LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Planiranu gradnju hidroelektrana SDP smatra zastrašujućom - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

22.04.2010., četvrtak

Planiranu gradnju hidroelektrana SDP smatra zastrašujućom

KOPRIVNICA - Iako su svoje obraćanje novinarima povodom Dana planeta Zemlje predstavnici koprivničke i županijske organizacije SDP-a pomalo poetski nazvali 'Podravina se po Dravi zove', ton njihovih razmišljanja o najavi gradnje dvije hidroelektrane na Dravi kod Molvi nije bio nimalo pjesnički.
Kako je odluka Vlade o prioritetnim energetskim objektima, među kojima su i Molve 1 i 2 objavljena baš 1. travnja, predsjednik županijske organizacije stranke Darko Ledinski pomislio je da se radi o šali ili grešci. No još više ga je zabezeknulo što o Vladinim odlukama nemaju pojma ni lokalni čelnici.
foto:Radio Koprivnica

- To je jedna zastrašujuća situacija što u lokalnoj zajednici nitko o planiranoj gradnji ne zna ništa. Najviši dužnosnici naše Županije, kao ni oni na nivou općina, o projektu kojeg javno najavljuje premijerka nitko ne zna ništa. To što o tome nije provedena nikakva ozbiljna rasprava, a ušlo je u Vladine dokumente, to je zastrašujuće, naglasio je D. Ledinski.
Kao i na primjeru regionalnog odlagališta otpada i crpljenju plina i nafte, jasno se pokazuje da za aktualnu Vladu prostor Podravine i Prigorja je samo mjesto gdje se može bez pitanja uzimati ili jeftino kupiti, a za uzvrat dati malo ili ništa, ustvrdio je čelnik županijskog SDP-a Ledinski. A šef Kluba vijećnika SDP-a i HNS-a u Županijskoj skupštini Marinko Bagarić potkrijepio je nelogičnosti, prema kojima je Drava u cijelom svojem toku nakon hidroelektrane Donja Dubrava obuhvaćena ekološkom mrežom Hrvatske i predložena za zaštitu u okviru europskog programa zaštićenih područja Natura 2000. Također, cijela Drava je dio regionalnog parka Mura-Drava koji bi trebao zaživjeti u lipnju.
- Ministarstvo kulture najavilo je osnivanje regionalnog parka Mura-Drava, koji će biti dio biosfernog rezervata Mura-Drava-Dunav, za koji osnovu čine zaštićena Drava u Mađarskoj i Hrvatskoj. Premijerka Jadranka Kosor osobno je u Mađarskoj potpisala sporazum o zajedničkom osnivanju tog biosfernog rezervata, u kojem nema niti riječi o novim hidroelektranama, istaknuo je M. Bagarić.
Uza sve to, hidroelektrana nema ni u kojim prostornim planovima, zaključio je Bagarić. Mlađahni pak koprivnički gradski vijećnik i član predsjedništva Foruma mladih SDP-a Hrvatske Mišel Jakšić ustvrdio je da će očito stara generacija političara na vlasti mladima ostaviti samo gusti dim, maglu i vjerojatno potop.
Radio Koprivnica

VIŠE O HIDROELEKTRANAMA: Otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske povodom novih hidroelektrana na Dravi

Plan izgradnje hidroelektrana kod Molvi iznenadio Podravce

Ekološki incident 2: Na Dravi dvije manje elektrane vrijedne čak 400 milijuna eura

- 17:26 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.