LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Dani "Martinja" - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

05.11.2009., četvrtak

Dani "Martinja"

Obilježavanje proslave dana „Martinja“ na području PU virovitičko – podravske, trajati će od 06. do 15. studenog 2009. godine, te se očekuje povećanje prometa na cestama u svim gradovima i mjestima, a najviše na prilaznim prometnicama u blizini vinograda i klijeti.

Od početka godine na području PU virovitičko – podravske, smanjena je problematika prometnih nesreća sa sudionicima pod utjecajem alkohola, kao i prometne nesreće i posljedice koje su prouzročili ti vozači. Od svih prometnih nesreća od početka godine, 144 počinjene su zbog neprilagođene brzine, dok je svaku treću počinio vozač pod utjecajem alkohola. Isto tako 8 osoba je smrtno stradalo, dok je 63 teško i 270 lakše ozlijeđenih osoba

Obzirom na nadolazeći vikend i proslavu dana „Martinja“, očekuje se povećana konzumacija alkohola na području naše Županije, koja je bogata vinogradima, gdje će u vinogradima i klijetima, biti organizirane brojne privatne i javne zabave s okupljanjem većeg broja ljudi, koji će uz proslavu krštenja vina, konzumirati i veće količine alkohola.

Slijedom navedenog, obavještavamo sve vozače, da će policija od 6. do 15. studenoga, na području cijele policijske uprave (Županije) provoditi pojačani nadzor sudjelovanja osoba u prometu pod utjecajem alkohola.

Kako bi bezbrižno sudjelovali u svetkovini „Martinja“, policija savjetuje vozače da nakon konzumacije alkohola sebi osiguraju siguran smještaj do slijedećeg dana ili za prijevoz angažiraju osobu koja nije konzumirala alkohol, kako ne bi ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu, a time sigurno izbjegli i sankcije za prometne prekršaje.

Ovom prilikom pozivamo i sve zainteresirane novinare da se uključe u provedbu pojačanih mjera nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu tijekom nadolazećeg vikenda 7. studenog od 22.00 sati, a svoj dolazak moraju pravovremeno najaviti Policijskoj postaji u Virovitici , kako bi se mogao organizirati njihov prihvat.

U cilju mirnog prolaska dana „Martinja“, molimo radiopostaje na području Županije virovitičko – podravske, da oglašavanjem ovog priopćenja prema svojim slušateljima, pridonesu povoljnom stanju sigurnosti svih građana.
PU Virovitičko-podravska

- 19:11 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.