LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Pitomačani na trgu gledali pomrčinu Sunca - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

01.08.2008., petak

Pitomačani na trgu gledali pomrčinu Sunca

ADPitomača


Djelomična pomrčina Sunca gledana u Pitomači na Trgu kralja Tomislava,01.kolovoza 2008.g.
astro astro
Toplo i vedro nebo otvorilo je nebeska vrata prema pogledu na djelomičnu pomrčinu Sunca. Na trgu općine astronomska udruga postavila je dva teleskopa za sigurno promatranje ove nebeske pojave. Manji teleskop davao je projekciju slike Sunca na papir i tako jednostavno omogućio promatranje tijek pomrčine.
astro astro
Teleskop Meade sa filterom za Sunce davao je uvećanu sliku Sunca. Na površini Sunca nije bilo pjega ali se na uvećanom disku mogle vidjeti nazubljene sjene pomračenog djela Sunca. Sjene su u stvari visoki planinski lanci na „rubu“ Mjeseca. Početak pomrčine bio je u 11,08 sati, a završetak u 12,30 sati. Zainteresirani mještani od najmlađih do umirovljenika znatiželjno su pogledali kako mali Mjesec uspijeva sakriti dio Sunca.
bN bN
bnovosel:AD Pitomača

- 19:33 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.