LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Općinske novosti - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

12.07.2008., subota

Općinske novosti

Hrvatski olimpijski odbor sufinancira uređenje višenamjenskog sportskog igrališta u Pitomači
Iako Športska zajednica općine Pitomača radi svega nešto više od tri mjeseca od svog osnutka, bolji poticaj za svoj rad nije mogla dobiti. Ured za lokalni šport Hrvatskog olimpijskog odbora, prihvatio je za sufinanciranje nominaciju ŠZOP u kategoriji «Manji zahvati na športskim terenima», te će sa 62.000,00 kuna uključiti u sufinanciranje uređenja višenamjenskog športskog igrališta, što su ga već pokrenuli članovi ŠZOP, uz pomoć Općine Pitomača i nekolicine sponzora koji su svojim donacijama u novcu i radu, podržali ovu aktivnost. Nakon što je postavljena rasvjeta i nova asfaltna površina na igralištu će se narednih dana raditi na postavi zaštitne ograde, te bojanju terena, dok bi završni dio radova trebao biti njegovo obilježavanje i opremanje igrališta potrebnom športskom opremom.

Završio prvi dio akcije priključenja na vodovodnu mrežu po povoljnijoj cijeni
Akcija Općine Pitomača i «Komunalno Pitomača» d.o.o. vezana uz mogućnost priključenja na vodovodnu mrežu na području općine po akcijskoj cijeni priključne takse od 500,00 kuna za jednokratnu uplatu, završila je 30. lipnja. Akcijsku cijenu priključka iskoristilo je više od 600 vlasnika stambenih objekata koji će u narednom periodu biti priključeni na vodovodnu mrežu. Cijena priključne takse za sve one koji mogućnost uplate nisu iskoristili do 30. lipnja, sada iznosi 1.000,00 kuna za jednokratnu uplatu, a mještani zainteresirani za priključenje mogu se javiti u «Komunalno Pitomača» d.o.o. koje sklapa ugovore o priključenju, po ovoj cijeni priključne takse do kraja ove godine, što je još uvijek za 1.000,00 kuna manje od cijene priključne takse koja će važiti nakon proteka navedenog razdoblja.Istovremeno se do 31. prosinca ove godine, nastavlja i akcija priključenja na kanalizacijsku mrežu po povlaštenim iznosima, u kojoj je mogućnost plaćanja priključne takse u iznosu od 2.000,00 kuna za jednokratnu uplatu, do sada iskoristilo 50-tak vlasnika stambenih objekata.

Završen prvi krug upisa u Srednju školu Pitomača
Sredja škola Pitomača proteklog je tjedna održala prvi upisni krug za upis u školsku godinu 2008./2009. U prvom upisnom krugu za jedno od 7 ponuđenih zanimanja upisalo se 74 učenika, te je za drugi upisni krug, od upisne kvote, ostalo slobodno još 45 mjesta, u svim zanimanjima: upravni referent – 9 mjesta, agroturistički tehničar – 15 mjesta, prodavač – 6 mjesta, poljoprivredni gospodarstvenik – 3 mjesta, kuhar – 2 mjesta, konobar – 2 mjesta, te frizer – 8 mjesta. Drugi ljetni upisni krug traje od 07. do 10. srpnja, a ukoliko bude slobodnih mjesta ista će biti popunjena u jesenski upisnom krugu od 25. do 28. kolovoza. Za upis u četvorogodišnja zanimanja postoji bodovni prag, dok za trogodišnja zanimanja bodovnog praga nema, već se radi rang lista prijavljenih kadiata, a upisuje se onaj broj učenika koji je predviđen planom upisa za pojedino zanimanje.

Raspodjeli dijela pomoći iz državnog proračuna jedinicama lokalne samouprave
Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije na svojoj posljednjoj je sjednici donijelo odluku o raspodjeli dijela pomoći iz državnog proračuna jedinicama lokalne samouprave, te će Općini Pitomača, temeljem postojećih kriterija za raspodjelu, od raspoloživih 3 miliona kuna, biti doznačeno 280.219,00 kuna za ulaganje u kapitalne projekte. Na istoj su sjednici utvrđeni i dobitnici Povelje zahvalnosti županije za doprinose u određenim granama djelatnosti, a jedan od dobitnika je i Ženski rukometni klub «Pitomača», što je još jedno u nizu priznanja za uspješne nastupe koje ih ovaj kolektiv ostvaruje proteklih nekoliko godina.

Održana Izborna Skupština Turističke zajednice općine Pitomača
Prošloga četvrtka održana je Izborna godišnja skupština Turističke zajednice općine Pitomača. Na istoj je dosadašnji predsjednik Rikard Bakan podnio izvješće o radu TZ, te financijsko izvješće za proteklo četverogodišnje razdoblje. Nakon izbora radnih tijela skupštine, dana je razrješnica dosadašnjem predsjedniku, te članovima Turističkog vijeća i nadzornog odbora, te se prišlo izboru novih radnih tijela. Za predsjednika TZ ponovno je izabran dosadašnji predsjednik Rikard Bakan, dok su novi članovi Turističkog vijeća: Marinko Barčan, Vesna Bedeković, Stjepan Ivanec, Marina Jurišek - Main, Tomislav Lovreković, Danijel Petković, Stjepan Široki i Branko Tkalčec. Za članove nadzornog odbora u narednom četverogodišnjem mandatu izabrani su Neven Bedeković, Branka Nemet i Željko Palković. Skupština TZ donijela je još jednu važnu odluku, a ona se odnosi na osnivanje Turističkog ureda u Pitomači.
Pitomača.hr

- 12:18 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.