LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Udruga kuhara njeguje tradicionalne recepte na moderan način - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

17.11.2008., ponedjeljak

Udruga kuhara njeguje tradicionalne recepte na moderan način

Preparirana glava štuke, šareni kanape sendviči posloženi u obliku gljiva i palenta u četiri boje, uz paštetu od ribe - pravo su malo umjetničko djelo na pladnju, a sve je to, uključujući višesatnu pripremu i dugogodišnje iskustvo, rad vještih ruku domaćih “majstora od kuhače”, članova Udruge kuhara Virovitičko-podravske županije.


Što se nekad dobro jelo
Njih je trenutačno 39, svi su vrijedni kuhari u restoranima od Pitomače do Orahovice, a jedina im je želja spasiti žgance s mlijekom, kiseli kupus s dimljenim veprom, poznati stari pileći saft te saletanke i šape, podsjetnike na vrijeme “kad se zaista dobro jelo”, od naleta laganih kremica, brze i nezdrave hrane, te raznih stranih naziva pečenog, pirjanog mesa ili pripremljene ribe od koje se samo lako - lomi jezik ili nabijaju kilogrami.

- Zapravo želimo sačuvati onu raskošnu kulinarsku baštinu naše županije, koja je tako raznolika i bogata i koja se pokazala itekako traženom i cijenjenom. Želimo sačuvati sve naše tradicionalne recepte, ali ih i prilagoditi današnjem vremenu - kaže Darko Baričević, predsjednik udruge i dugogodišnji kuhar i ugostitelj.

Slijedi i kuharica
Darko i svojim učenicima, s obzirom na to da je stručni učitelj kulinarstva u Srednjoj školi u Pitomači, naglašava da je uz dobar miris i okus, hranu potrebno pripremiti tako da bude i oku ugodna. - Jedna obična sarma može izgledati kao umjetnost na tanjuru - kaže Darko Baričević, objašnjavajući da kuhari u okviru Udruge uz natjecanja pohađaju i sve važne seminare o modernoj kuhinji i suvremenim načinima posluživanja hrane. Razmjenjuju recepte i namjeravaju izdati i prvu kuharicu s tradicionalnim receptima županije, u kojoj se spajaju okusi, mirisi i boje Slavonije i Podravine.
Autor:Marija Lovrenc
Večernji list

- 16:20 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.