, drugo DVD Kladare i treće mjesto DVD Dinjevac. Od Djece ženske, prvo mjesto pripalo je DVD-u Velika Črešnjevica, drugo mjesto osvojio je DVD Dinjevac i treće mjesto DVD Kladare. U kategoriji Djeca muška, prvo mjesto osvojio je DVD Velika Črešnjevica, drugo mjesto DVD Kladare i treće mjesto DVD Turnašica. Najviše pehara čak 9 osvojilo je i ponijelo kući DVD Velika Črešnjevica.
Natjecatelje je pozdravio Josip Nemet , predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži za Virovitičko-podravsku županiju i zaželio dobre rezultate ekipama mladeži koje se natječu na Državnom vatrogasnom natjecanju od 14. do 16. 5. 2010. u Šibeniku. Svima se na kraju zahvalio Željko Šubić zamjenik predsjednika VZO Pitomača i zatvorio natjecanje.
Barica Mihoković
FVK novosti

- 05:53 - Isprintaj - #

Skupština Udruge umirovljenika Pitomače

PITOMAČA; - Antun Begović predsjednik, Udruge umirovljenika Pitomače, 29. 4. 2010. u restoranu "Verica" otvorio je Godišnju izvještajnu skupštinu Udruge umirovljenika Pitomača. Pozdravio je brojne goste i članove skupštine. Posebno je naglasio Sinišu Siladića donačelnika općine Pitomača, sve goste, predstavnike Udruga umirovljenika s područja Virovitičko-podravske županije.
Iz Izvještaja o radu u protekloj godini, proizlazi da su se družili, uz otvorenost, susretljivost i komunikaciju, putovali diljem lijepe naše, po toplicama i Svetištima. Protekle godine posjetili su Mariju Bistricu bili u Daruvarskim, Tuheljskim, toplicama, u Svetom Marinu na Muri, Stubičkim toplicama i drugdje. Ove godine već pregovaraju o posjetu Szigetváru u susjednoj Mađarskoj, spremaju se u Blajburg.
U svibnju ove godine planiraju posjet Poreču, u srpnju planiraju posjetiti Budimpeštu. Financijski izvještaj, u ime Financijske agencija poslovnice Pitomača, podnijela je Ružica Ferić, iz kojeg proizlazi pozitivno poslovanje. Izvještaj Nadzornog odbora podnio je predsjednik odbora Antun Rengel.
Od gostiju Skupštini se prvi obratio Siniša Siladić, donačelnik Općine Pitomača. Naglasio je da pitomački umirovljenici imaju Franju Pankasa aktivnog delegata u Općinskom vijeću Pitomača. Informirao je da je Općina krenula u nekoliko velikih projekata s kojima je i Pankas, član HSU upoznat. Pridružio mu se s izrazima dobrih želja za daljnji uspješan rad Antun Rengel dopredsjednik Hrvatske strane umirovljenika, podružnice Pitomača. Slijedili su ih predstavnici Stranke i Udruga umirovljenika Virovitice, Korija, Suhopolja, Milanovca, Golog Brda, Voćina, Slatine, Orahovice, Svetog Đurđa, Podgorja, Špišić Bukovice i dr.
Na kraju svima se zahvalio Antun Begović predsjednik Udruge umirovljenika Pitomača, pozvao ih na zajedničku večeru i druženje, koje je potrajalo do kasnih sati.

Barica Mihoković
FVK novosti

- 05:52 - Isprintaj - #

Krizma u Pitomači

PITOMAČA; - U subotu 1. svibnja, na blagdan Svetoga Josipa radnika, u pitomačkoj župnoj crkvi Svetog Vida, slavio se svečan i velik dan, za župu, koju predvodi vlč. Ivica Puškadija, pitomački župnik. Bio je to ozbiljan dan radosti i slavlja za sedamdeset troje krizmanica i krizmanika, koji su primili sakramenat Svete potvrde i time postali zagovornici sv. Duha i vjerodostojni svjedoci vjere.
To je i svečan dan za njihove roditelje i firmane kumove. Sakramenat firme podijelio je ovlašteni delegat biskupa vlč. Josip Koprek, koji je bio visoki gost pitomačke župe.

Barica Mihoković
FVK novosti

- 05:51 - Isprintaj - #

03.05.2010., ponedjeljak

Prometna nesreća sa teškim tjelesnim ozljedama

Danas 30. travnja u 15,32 sati u Pitomači, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozlijede. Prometna nesreća se dogodila kada je 23 – godišnji Ž.L. upravljao motociklom, koristeći zaštitnu kacigu, bez registarskih oznaka, kolnikom državne ceste D-2, smjerom sjever – jug, ulicom Braće Radića, gdje je dolaskom do kbr.67, vršio obilaženje motocikla registarskih oznaka Slovenije sa desne strane, koji je bio zaustavljen radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera i tom prilikom je sa lijevim bočnim ogledalom udario u podlakticu 24 – godišnjeg Ž.Š. Nakon udara Ž.L. je izgubio nadzor nad motociklom i skliznuo u putni jarak sa zapadne strane kolnika, gdje se i zaustavio.

U prometnoj nesreći, TTO (fraktura lubanje, oštećenje mozga i kore mozga, puknuće rebara i ozljede unutarnjih organa) zadobio je vozač motocikla Ž.L., te je prevezen u OB Virovitica, gdje je zadržan na liječenju.
PU Vpž

- 17:09 - Isprintaj - #

SDP: 7. Izborna Konvencija SDP-a Vpž

Jučer je održana 7. Izborna Konvencija SDP-a Virovitičko-podravske Županije gdje su 92 delegata iz svih Općinskih i Gradskih organizacija SDP-a birala novo rukovodstvo u Županijskoj organizaciji SDP-a.

Novi potpredsjednici SDP-a Virovitičko-podravske Županije postali su Saborski zastupnici Nada Čavlović Smiljanec i Vlatko Podnar.

U predsjedništvo SDP-a VPŽ izabrani su Vlado Hanžek, Josip Troha, Božo Milivojević, Mato Vučinić, Veseljko Domjanović i Nikolina Matić.

Osim ovih tijela izabrana su 38 članova Županijskog odbora i 5 članova Nadzornog odbora.
Gost Konvencije bio je predsjednik SDPH Zoran Milanović koji je pozdravio nazočne na Konvenciji i poželio puno uspjeha u radu.
Na kraju Konvencije obratio se Tomislav Žagar novi Županijski predsjednik SDP-a VPŽ koji je delegatima predstavio Program i smjernice rada za naredno razdoblje.

Županijska organizacija SDP-a Virovitičko-podravske Županije

- 16:04 - Isprintaj - #

SDP: Čestitka za Međunarodni praznik rada

Pučanstvu općine Pitomača čestitamo 1.Svibnja - Međunarodni praznik rada!

1maj


SDP Općine Pitomača

- 15:59 - Isprintaj - #

Sportski rezultati proteklog tjedna

NOGOMET - II. HRL sjever nije igrana ovoga vikenda, pa su od pitomačkih rukometašica nastupile samo članice druge ekipe, koje su jučer poslijepodne u Kalinovcu odigrale svoju utakmicu 14. kola Međužupanijske rukometne lige Koprivničko-križevačke županije, u kojoj su pobijedile domaće rukometašice istoimenog kluba sa 22:27 (12:13), u utakmici u kojoj je igra na otvorenom, betonskom igralištu, bila pitomačankama veći problem od domaćih rukometašica. Za drugu ekipu pitomačanki nastupile su: Kodžaga, H.E.Habijanić 7, Kovač, Bosanac 3, T.Petković 9 (4), Dražić 5 (1), D.Petković i Matić 3. U idućem, 15. kolu, pitomačanke gostuju u Bjelovaru kod ekipe Rukometne škole djevojčica.

Općinski četvrtoligaši jučer su igrali svoje utakmice 25. kola IV. HNL sjever, skupina B, u kojima su nogometaši NK „Pitomača“ na gostovanju u Virju kod nogometaša NK „Podravac“ poraženi sa 5:2, dok su nogometaši NK „Croatia“ iz Grabrovnice u nedjelju sa visokih 1:7 pobijedili posljednje plasiranu ekipu lige NK „Kamen“ u Siraču. Idućeg tjedna pitomačani dočekuju nogometaše NK „Kalinovac“, a grabrovčani nogmetaše NK „Ribar“ iz Končanice. Prije ovih utakmica, u srijedu su u županijskom kup natjecanju nogometaši NK „Pitomača“ sa 1:0 pobijedili nogometaše NK „Dinamo“ u Kapeli Dvoru, dok su grabrovčani sa 2:3 poraženi na gostovanju u Voćinu od nogometaša istoimenog domaćina.

Juniori NK „Pitomača“ u 17. kolu ŽNL VPŽ, skupina Virovitica - Pitomača, skupina A, pobijedili su kao gosti juniore NK „Rezovac“ sa 1:4, dok u slijedećem tjednu dočekuju juniore NK „Sokol“ iz Milanovca. Juniori NK „Croatia“ iz Grabrovnice sa 0:13 pobijedili su kao gosti vršnjake NK „Dinamo“ u Kapeli Dvoru, dok su pioniri U-14, u predigri pionire istog protivnika pobijedili sa 2:4. U idućem kolu grabrovčani dočekuju juniore i pionire NK „Rezovac“.

Pioniri NK „Pitomača“ u nedjelju su u 14. kolu Regionalne lige Nogometnog središta Varaždin, grupa B, bili gosti pionira NK „Garić“ u Garešnici, a domaćini su bili uspješniji: pioniri U-10 pobijedili su sa 7:2, U-12 sa 2:1, a U-14 sa 7:0. Pioniri su u idućem kolu domaćini pionirima NK „Slatina“ naredne srijede.

Pioniri NK „Croatia“ U-10 u Čačincima su sa 12:2 poraženi od vršnjaka NK „Mladost“.

U nedjelju u utakmici 20. prvenstvenog kola II.ŽNL VPŽ, nogometaši NK „Turnašica“ na gostujućem terenu u Grabiću pobijedili su nogometaše istoimenog kluba sa 1:3, dok su njihovi juniori u 11. kolu lige VPŽ skupina B, sa juniorima NK „Brezovica“ odigrali 2:2.

U susretima 17. kola III.ŽNL VPŽ skupina Virovitica – Pitomača, postignuti slijedeći rezultati: NK „Kladare“ - „Aršanj“ Sedlarica 5:2, NK „Otrovanec“ - NK „Orešac“ 13:0, NK „Sveti Đurađ“ - NK „Podravec“ Dinjevac 7:0.

U unaprijed odigranoj utakmici 17. kola ŽNL VPŽ za veterane, veterani NK „Pitomača“, u srijedu su kao domaćini, sa visokih 6:0 pobijedili veterane NK „Standard“ Nova Šarovka.

RC ZELENO SRCE - Rekreacijsko društvo „Zeleno srce“ u subotu je organiziralo biciklistički i pješački izlet na Kladarski breg. Tridesetak biciklista rekreativaca imalo je mogućnost za put do izletišta odabrati jednu od dvije ponuđene trase – Bilogorskom biciklističkom stazom ili cestom preko Otrovanca i Sedlarice. Iduća rekreacijska aktivnost na rasporedu je u subotu 15. svibnja kada društvo planira planinarski izlet na Klek.

RAZNO - U organizaciji Udruženja obrtnika Pitomača održani su prošle nedjelje 12. Sportski susreti obrtnika Slavonije i Baranje. U nazočnosti virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, njegovog zamjenika Zdravka Dijakovića, predsjednika Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Josipa Novogradeca, te predsjednika Udruženja obrtnika Pitomača Željka Palkovića, susrete je službeno otvorio saborski zastupnik Josip Đakić. Također je odlučeno da će ovi susreti ubuduće nositi naziv „Sportski susreti obrtnika Slavonije, Baranje i Podravine“, zbog proširenja ovog natjecanja i na podravsku regiju. Na susretima je sudjelovalo ukupno 12 udruženja obrtnika s oko 200 sudionika koji su se natjecali u kuglanju, pikadu i beli. Pitomački su obrtnici najzapaženije rezultate imali u kuglanju gdje su osvojili prva mjesta i u konkurenciji žena i muškaraca, a drugo su mjesto osvojili i u igri bele.
Pitomača.hr

- 15:57 - Isprintaj - #

02.05.2010., nedjelja

Vijesti iz Općine Pitomača


Čestitka povodom međunarodnog praznika rada
Pučanstvu općine Pitomača čestitamo 1. Svibnja – Međunarodni praznik rada.
Načelnik Općine Pitomača i
članovi Općinskog vijeća Općine Pitomača
--------------------------------------------------------------
Županija raspisala Javni natječaj za prijavu projekata udruga za financijsku potporu
Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, na temelju Odluke o utvrđivanju kriterija za određivanje projekata udruga koje su od interesa za Virovitičko-podravsku županiju i Pravilnika o javnom natječaju, kriterijima i načinu ocjenjivanja projekata udruga koje su od interesa za Virovitičko-podravsku županiju, raspisao je Javni natječaj za prijavu projekata udruga za financijsku potporu iz Proračuna Virovitičko-podravske županije.VIŠE
------------------------------------------------------------
Objavljena Lista kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor u Savjet mladih Općine Pitomača
Na temelju članka 5. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Općine Pitomača („Službene novine“ Općine Pitomača, broj 1/08), Upravni odjel za društvene djelatnosti i opće poslove Općine Pitomača objavljuje L I S T U K A N D I D A T A

I. Utvrđuje se da slijedeći kandidati ispunjavaju uvjete za izbor u Savjet mladih Općine Pitomača:
1. ANITA INGOLA
2. ANTONIA MAROVIĆ
3. BONITA BASTALIĆ
4. DARIJO LONČARIĆ
5. IVANA NOVOGRADEC
6. MATEA GRGAČIĆ
7. MATEA NOVAK JEMBRI
8. MARINA BUKOVČAN
9. MARTINA MIHOLANČAN
10. SABINA TOME
11. VALENTINA KAPITAN
12. VEDRANA ŠANTEK

II. Ova lista objavit će se u od „Glasu Slavonije“, na internetskim stranicama i Oglasnoj ploči Općine Pitomača.

UPRAVNI ODJEL ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTII OPĆE POSLOVE
Pročelnik:Marinko Barčan,dipl.ing.
Pitomača.hr

- 17:52 - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.