LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Od sutra 7.međunarodni dani Drave - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

11.10.2007., četvrtak

Od sutra 7.međunarodni dani Drave

'Rijeka Drava - zaštita za sadašnjost i budućnost' naziv je sutrašnje konferencije u koprivničkoj vjenčaoni kojom će započeti događanja 7. međunarodnih dana Drave. U ime organizatora, Ekološkog društva Koprivnica i Dravske lige, Helena Hećimović očekuje sučeljavanje i burnu raspravu, s jedne strane aktivista nevladinih ekoloških udruga okupljenih u mrežu 'Spasimo Dravu', a s druge predstavnika ministarstava i državnih tvrtki.
- Bit će tu i predstavnici Hrvatskih voda, koji na svoj način isto tako ulažu mnogo, doduše naših novaca, u zaštitu Drave, štiteći ono što oni zovu ljude i imovinu. Tu se u mišljenjima veoma razlikujemo pa će biti zanimljivo čuti na koji način to oni razmišljaju, a na koji način ekološki aktivisti, rekla je Helena Hećimović.

spasimoDravu


fotografija:Zelena akcija-Kampanja "Spasimo Dravu",Zagreb, 01.04.2005.
Naime, Ministarstvo kulture najavilo je proglašenje Drave rezervatom, regionalnim parkom prirode, postoji mogućnost da bude i međunarodno zaštićena, pojasnila je Helena Hećimović, a istovremeno izdaju se dozvole za vađenje pijeska iz njezinog toka i ograđivanje obala. To je, kaže Helena, ozbiljna prijetnja za opstanak žive Drave.
7. međunarodni dani Drave nastavit će se dječjom likovnom radionicom na Zrinskom trgu, a u nedjelju biciklijadom od Koprivnice do Gole, gdje će stići i čamci na vesla koji će krenuti sa Halas Čarde kod Legrada. Na vožnju biciklima pozvani su svi, start je u nedjelju u 10 sati sa Zrinskog trga, a u spustu čamaca sudjelovat će članovi Drava dokumentacijskog centra, Zajednice sportskih ribolovnih društava i koprivničkog Ekološkog društva - svi zajedno u znak sjećanja na prijatelja i velikog zaljubljenika u Dravu Davida Reedera, savjetnika u Svjetskom fondu za zaštitu okoliša. Kraj 7. dana Drave u ponedjeljak pripast će umjetnicima, otvorenjem izložbe njihovih radova pristiglih na 5. Drava Art Annale u galeriji Muzeja grada Koprivnice.
Radio Koprivnica

- 20:06 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.