LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Vijesti iz Općine Pitomača - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

18.08.2008., ponedjeljak

Vijesti iz Općine Pitomača

JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE PITOMAČA
Na temelju članka 86. Zakona o prostornom uređenje i gradnji (NN 76/07) i Programa mjera za unapređenje stanja u prostoru Općine Pitomača (Sl. novine Općine Pitomača 7/07), Upravni odjel za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove objavljuje
JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU IZMJENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE PITOMAČA

1.
Objavljuje se javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Pitomača. Prijedlog izmjena i dopuna plana utvrđen je na 27. sjednici Općinskog poglavarstva 14.08.2008. godine. Prijedlog izmjena i dopuna PPUO Pitomača za javnu raspravu, izrađen po „Vtc-projekt“ d.o.o. Virovitica, sastoji se od tekstualnog i grafičkog dijela plana i sažetka za javnost.

2.
Javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna PPUO Pitomača trajati će 15 dana počevši od 26.08. do 09.09.2008. godine

3.
Prijedlog izmjena i dopuna PPUO Pitomača izložen je javnom uvidu za vrijeme trajanja javne rasprave u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, te u „Vtc-projekt“ d.o.o. Virovitica, A.Mihanovića 1, svakog radnog dana od 8,00 do 14,00 sati.

4.
Nositelj izrade i izrađivač plana održati će javno izlaganje o prijedlogu Plana u prostorijama Općine Pitomača, Lj. Gaja 26/1, Pitomača, 04.09.2008. godine u 10,00 sati. Javno izlaganje se organizira za građanstvo i udruge građana, Mjesne odbore, tijela i osobe određene posebnim propisima koje su dale zahtjeve, tijelima jedinice lokalne samouprave i ostalim stručnim tijelima.

5.
Poziv za sudjelovanje u javnoj raspravi uputit će tijelima i osobama određenim posebnim propisima koje su dale zahtjeve za izradu Plana i susjednim Općinama
6.
Primjedbe na izloženi prijedlog izmjena i dopuna Plana mogu se davati do zaključivanja javne rasprave na sljedeći način:
- tijela državne uprave, upravna tijela županije te pravne osobe s javnim ovlastima dostavljaju pismene primjedbe Upravnom odjelu za gospodarstvo, proračun i komunalne poslove Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1.
Građani i udruge dostavljaju primjedbe na sljedeći način

·Upisivanjem prijedloga i primjedbi u knjigu primjedbi koja se nalazi uz prijedlog Izmjena i dopuna PPUO Pitomača
·Iskazivanjem primjedbi u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja
·Upućivanjem pisanih prijedloga i primjedbi Upravnom odjelu za gospodarstvo,proračun i komunalne poslove.Pisani prijedlozi i primjedbe mogu se dostavljati Upravnom odjelu za gospodarstvo,proračun i komunalne poslove u vrijeme trajanja javnog uvida. Prijedlozi i primjedbe koje nisu čitko napisane i dostavljene u roku neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi.
-------------------------------------------------------------------------
Danas je posljednji dan za predaju natječajne dokumentacije za zakup poljoprivrednog zemljišta
Danas je posljednji dan za predaju natječajne dokumentacije za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Općine Pitomača. Na ovom javnom natječaju za zakup je ponuđeno 845 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na području katastarskih općina Pitomača, Stari Gradac i Kladare, na rok do 10 godina, izuzev za poljoprivredno zemljište koje se dijelom ili u cijelosti nalazi u inundacijskom pojasu, a za koje je dobivena suglasnost za davanje u zakup na rok do 5 godina. Otvaranje pristiglih ponuda zakazano je za utorak 19. kolovoza u 9,00 sati u prostorijama Općine Pitomača.
-------------------------------------------------------------------------
Vodoopskrba na području općine Pitomača
Prošloga tjedna završen je postupak odabira najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda naselja Stari Gradac, kao nastavak širenja postojećeg općinskog vodoopskrbnog sustava. Trenutačno traje postupak mirovanja do potpisivanja ugovora, a kao najpovoljniji ponuditelj za izvođenje novih 6500 metara sekundarnog vodoopskrbnog sustava naselja Stari Gradac izabran je «Kograd» Pitomača, sa vrijednošću planiranih radova koji premašuju 2,6 miliona kuna s uključenim PDV-om.

Općina Pitomača i «Komunalno Pitomača» na temelju odluke Općinskog vijeća nastavljaju akciju vezanu uz mogućnost priključenja na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu na području općine i na pravne osobe. Visina priključne takse za stambene objekte za vodovodnu mrežu iznosi 1.000,00 kuna, za jednokratnu uplatu, dok je cijena priključne takse na kanalizacijsku mrežu i nadalje u iznosu od 2.000,00 kuna.

Pravne osobe, do 31. listopada ove godine, imaju mogućnost jednokratne uplate takse za priključenje na vodovodnu mrežu u iznosu od 1.000,00, odnosno 3.000,00 kuna, ovisno o predviđenoj godišnjoj potrošnji, a za jednokratnu uplatu za priključenje na kanalizacijsku mrežu u iznosu od 2.000,00, odnosno 4.000,00 kuna, također ovisno o predviđenoj godišnjoj potrošnji.
---------------------------------------------------------------------------
Održana 27. sjednica Općinskog poglavarstva
Prošloga četvrtka održana je 27. po redu sjednica Općinskog poglavarstva Općine Pitomača na kojoj je najviše rasprave bilo oko nacrta Prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Pitomača, što ga je izradio «Vtc-projekt» d.o.o. Virovitica. Poglavari su donijeli odluku o prihvaćanju Prijedloga i održavanju javne rasprave koja će trajati 15 dana, počevši od 26. kolovoza 2008. godine, a biti će zaključenja sa 09. rujna 2008. godine. Javni uvid u izmjene i dopune Prijedloga PPUO-a Pitomača moći će se obaviti svakog radnog dana u navedenom razdoblju u vremenu od 08,00 do 14,00 sati u Općini Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, te u «Vtc-projekt» d.o.o. Virovitica, Antuna Mihanovića 1, a javno izlaganje Prijedloga izmjena i dopuna PPUO-a Pitomača održati će se 04. rujna 2008. godine u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1, Pitomača, s početkom u 10,00 sati.
Pitomača.hr

- 15:28 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.