LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Solidarnost na djelu 2007. - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

10.10.2007., srijeda

Solidarnost na djelu 2007.

Tradicionalna akcija Hrvatskog Crvenog križa ,35 po redu "Solidarnost na djelu" ove godine provodi se u Republici Hrvatskoj dana 11.10.2007. godine pod motom "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija".
U akciji se prikupljaju novčani prilozi,odjeća,obuća, i prehrambeni proizvodi.
Rok za provedbu akcije za grad Viroviticu je do 11.10.2007. god., a za škole u Pitomači,Gradini,Špišić Bukovici,Gornjem Baziju i Suhopolju do 31.10.2007. godine.
I ove godine u akciji prikupljanja sudjeluju učenici osnovnih škola sa područja koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica.

kriz


Sabirna akcija "Solidarnost na djelu" provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Hrvatskoj od 1973. godine. Akcije prikupljanja različitih dobara za pomoć drugima organizirane su i ranijih godina ali pojedinačno u pojedinim društvima u različitim povodima.
Od 1973. godine do danas akcija se provodila u slijedu pa i tijekom godina Domovinskog rata.
Osnovna svrha akcije je bila i ostala prikupljanje materijalnih dobara koja se dijelom distribuiraju već tijekom akcije potrebitima a dijelom se odlažu u skladišta Crvenog križa kao zalihe za svaku iznenadnu potrebu.
Za prikupljeni novac u akciji uvijek se nabavlja određena unaprijed planirana roba, namirnice a nikad se ne dijeli "novac".
* Uz osnovnu svrhu prikupljanja dobara jednako važan cilj je razvijanje solidarnosti posebno među mladima od kojih se mnogi kroz ovu akciju i prvi put susreću s Crvenim križem. Danas u nekim društvima Crvenog križa akciju na primjeren način organiziraju već i u vrtićkoj dobi.
* Uključivanje što većeg broja građana, organa i institucija u akciju također je jedan od ciljeva jer oni svojim prilogom doprinose uspjehu akcije iako danas postoje i moderniji načini prikupljanja dobara i novca.
* Konačno jedan od ciljeva bio je u početku da Hrvatski Crveni križ provjeri sposobnost svojih društava da u kratkom vremenu provedu sabirnu akciju.
U godinama Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku prva humanitarna pomoć za zbrinjavanje velikog broja prognanih i izbjeglih bila je upravo iz ovakvih bezbroj akcija u kojima su prikupljena značajna materijalna dobra kojima se pomogalo velikom broju prognanih i izbjeglih.

Svi spomenuti ciljevi akcije bili su protkani od početka motom a to je "Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija".
GDCK Virovitica

- 19:28 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.