LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Vesna Krmpotić na Virovitica.netu - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

05.09.2008., petak

Vesna Krmpotić na Virovitica.netu

Zaljubljenici u lijepu književnost od danas će na stranicama Virovitica.neta imat priliku čitati neobjavljene priče, pjesme i eseje naše poznate pjesnikinje, spisateljice i prevoditeljice Vesne Krmpotić.
Klikni OVDJE za neobjavljene priče Vesne Krmpotić.
internet stranica Vesne Krmpotić

Ovo je, svakako, radosna vijest za sve koji s nestrpljenjem očekuju nova izdanja autorskih djela najplodonosnije hrvatske književnice, a mi joj se ovom prilikom zahvaljujemo u ime svih što je pristala na našu zamolbu da dio toga podjeli sa našim čitateljima. Iznimna nam je čast što imamo tu privilegiju da neke nove stranice iz njezinog bogatog književnog stvaralaštva po prvi puta budu javno objavljene na našem portalu.

Vesna Krmpotić rođena je 1932 godine u Dubrovniku. Školovala se u Splitu, Zagrebu (završila psihologiju i engleski jezik) i New Delhiju (učila bengalski). Kao supruga bivšeg jugoslavenskog diplomata, mnoge je godine života provela u različitim kulturama iz kojih nikada nije odlazila prazna srca. Dapače, iz svake sredina odlazila je bogatija za onaj komadić duhovne ljepote koju je vješto znala prepoznati u tradiciji svakog naroda i kasnije izdašno podijeliti sa svojom širokom čitalačkom publikom koja često zna reći kako je uz njezina djela odrastala duhovno i moralno. Zato ne treba čuditi što danas, za brojne štovaoce, ime Vesne Krmpotić predstavlja metaforu najintimnijih duhovnih osjećaja u kojima je sažeto i sve ono najvrednije što je ova iznimna autorica, uz savršeni literarni izričaj, dala hrvatskoj i svjetskoj književnosti.

Mozaik njene impozantne autorske biografije ispunjen je sa 112 knjiga (od kojih je jedna - 108x108 - najopširnija knjiga poezije u svjetskoj književnosti) te brojnim vrijednim književnim, domaćim i međunarodnim, nagradama.
Virovitica.net

- 15:00 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.