LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Udruga PING popravila srušeni stup na Lipici - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

14.07.2008., ponedjeljak

Udruga PING popravila srušeni stup na Lipici

Nevrijeme i vjetar su srušili stup na Lipici gdje je postavljena oprema Udruge PING, te se u zadnjih 2 tjedna nije mogla dobiti veza na pristupnoj točki Lipica i točkama koje su spojene na nju, Prešpan, Vukosavljevica i Stari Gradac. Izrađen je i postavljen novi stup, te se oprema još uvijek postavlja i uštelava.

fotografija:Udruga PING
Nakon što je saznato da se stup na lipici srušio, krenulo se u intezivnu potragu za gotovim stupom što bi bilo brzo i jeftinije riješenje da se zamjeni srušeni i ponovo postavi oprema, no pokušaji traženja kod većih firmi su propali pa se krenulo u potpunu izgradnju stupa, što je uveliko otežalo cijelokupni posao.

Posebnu zahvalu dajemo vlasniku vinograda Mlinjarić Tomi, koji je usprkos svemu ponovo dozvolio da kod njega postavimo drugi stup.

Zatim je nakon nabave materijala i dogovora krenulo ručno iskopavanje temelja od strane članova udruge, a za betoniranje novog temelja i postavljanje skele, koje su opet napravili članovi udruge, zahvaljujemo se Zidarskom obrtu Dent vlasnika Dent Ivana koji je sve navedeno ustupio bez naknade.

Zahvaljujemo se tvrtki Plodovi Zemlje Matijević i Općini Pitomača, koja je donirala financijska sredstva za kupnju materijala za izradu stupa. U novi stup potrošeno je oko pola tone željeza (oko 100 metara L profila), preko 200 vijaka i 400 matica, više od 500 izbušenih rupa i oko 5 litara boje, te puno krvi, znoja, volje, vremena i napora članova udruge koji su pomogli u slaganju stupa.

Zahvaljujemo se svim članovima koji su svoje vrijeme izdvojili pa makar i jedan sat pomogli raditi, a posebnu zahvalu dajemo članovima Vampovac Ivica, Veličan Siniši, Martinušiču Tomislavu i Danijelu Kovaču koji su zajedno uložili više od 100 sati svojeg vremena u podizanje novog stupa.

Sveukupno je uloženo preko 300 sati rada koje su zabadava odradili članovi udruge PING. Nažalost, veliki udio posla su obavili isti članovi što pokazuje da velika večina u udruzi nije zainteresirana za pomoč u odradi poslova vezanih uz udrugu, tako da je realno za očekivati da posao ne može biti završen u kratkom roku. Kad bi se javilo više članova za nesebični i dobrotvorni rad kao članovi koji su radili na Lipici, podizanje novog stupa nebi trajalo 3 tjedna.
Na dnevniku rada možete vidjeti tok izrade stupa, te dodatne slike u fotogaleriji.
Udruga PING

- 20:12 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.