LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

FVK"Mirko Lauš":događanja - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

10.04.2008., četvrtak

FVK"Mirko Lauš":događanja

Digitalna animacija kao profesija

09.04.2008. je u prostoru našeg kluba održano vrlo zanimljivo predavanje o animaciji u profesionalnim filmovima. Željko Barčan - Eko i njegova supruga Prerna (Željko je rođen u Pitomači a njegova supruga u dalekoj Indiji ) sreli su se za vrijeme studiranja u Americi. Nakon stjecanja diplome radili su na animaciji u profesionalnim filmovima u mnogim zemljama svijeta a neke od tih filmova smo imali prilike vidjeti i u Hrvatskoj: Gospodari prstenova, Eragon, Lovci na nadprirodno,
Zvjezdane staze, Tv serije CSI i dr. Osim stručnog predavanja o načinu realizacije određenih specijalnih efekata koji se rade digitalnom animacijom, imali smo prilike i vidjeti primjere koje su naši predavači donijeli na DVD mediju kako bi pokazali kako izgledaju rezultati takvog (njihovog) rada. Publika koja se sastojala i od odraslih članova kluba i od djece bila je oduševljena viđenim, a djeci je posebno bilo zanimljivo predavanje gospođe Prerne jer je ona radila na crtićima koje svakodnevno gledamo na televiziji pa je time i bliže dječjem uzrastu sa svojim uradcima.

Animacija plastelina
07.04.2008. je započelo snimanje novog animiranog filma koji se već duže vrijeme priprema. Izrađivane su lutke i scena od plastelina a to je dugotrajan postupak . Mali filmaši napravili su malu tvornicu lutki od plastelina i svaki je izrađivao po jedan dio a na kraju su ih sastavljali, tako je posao išao malo brže. Jučer su snimljeni prvi kadrovi i još puno posla nas čeka.

Skupština
08.04.2008. je u prostoru kluba održano redovito zasjedanje Skupštine FVK "Mirko Lauš". Kao što je i uobičajeno na dnevnom redu su bili izvještaji za prošlu i planovi za ovu godinu. Osim toga predstavljen je i novi program "Škola animiranog filma" koji će započeti s početkom slijedeće školske godine tj. najesen.
Najavljeno je i prezentiranje drugog dijela programa "Mala škola dječjeg amaterskog filma i fotografije" koji uskoro završava. Prezentiranje će biti u okviru manifestacije Dan fotografije i filma u Pitomači 2008. a koji se već tradicionalno održava u Danima općine dakle u prvoj polovini lipnja. Nakon službenog dijela tj završetka sjednice, koji je odrađen u prostoru kluba, članovi skupštine su nastavili druženje u restoranu Zlatni klas Otrovanec.

FVK"Mirko Lauš"Pitomača

- 18:16 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.