LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Demanti Astronomske udruge Mirko Danijel Bogdanić - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

15.08.2007., srijeda

Demanti Astronomske udruge Mirko Danijel Bogdanić

Virovitica, 14. kolovoza 2007. godine
Poštovani,
prateći događanja na web sceni iz svijeta astronomije, a posebice napise o Astronomskoj udruzi Mirko Danijel Bogdanić iz Virovitice, naišli smo na nekoliko informacija na Vašim stranicama koje nisu točne, a tiču se Astronomske udruge Mirko Danijel Bogdanić. Stoga smo slobodni zamoliti Vas, a u cilju točnog informiranja javnosti, da objavite ovaj naš demanti. Ne želimo se ovom prilikom upuštati u rasprave o stanju astronomije u Pitomači i razloge s tim u svezi, no kako nas se često prozivalo, odnosno koristilo za usporedbe, izneseno je nekoliko činjenica koje nisu točne.

astroVtc


1. U nekoliko je tekstova spominjano da je novoosnovana udruga Mirko Danijel Bogdanić izdala/predstavila Virovitički astronomski zbornik. Ova tvrdnja naprosto nije točna. Virovitički astronomski zbornik je u cijelosti projekt gospodina prof. Zlatka F. Kovačevića koji je na njegovu pripremu utrošio godine rada, zajedno sa suradnicima koji su napisali svoje priloge za Zbornik. Njegovo članstvo u Astronomskoj udruzi Mirko Danijel Bogdanić nema ama baš nikakve veze s Virovitičkim astronomskim zbornikom, niti je Udruga učestvovala u tom projektu. Udruga je bila gost na predstavljanju Virovitičkog astronomskog zbornika baš kao što je bio gost i gospodin Novosel koji je također bio prisutan na predstavljanju Virovitičkog astronomskog zbornika, a koji je svojim prilogom isto pridonio bogatstvu sadržaja Zbornika.

2. Nedavno je na informacijskom web prostoru Pitomače, plasirana informacija da je Astronomska udruga Mirko Danijel Bogdanić dobila prostorije za sastanke i rad. Ta informacija također nije točna. Ne samo da nemamo prostorije, već do sada nismo uvršteni niti u redovno financiranje od strane Grada ili Županije. Dakle, za sada raspolažemo samo sredstvima prikupljenim od članarine ili sponzora. Fotografija kojom se potkrepljivala tvrdnja da smo dobili prostoriju, izvučena je iz konteksta za tu namjenu zajedno s potpisom ispod iste, a snimljena je na Osnivačkoj skupštini Astronomske udruge Mirko Danijel Bogdanić, i prikazuje prostoriju koju smo koristili, zahvaljujući ljubaznosti Nogometnog kluba Virovitica koji nam je dopustio da Osnivačku skupštinu održimo u njihovim prostorima.

3. Komentari u kojima se spominje tvrdnja o nekakvoj gradnji zvjezdarnice u Milanovcu nije istinita. Trenutno ne postoje ikakvi planovi za izgradnjom bilo kakvog objekta takve ili slične namjene. Astronomska udruga Mirko Danijel Bogdanić nema materijalnih sredstava za takav poduhvat niti nam je to prioritet. Kako još nemamo nikakvih osnovnih egzistencijalnih uvjeta za rad kao Udruga, neozbiljno je tvrditi bilo što slično. Sve o radu Udruge možete saznati sa naših službenih web stranica na adresama www.astronomi.hr i na www.astronomija.eu gdje možete, između ostaloga, pronaći i Plan rada Udruge u kojemu se ne spominje ništa od onoga što se pokušava plasirati na webu. Dakle, to što na našim web stranicama pronađete, jedino je točno i ništa mimo toga ne možemo prihvatiti kao mjerodavno o radu naše Astronomske udruge, a pogotovo ne informacije koje se plasiraju od treće strane. Pozivamo sve zainteresirane da slične informacije prvo provjere kod nas kako bi se izbjeglo širenje dezinformacija i pridonijelo objektivnom informiranju jer je to u interesu svih strana.

astroVtc


Imate li ikakvih pitanja ne ustručavajte nam se obratiti putem naših web stranica i dobit ćete odgovor na sve Vaše upite. Isto tako, sve naše aktivnosti koje budemo u budućnosti poduzimali, bit će predstavljene na našim web stranicama, pa tako i informacija o nadamo se, dobivanju radne prostorije za Udrugu.

Srdačan pozdrav,
Danijel Reponj
potpredsjednik Astronomske udruge Mirko Danijel Bogdanić

- 11:45 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.