LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Bomba ispod automobila državne odvjetnice - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

01.08.2007., srijeda

Bomba ispod automobila državne odvjetnice

TERORIZAM U VIROVITICI
Autor:Dragutin Šantoši
Snažna eksplozija potresla je u utorak oko 23.30 sati središte Virovitice. Pred kućom virovitičke državne odvjetnice Magde Kovačević (52) u Ulici Tina Ujevića ispod parkiranog automobila “opel combo” eksplodirala je nepoznata eksplozivna naprava nakon koje se pojavio dim, a potom je planula vatra.

Opsežna potraga
Za samo nekoliko minuta na mjesto nesvakidašnjeg terorističkog napada stigli su vatrogasci koji su vlasniku Zdravku Kovačeviću pomogli u gašenju zapaljenog automobila, a ubrzo je stigla i policija u nekoliko automobila, blokirala okolno područje i počela opsežnu kriminalističku potragu za drskim teroristima.
Gledao sam televiziju i već pomalo spavao kad je odjeknula jaka eksplozija. Pogledao sam kroz prozor i opazio dim na ulici. Izašao sam da vidim iz kojeg se automobila dimi i shvatio da je riječ o mom “opelu”. Na zadnjem sjedalu planula je vatra pa sam iz obližnjeg šahta otvorio vodu i mlazom iz šmrka ugasio požar.
Poslije toga otišao sam probuditi ženu koju je očito svladao prvi san pa nije ni čula eksploziju. Rekao sam joj neka odmah pozove policiju. Najprije sam bio pomislio da je riječ o kakvoj neslanoj šali, no zaključio sam da eksploziju nije prouzročilo gorivo. Supruga je taj događaj doživjela dosta suzdržano, kao sastavni dio svoga posla.
Nismo djeca, čitali smo da se takve stvari ne događaju samo nama. Nismo imali problema ni s kim jer i supruga i ja svoj posao obavljamo korektno – izjavio je poznati virovitički cvjećar ing. Zdravko Kovačević, suprug virovitičke državne odvjetnice. Kazao je da je automobil star četiri godine, kupljen je na kredit za 150.000 kuna i još nije isplaćen.
U vrijeme eksplozije u obiteljskoj kući Kovačevića bili su samo Zdravko i njegova supruga. Jedan je od dvojice odraslih sinova na Jadranu, a drugi je o nesvakidašnjem događaju čuo u gradu.

Oduzeti mobiteli
Tijekom noći policija je ispitala više od 15 potencijalnih napadača koji su već bili počinitelji kaznenih djela u kojima je upotrijebljen eksploziv. Istražna sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru Milenka Slivar već je u 5.19 sati kriminalističkoj policiji dostavila nalog za pretragu mjesta stanovanja šestorice osumnjičenika koji su bili u najužem krugu.

U ranim jutarnjim satima policija je pretražila kuće i stanove M. G. (49) u Pitomači, S. P. (31) i Ž. M. (49) u Kloštru Podravskom, M. O. (33) u Virovitici, Lj. B. (40) u Čačincima i I. A. (26) u Pitomači. Nekima od njih policija je oduzela mobitele, a pretražila je i njihove osobne automobile i druga vozila, kao i osobe koje su se zatekle na njihovim adresama.
O onome što je otkrila kriminalističkom obradom policija nije obavijestila novinare. No, iz neslužbenih izvora doznajemo da je nekoliko osumnjičenika još na kriminalističkoj obradi u policijskim postajama u Pitomači, Virovitici i Orahovici.
Večernji list

- 21:43 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.