LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

20.11.2009., petak

Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

Prošlog je četvrtka na saziv predsjednika Općinskog vijeća Mirka Pavlekovića, održana 6. sjednica Općinskog vijeća naše općine, a dnevnim redom iste dominirale su točke vezane uz donošenje II. Izmjena i dopuna Proračuna općine Pitomača.
Usvojene II. Izmjene proračuna manje su za 1,430 miliona kuna od dosadašnjeg proračuna, a smanjenje je uvjetovano slabijim ostvarenjem kapitalnih pomoći iz državnog proračuna i on sada iznosi 12,565 miliona kuna.
Neostvarenje državnih pomoći na strani prihoda uvjetovalo je i brisanje određenih pozicija na strani proračunskih rashoda, te do kraja ove kalendarske godine sigurno neće biti započinjanja radova na izgradnji komunalne infrastrukture proširene gospodarske zone Rakitka u Kladarama, te Vinskim putima općine Pitomača, kao niti sufinanciranja nabave novog kamiona smečara za općinsko komunalno poduzeće.
Zbog nepotvrđivanja sporazuma o sufinanciranju radova sa Hrvatskim vodama na zacjevljenju dijela kanala Vir, preraspoređena su financijska sredstva sa ove pozicije, a odustalo se i od završenja projektne dokumentacije sanacije starog župnog dvora. Povećanje iznosa na rashodovnoj strani najveće je kod stavki energije, sufinanciranja stočarstva, a povećana su i sredstva za rekonstrukciju zgrade PIOP-a i općinsku Turističku zajednicu.
Od ostalih točki dnevnog reda izdvajamo donošenje II. Izmjena financijskog plana Dječjeg vrtića “Potočnica” i Knjižnice i čitaonice “Pitomača” koji su doživjeli neznatne promjene, a općinski su poglavari donijeli i novu Odluku o općinskim porezima u kojoj se ostalo kod ranijih poreza na tvrtku ili naziv, potrošnju i kuće za odmor, dok se odustalo od poreza na nekorištene poduzetničke nekretnine. Dosadašnje visine potvrđenih poreza nisu se mijenjale. Prihvaćen je i prijedlog za izmjene visine naknade za priključenje na sustav javne vodoopskrbe i odvodnje koji će ubuduće biti znatno povoljniji za pravne osobe koje izvode priključak sa obveznim hidrantskim opterećenjem. Vezano uz nadolazeće predsjedničke izbore, Općinski su vijećnici donijeli Odluku o osnivanju Povjerenstva za popis birača.
Pitomača.hr

- 13:50 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.